• Ēriks,
  • Inese,
  • Inesis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


TVRain pēc dažām dienām beidzot pametīs Latviju, sola tikties tiesā Strasbūrā

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 20:31, 29.07.2023


"Kāds tam sakars ar cilvēktiesībām? Okupanti un okupantu palīgi domā, ka viņi ir cilvēki?"


Tihonam neizdevās uzspiest Latvijai Krievijas informācijas dienaskārtību.

“TVRain” apsverot iespēju vērsties Eiropas Cilvēktiesību tiesā par apraides licences anulēšanu Latvijā. 3.augustā būšot pēdējais “ēters” no studijas Rīgā, ziņo Twitter kontā galvenais redaktors Tihons Dzjadko.

Pats Dzjadko no Rīgas došoties prom pēc 5 dienām. Sociālā tīkla komentētāju viedokļi dalījās.

Velga: "Kāds tam sakars ar cilvēktiesībām? Okupanti un okupantu palīgi domā, ka viņi ir cilvēki?"

Meža strazds: "Skumji. Dzjadko izdzinām, bet visa Rīgas, Daugavpils utt., vate paliks te mūžīgi".

Dace M: "Lai tik vēršas. No agresoru žēlošanas līdz vārda brīvībai ir kā no šejienes līdz Ķīnai rāpus".

More arms for Ukraine! Putin - War Criminal: "Lai tik Āboliņš gatavo maku, kad tiesa spriedīs par labu "Dožģ". Un tā būs, atcerieties manu tvītu".

Rīgas krabis: "Skaidrs, sanāk ka viņi to dara mūsu labā... lai aizsargātu mūsu mediju telpu. Kādi labdari".

Sun flow: "Viņš par apraides anulēšanu KRIEVIJĀ jau ir vērsies cilvētiesību tiesā? Kaut kā neloģiski citādi sanāk. Nabaga liberālie krievi, kurus visi apbižo, bet Krievijai izrādās nav ne vainas?"

Carture: "Klausījos tos raidījumus , kā paraugdemonstrējumu analītiskajā žurnālistikā, nebija tur nekādu draudu, tikai NA punktu vākšanas gājiens. Draudi drīzāk ir mūsu pašu mazizglītotā latviešu publika, kura ķērc, bet paši neko saturīgu nelasa, reizēm jāšaubās vai vispār māk lasīt".

Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) pērn 6.decembrī anulēja SIA "TV Rain" ("Doždj") Latvijā izsniegto apraides atļaujas. Medijs šo lēmumu apstrīdēja Administratīvā rajona tiesā, kas 4.jūlijā pieteikumu noraidīja.

Jaunu apraides atļauju 10.janvārī kanālam piešķīra Nīderlande. "Doždj" paziņoja, ka necentīsies atgūt Latvijas licenci, jo nav zināms, uz cik ilgu laiku izstiepsies tiesas process. Lai pēc iespējas ātrāk atjaunotu raidīšanu kabeļtelevīzijā, saņemta Nīderlandes licence.

NEPLP lēmums par apraides licences anulēšanu esot pieņemts saistībā ar draudiem valsts drošībai un sabiedriskajai kārtībai.

Jau ziņots, ka "Doždj" darbību uz laiku pārtrauca 2022.gada marta sākumā pēc tam, kad Krievijas Valsts dome pieņēma likumu par "viltus ziņām". Līdz ar kanāla darbības apturēšanu tā galvenais redaktors un vairāki citi redakcijas darbinieki pameta Krieviju.

"Doždj" 2022. gada 18.jūlijā pakāpeniski atsāka darbu, strādājot tostarp no studijas Rīgā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Muzeju nakts arī Saeimā. Būs ekspozīcija par Latvijas dalību ES un NATO

Sestdien, 18.maijā - Saeimas nams vērs savas durvis apmeklētājiem

Sabiedrība Brīvdienās saglabāsies silts laiks, vietām dārdēs pērkons

Šīs nedēļas nogalē Latvijā saglabāsies vasarīgi silts laiks, vietām gaidāms īslaicīgs lietus un pērkona negaiss, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Ārlietu ministre iestājusies Zemessardzē

Ārlietu ministre Baiba Braže iestājusies Zemessardzē, izriet no viņas publicētā ieraksta tviterī.

Sabiedrība Latvijas peldvietas saņems «Zilos karogus»

Rīgā, vides izglītības konceptvietā "Šūna", šodien plkst.11 notiks "Zilā karoga" svinīgā pasniegšana, aģentūru LETA informēja pasākuma organizatori.

Lasiet arī

Ekonomika Latvijas medijus modernizēs un digitalizēs

Valdība otrdien atbalstīja Kultūras ministrijas (KM) virzītos Ministru kabineta noteikumus, kas ar 5,7 miljoniem eiro paredz sekmēt Latvijas mediju digitālo transformāciju un darbības pielāgošanu mūsdienu mediju patēriņa tendencēm digitālajā vidē.

Sabiedrība Sabiedrība latviešu valodas lietojumu medijos vērtē kā kvalitatīvu

Sabiedrības skatījumā latviešu valodas lietojums Latvijas medijos kopumā ir pareizs, saprotams, pilnvērtīgs un kvalitatīvs, pauda Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes pārstāvji, komentējot jaunāko "Latvijas Fakti" pētījumu par latviešu valodas lietojumu un kvalitāti elektroniskajos plašsaziņas līdzekļos un interneta vietnēs.

Sabiedrība «Dienas» izdevēji pārsūdzēs spriedumu par naudas piedziņu

SIA "Izdevniecība "Dienas mediji"" un SIA "Izdevniecība "Dienas bizness"" pārsūdzēs Ekonomisko lietu tiesas spriedumu, ar kuru no abām izdevniecību piedzīts 1,1 miljons eiro, sacīja laikraksta "Diena" un "Izdevniecības "Dienas bizness"" galvenais redaktors un līdzīpašnieks Gatis Madžiņš.

Pasaule Slovākijas premjers aptur kontaktus ar lielākajiem medijiem

Slovākijas premjerministrs Roberts Fico pārtraucis "jebkādus sakarus" ar valsts lielākajiem medijiem, apgalvojot, ka tie nesniedz "patiesu, savlaicīgu un visaptverošu" informāciju.