• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Tieslietu padome vērtēs zemesgrāmatu nodaļu reformas rezultātus

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 20:04, 06.07.2023


Piektdien, 7.jūlijā, Tieslietu padomes sēdē Tieslietu padomes Tiesu efektivitātes stiprināšanas darba grupa ziņos par reformas rezultātiem attiecībā uz zemesgrāmatu nodaļu tiesnešu integrāciju rajona (pilsētas) tiesās, informēja Tieslietu padomes sekretariāta Padomniece komunikācijas jautājumos Lana Mauliņa.



Ar 2019.gada 1.jūniju zemesgrāmatu nodaļu tiesnešus iekļāva rajona (pilsētas) tiesu sastāvos, lai paaugstinātu tiesu efektivitāti, samazinātu noslodzi un lietu izskatīšanas termiņus kā arī, lai nodrošinātu tiesnešu specializāciju.

Tieslietu padome plāno iecelt arī Zemgales rajona un Kurzemes rajona tiesu priekšsēdētājus. Uz Zemgales rajona tiesas priekšsēdētāja amatu kandidē Zemgales rajona tiesas tiesnese Iveta Salaka. Savukārt uz Kurzemes rajona tiesas priekšsēdētāja amatu - Kurzemes rajona tiesas tiesneši Madars Plepis un Lolita Laure. Ar amatu kandidātu koncepcijām var iepazīties šeit.

Tieslietu padome apspriedīs jautājumu par plānotajām Latvijas Universitātes iekšējās struktūras izmaiņām un to ietekmi uz Latvijas Universitātes Juridisko fakultāti, kā arī juridiskās izglītības nākotni Latvijā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.