• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Iespējamais Ķirša sāncensis uz mēra amatu Ratnieks brauc ar 21 gadu vecu BMW

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 07:38, 25.07.2023


Galvaspilsēta pēc Ušakova četru gadu laikā var iegūt 5. Domes priekšsēdētāju.


35 gadus vecā politiķa mērķis ir karjera.

Šodien Rīgas domē notiks "Progresīvo" frakcijas tikšanās ar kolēģiem no "Nacionālās apvienības/Latvijas Reģionu apvienības" (NA/LRA). Tajā tiks spriests par turpmākās sadarbības iespēju koalīcijas ietvaros, bet, iespējams, kāds no "nekārtību cēlāju" sarunu biedriem būs Rīgas mēra kandidāts.

Tieši Nacionālās apvienības pārstāvis, vicemērs Edvards Ratnieks ar laiku var kļūt par Rīgas domes priekšsēdētāju.

Kā liecina VS.LV informācija no avotiem Rīgas domē, iespēja, ka mēra pienākumu izpildītājs Vilnis Ķirsis ar laiku kļūs par apstiprinātu Latvijas galvaspilsētas pilnvaroto īpašnieku, nav īpaši liela.

Šajā sarežģītajā situācijā pilsētu var vadīt jaunais un ambiciozais E. Ratnieks. Tādējādi viņš kļūtu par Rīgas 5. vadītāju 4 gadu laikā pēc gandrīz 10 gadus ilgās N. Ušakova valdīšanas beigām.

Par rīdzinieka Edvarda Ratnieka personību zināms, ka viņš dzimis 1988. gadā.

Izglītība: 2007. gads - Natālijas Draudziņas ģimnāzija; 2010. gads - Latvijas Universitāte, sociālo zinātņu bakalaura grāds tiesību zinātnē; 2012. gads - Latvijas Universitāte, jurista kvalifikācija - profesionālā maģistra grāds tiesību zinātnē. Karjera uz 2020.7. (ievēlēšanas brīdī Rīgas domē) - Latvijas Republikas Zemkopības ministrija, ministra padomnieks; Rīgas domes Sekretariāts, referents; portāls "Ventspilniekiem.lv", galvenais redaktors.

Turklāt Ratnieka kungs deklarēja savu darbu sabiedriski politiskajā jomā. Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!" - "Tēvzemei un Brīvībai/LNNK": Valdes loceklis, Rīgas nodaļas priekšsēdētājs; Biedrība "Latvijas Nākotnes apvienība" līdzpriekšsēdētājs.

Nodokļu deklarācijā Ratnieks norādīja, ka viņam pieder zeme un ēkas Rožupes pagastā, kā arī dzīvoklis Rīgā. Viņš izmanto 2002. gada BMW. Viņš ir arī zemnieku sētas īpašnieks. Rožkalnu pagasta zemnieku saimniecība "Drikaines" deva viņam ienākumus no saimnieciskās darbības - 998.64 eiro.

Salīdzinājumam, būdams zemkopības ministra Kaspara Gerharda padomnieks 2022. gadā Edvards Ratnieks nopelnījis krietni nozīmīgāku summu - 49 053.06 eiro.

Ratnieka kungs nedeklarēja bezskaidrās naudas uzkrājumus, kā arī skaidru naudu.

Rīgas vicemērs Edvards Ratnieks iesniedzis priekšlikumu, lai vieglāk aizstātu krievu valodas mācīšanu skolās ar kādu no Eiropas Savienības valodām: "Rīgas pieredze rāda, ka mēs varētu vispārējās pamatizglītības programmās piesaistīt ES pedagogus un pedagoģijas studentus, kas dzīvo Latvijā, un varētu pasniegt bērniem otru svešvalodu savā dzimtajā valodā".

Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Par virtuālās realitātes ekspertiem varēs kļūt Rīgas bērni (+VIDEO)

Datorvidē apgūtās prasmes atvieglos darba atrašanu.

Sabiedrība Eiropietis iemācījās latviešu valodu, bet Liepājā ar viņu atteicās runāt

"Tas bija tukšs un nekas nebija rakstīts pie durvīm", - pauž Šveices vēsturnieks.

Sabiedrība Rail Baltica izmeklēšanas komisija pauž izbrīnu par projekta kvalitāti

Dzelzceļa projekta "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijas locekļi ceturtdien sēdē pauda izbrīnu par to, ka auditorkompānija SIA "Ernst&Young Baltic" 2017.gadā "Rail Baltica" ieguvumu un ieņēmumu analīzē izmaksu aplēsēs balstījās uz inženieru sniegto informāciju, nepārbaudot to kvalitāti.

Sabiedrība Rīgas zinātnieki pēta dzīvi Kurzemes Kazdangā (+VIDEO)

Kopiena ir visai sašķelta, kas neļauj tālāk virzīties uz konkrētu mērķi, jo katrs "rušina" savu ceļu.

Lasiet arī

Sabiedrība Domnieki norāva kvorumu. Iespējama prokuratūras vēršanas pret Rīgas domi tiesā.

Ja dome nespēj pēc būtības izpildīt ģenerālprokurora lūgumu, tam būs sekas.

Sabiedrība Sociālo palīdzību varēs saņemt par apmēram 25% vairāk rīdzinieku nekā līdz šim

2024.gadā maznodrošinātas mājsaimniecības ienākumu slieksnis būs 549 eiro pirmajai vai vienīgajai personai mājsaimniecībā, kas ir par 68 eiro vairāk nekā pašlaik, un 384 eiro pārējām personām mājsaimniecībā.

Sabiedrība Rīgas ielās šogad iestādīs rekordlielu koku skaitu

Koki šoruden tiek stādīti dažādās apkaimēs - Āgenskalā, Iļģuciemā, Imantā, Vecmīlgrāvī, Dzirciemā, Mežaparkā, Bolderājā un Vecāķos.

Sabiedrība Ķirsis par situāciju ar pagaidu asfalta ieklāšanu Slokas ielā: neapmierinoši!

Rīgas mērs Vilnis Ķirsis (JV) kā neapmierinošu vērtē situāciju ar pagaidu asfalta ieklāšanu Slokas ielā, informēja mēra birojā.