• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Rēzeknē plāno būvēt sešas daudzdzīvokļu mājas

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 13:00, 02.08.2023


Latgale cer uz ES fondu palīdzību.


Lielākā daļa dzīvojamā fonda Rēzeknē celta padomju laikā.

Rēzeknes pašvaldība uzsākusi tehniskā projekta “Daudzstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamo ēku kompleksa teritorija” izstrādi septiņās būvniecības kārtās.

Būvprojekta īstenošanai pašvaldība plāno veidot sadarbību ar investoriem un piesaistīt Eiropas Atveseļošanas fonda finansējumu, tāpēc ir nepieciešama zemes vienības Maskavas ielā 25 (kopējā platība 34,8671 ha) sadale atbilstoši būvniecības iecerei, kas paredz sešu daudzstāvu daudzdzīvokļu māju apbūvi un piebraucamā ceļa izbūvi.

Saskaņā ar apstiprināto domes lēmumu zemes vienība Maskavas ielā 25 tiks sadalīta astoņās atsevišķās zemes vienībās, izstrādājot zemes ierīcības projektu.

Izpildvara jau ir pamanījusi mājokļu trūkumu reģionos.

Latvijā aptuveni 70% mājsaimniecību nav pietiekamu ienākumu, lai spētu pastāvīgi nodrošināt savām nepieciešamībām atbilstošu dzīvesvietu, norādīja ekonomikas ministre Ilze Indriksone (Nacionālā apvienība). Ļoti liels mājokļu īpatsvars ir īpašnieku apdzīvots, līdz ar to īres piedāvājums ir niecīgs. Vēl skaudrāka situācija ir reģionos, kur atrast dzīvokli īrei ir pavisam grūti.

"No jaunajiem mājokļiem pēdējos 10 gados Latvijā [vairāk] ir uzbūvēts Rīgā un Pierīgā. Reģioni ir tik ierobežoti savās iespējās, ka cilvēki paši nevar atļauties jaunus mājokļus, un diemžēl jākonstatē, ka arī banku kreditēšana šajā segmentā ir pilnīgi nepietiekama," norādīja Indriksone.

Līdz šim atbalsts bijis tikai konkrētām mērķgrupām, piemēram, ģimenēm ar bērniem un jaunajiem speciālistiem.

Problēmu risināt grib ar mājokļu pieejamības fondu. Par tā finansējumu tiks celtas mājas ar īres dzīvokļiem ārpus Rīgas un Pierīgas.

"Ir gandrīz vienprātība, ka mājokļu pieejamības fonds varētu uzlabot situāciju. Kad mēs runājām ar iesaistītajām pusēm fokusgrupās, mēs dzirdējām tādus vēstījumus kā "sen bija laiks to izdarīt" un "tas sen bija izdarāms un nepieciešams", - sacīja Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) direktora vietnieks Marks Pīrsons.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Par virtuālās realitātes ekspertiem varēs kļūt Rīgas bērni (+VIDEO)

Datorvidē apgūtās prasmes atvieglos darba atrašanu.

Sabiedrība Eiropietis iemācījās latviešu valodu, bet Liepājā ar viņu atteicās runāt

"Tas bija tukšs un nekas nebija rakstīts pie durvīm", - pauž Šveices vēsturnieks.

Sabiedrība Rail Baltica izmeklēšanas komisija pauž izbrīnu par projekta kvalitāti

Dzelzceļa projekta "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijas locekļi ceturtdien sēdē pauda izbrīnu par to, ka auditorkompānija SIA "Ernst&Young Baltic" 2017.gadā "Rail Baltica" ieguvumu un ieņēmumu analīzē izmaksu aplēsēs balstījās uz inženieru sniegto informāciju, nepārbaudot to kvalitāti.

Sabiedrība Rīgas zinātnieki pēta dzīvi Kurzemes Kazdangā (+VIDEO)

Kopiena ir visai sašķelta, kas neļauj tālāk virzīties uz konkrētu mērķi, jo katrs "rušina" savu ceļu.

Lasiet arī