• Klementīne,
  • Raimonda,
  • Raina,
  • Tāle
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Malkas cenas vasaras periodā nav būtiski mainījušās

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 17:00, 24.07.2023


Malkas cenas vasaras periodā nav būtiski mainījušās un saglabājušas stabilitāti, aģentūru LETA informēja meža izsoļu sistēmas Latvijā "E-silva" pārstāvji.



"E-silva" pārstāvji skaidro, ka kurināmās koksnes cena savu zemāko punktu sasniedza maijā. Tostarp jūnijā apses malkas cena saglabājās līdzvērtīga pēdējo mēnešu cenām - 50 eiro par kubikmetru.

Vienlaikus uzņēmumā uzsver, ka situācija varētu mainīties, tuvojoties rudens un ziemas mēnešiem, kad mājsaimniecības un ražotāji sāks gatavoties jaunajai apkures sezonai. Pieprasījums pēc kurināmās malkas varētu pieaugt un kurināmās koksnes cena varētu pakāpeniski piedzīvot kāpumu.

Tāpat "E-silva" eksperti informē, ka gan priedes un egles, gan bērza papīrmalkas augstākā cena jūnijā turpināja kristies.

Salīdzinot ar maiju, bērza papīrmalkas augstākā cena samazinājās par 10,8% jeb no 65 eiro par kubikmetru līdz 58 eiro par kubikmetru. Savukārt, priedes un egles papīrmalkas augstākā cena pazeminājās no 62 eiro par kubikmetru līdz 58 eiro par kubikmetru, jeb par 6,5%.

"E-silva" ir meža izsoļu platforma. "E-silva" uzturētājs ir Latvijas pilna servisa meža apsaimniekošanas uzņēmums SIA "Forest Mentor Group".

"Forest Mentor Group" apgrozījums 2022.gadā bija 866 575 eiro, kas ir divas reizes vairāk nekā 2021.gadā, savukārt kompānijas peļņa pieauga 2,3 reizes un bija 60 704 eiro.

Kompānija "Forest Mentor Group" reģistrēta 2015.gadā, un tās pamatkapitāls ir 3000 eiro. Uzņēmuma īpašnieki ir Silva Šnikere (90%) un Normunds Valts Štolcers (10%).


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Visiem Ukrainas bēgļu bērniem turpmāk būs jāmācās arī Latvijas skolās

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) plāno noteikt obligātu prasību no nākamā mācību gada visiem Ukrainas bēgļu bērniem apmeklēt Latvijas izglītības iestādes, informēja IZM.

Sabiedrība Daugavpils domes priekšsēdētāja Elksniņa ienākumi palielinājušies 2,5 reizes

Daugavpils domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa ienākumi pērn palielinājušies 2,5 reizes, sasniedzot 67 531 eiro, liecina viņa valsts amatpersonas deklarācija, kas publicēta Valsts ieņēmumu dienesta (VID) mājaslapā.

Sabiedrība Latvijas ūdeņos roņu ir tik daudz, ka tie nodara postījumus (+VIDEO)

Zvejnieki saņems lielākas kompensācijas no Zemkopības ministrijas.

Lasiet arī

Pasaule Baltijas valstu iedzīvotājus satrauc pārtikas un elektrības cenu kāpums

Baltijas valstu iedzīvotājus 2024.gada sākumā visvairāk uztrauc pārtikas cenu pieaugums, savukārt Latvijā krietni biežāk nekā kaimiņvalstīs iedzīvotāji raizējas par veselības aprūpes pakalpojumu un medikamentu cenu pieaugumu, informē bankas "Citadele" pārstāvji, atsaucoties uz veikto Baltijas iedzīvotāju aptauja.

Ekonomika Uzņēmēji: karodziņi pie cenu zīmēm izmaksās miljoniem eiro

Ražotājvalsts norādīšana karoga formā uz cenu zīmes pārtikas produktiem nozarei izmaksās miljonos eiro mērāmu administratīvo un finanšu slogu, norādīja Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamerā (LTRK), komentējot ceturtdien Saeimā konceptuāli atbalstītos grozījumus Pārtikas aprites uzraudzības likumā.

Ekonomika Naftas cenas pieaug pēc saspīlējuma Sarkanajā jūrā

Akciju cenas pasaules biržās piektdien mainījās dažādos virzienos, bet naftas cenas pieauga pēc ASV un Lielbritānijas triecieniem Jemenas hutiešu nemierniekiem, kas pastiprināja saspīlējumu Sarkanajā jūrā.

Ekonomika Latvijā gada vidējā inflācija pērn bija 8,9%

Latvijā gada vidējā inflācija pagājušajā gadā bija 8,9%, aģentūra LETA uzzināja Centrālajā statistikas pārvaldē.