Polittehnologs Jurģis Liepnieks prognozē Krievijas sabrukumu (VIDEO)

Sabiedrība
VS.LV 16:39, 28.07.2023 0

Latvijai, pēc eksperta domām, ir pienākums veikt steidzamus pasākumus, lai sevi aizsargātu.

 

Pazīstams politisko notikumu vērotājs, 90. gadu Ministru prezidenta Andra Šķēles biroja vadītājs un vairāku grāmatu autors izteica vairākas prognozes par stratēģiskiem jautājumiem.

"Krievija, tās esošajā formā, sabruks, - tā savā Twitter lapā raksta Jurģis Liepnieks, -Tāds būs Ukrainas kara rezultāts. Kā tas notiks, kā rietumi nodrošinās kodolieroču drošību, kādas būs visas sekas, kādi draudi, kādas iespējas? Tas šobrīd, protams, nav skaidrs, bet mums priekšā vēl daudz nemierīgu un interesantu laiku".

Eksperts, kurš iepriekš tika dēvēts arī par "pelēko eminenci", runāja arī par tēmām par kauju gaitu Ukrainā un Latvijas robežu aizsardzību ar Krieviju.

"Cik liela nozīme ir iepriekšizveidotātām, labi nocietinātām aizsardzības pozīcijām. To pierādīja iepriekš ukraiņi aizstāvoties, tagad krievi apturot Ukrainas pretuzbrukumu. Latvijai te būtu secinājumi jāizdara. Ar sētiņu uz robežas nepietiek".

"Poļi, kuru žogu pabeiguši jau sen, tagad būvēs papildus nocietinājumus uz robežas ar Baltkrieviju, - pauž J.Liepnieks, - Latvijai tikmēr turpina nostiprināt ķēdes vājākā posma reputāciju. Burtiski it kā aicina - ja kas, nāciet uz Latviju".

Iepriekš politiskais stratēģis bija saistīts ar vairākiem skaļiem tiesas procesiem Latvijā.

No tā dēvētās digitālās televīzijas krimināllietas izdalīto kriminālprocesu pret bijušo "Kempmayer Media Latvia" ("Kempmayer") valdes locekli Andreju Zabecki Rīgas apgabaltiesa atkārtoti plāno sākt izskatīt 28.augustā. Ar 2021.gada 12.jūlijā pasludināto spriedumu par nevainīgiem atzīti Andrejs Ēķis, Jurģis Liepnieks, Guntars Spunde, Jānis Loze, Harijs Krongorns, Jānis Svārpstons, Jānis Zips, Uldis Kokins, bet kriminālprocesu daļā pret Māri Pauderu nolemts izbeigt.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Lasiet arī

Sabiedrība NBS komandieris rosina apsvērt sieviešu iesaukšanu obligātā dienestā

Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Leonīds Kalniņš rosina apsvērt sieviešu iesaukšanu obligātā kārtā valsts aizsardzības dienestā (VAD), ceturtdien Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" atzina Kalniņš.

Ekonomika RSU uzņems karavīrus, kuri beiguši valsts aizsardzības dienestu (+VIDEO)

Vislielāko popularitāti ieguvusi studiju programma "Fizioterapija".

Sabiedrība «Pūķa zobi», prettanku eži, dzeloņdrāti. Austrumu robežas stiprināšana turpinās

Latvijas austrumu robežas militārajā stiprināšanā tuvāko piecu gadu laikā tiks ieguldīti kopskaitā 303 miljoni eiro.

Sabiedrība Latvija plāno iegādāties vieglos uzbrukuma helikopterus no ASV (+VIDEO)

Tā ieroču sistēma atbalsta visu veidu NATO munīciju.