• Muntis,
  • Verners
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Valmierā daudzbērnu ģimenēm būs pieejams pabalsts mācību piederumiem

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 12:59, 31.07.2023


Tuvojoties jaunajam mācību gadam, Valmieras novada daudzbērnu ģimeņu atbalstam būs pieejams pabalsts mācību piederumu iegādei 40 eiro apmērā par katru ģimenē dzīvojošu bērnu, kurš apgūst obligāto pamatizglītību no 1. - 9. klasei, atgādina novada pašvaldībā.



Daudzbērnu ģimenes statusu pabalsta saņemšanai varēs apliecināt ar derīgu Latvijas Goda ģimenes apliecību "3+ Ģimenes karte" vai "Goda ģimene", ja vismaz vienam no vecākiem un vismaz trīs bērniem deklarētā dzīvesvieta ir Valmieras novada administratīvajā teritorijā.

Atbalstu daudzbērnu ģimene var saņemt vienu reizi kalendārajā gadā. Pabalstu mācību piederumu iegādei piešķir un izmaksā Valmieras novada Sociālo lietu pārvalde, pamatojoties uz vecāka iesniegumu un Sociālo lietu pārvaldes lēmumu. Tas tiek izmaksāts, pārskaitot to uz pabalsta pieprasītāja bankas vai pasta norēķinu sistēmas kontu.

Iesniegumu iesniedzot klātienē, nepieciešams uzrādīt personu apliecinošu dokumentu un derīgu Latvijas Goda ģimenes apliecību "3+ Ģimenes karte" vai "Goda ģimene". Savukārt iesniegumu nosūtot elektroniski vai pa pastu, nepieciešams pievienot apliecības kopiju - apliecības abas puses ar redzamu apliecības numuru un bērnu vārdiem, uzvārdiem, kuri iekļauti kā daudzbērnu ģimenes bērni.

Valmieras novada pašvaldībā aicina iesniegt iesniegumus elektroniski, portālā "Latvija.lv" kā e-adreses lietotājam tiešsaistē aizpildot un nosūtot uz Valmieras novada Sociālo lietu pārvaldes e-adresi speciālo pieteikuma e-formu (atrodama lodziņā "Izvēlies veidlapu") vai nosūtot uz e-pastu "slp@valmierasnovads.lv" elektroniski parakstītu aizpildītu iesniegumu (veidlapa atrodama tīmekļvietnē "www.valmierasnovads.lv", sadaļā "Pašvaldība" - "Dokumenti").

Savukārt iesniegumu papīra veidā var iesniegt valsts un pašvaldības vienotajos klientu apkalpošanas centros un bibliotēkās, savai dzīvesvietai tuvākajam sociālajam darbiniekam vai arī, nosūtot Valmieras novada Sociālo lietu pārvaldei adresētu iesniegumu pa pastu (Lāčplēša iela 2, Valmiera, Valmieras novads, LV-4201).

Topošo pirmklasnieku vecāki atbalstam aicināti pieteikties no jaunā mācību gada 1.septembra, kad bērns jau uzsācis mācības 1.klasē.

2022.gadā pabalsts mācību piederumu iegādei izmaksāts 765 mājsaimniecībām, savukārt līdz 2023.gada 31.jūlijam pabalsts izmaksāts 130 mājsaimniecībām.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Lasiet arī

Sabiedrība Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes

Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes, ceturtdien izskanēja vebinārā "Rīga ripo".

Ekonomika Būvniekiem jārēķinās, ka Rīgā 80% teritoriju ir dažādi apgrūtinājumi (+VIDEO)

Vērtības transformējas, kā to šobrīd lieliski var vērot Latgales priekšpilsētā.

Sabiedrība Valdība šodien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos

Valdība ceturtdien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos, kuras paredz iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes, minimālās algas un neapliekamā minimuma paaugstināšanu, kompensējot to ar akcīzes nodokļa un dažu citu nodokļu paaugstināšanu.

Ekonomika VNĪ nav izdevies izsolīt Maskavas namu

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) pirmajā izsolē par Maskavas kultūras un biznesa centru Rīgā, Marijas ielā 7, kas plašāk pazīstama kā Maskavas nams, nav izdevies piesaistīt potenciālo investoru interesi.