• Halina,
  • Ilvars,
  • Lauma
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Vecrīgu renovēs līdz 2025. gadam: darbi tiks uzsākti 30 ielās

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 17:50, 01.07.2023


Pilsētas varas programma var palīdzēt tūristu izaugsmei, taču kādu laiku visiem būs jāsadzīvo ar bedrēm.


Vēsturiskajām ielām nepieciešams pamatīgs remonts!
Foto: vs.lv

Rīgas vara uzsāka Vecrīgas ārpus telpu pārmaiņu projektu, kas paredz trīs gadu laikā pakāpeniski un ilgtermiņā atjaunot vairāk nekā 30 ielu infrastruktūru, teic Rīgas Domes Pilsētas attīstības departamenta Pilsētvides attistības pārvaldes vadītājas pienākumu izpilditāja Iveta Staša-Šaršūne.

Rīga ir gatava veidot gājējiem ērtu kustību virzienā uz centru un krastmalu, kā arī vienkāršojot piekļuvi sabiedriskajam transportam. Tāpat Vecrīgu plānots padarīt pieejamāku cilvēkiem ar kustību traucējumiem, atsevišķos posmos paplašināt ietves, ievest vienotas stilistikas principus vecpilsētā izvietotajiem vides elementiem un apstādījumu vietām, kā arī veicināt informācijas pieejamību tūristiem.

Šobrīd Rīgas domē ir noslēgusies priekšizpēte, kuras laikā izvērtētas arī citu Eiropas pilsētu pieejas publiskās ārtelpas atjaunošanā vecpilsētās, piemēram, Brēmenē, Drēzdenē, Milānā, Oslo, Tallinā un Viļņā, kur mūsdienīga infrastruktūras plānošana un pielāgošana cilvēku vajadzībām ne tikai veicina iedzīvotāju labklajību, bet arī stimulē tūrizma attistību un uzņēmējdarbības izaugsmi.

Būvprojektēšanas darbus iecerēts sākt 2024. gadā, savukārt buvniecību - 2025. gadā.

"Šogad, lai garantētu drošu in ērtu satiksmi Centrālās stacijas apkārtnē, tiks pārbūvēti trīs krustojumi un izbūvēta mūsdienīga gājēju, velobraucēju un sabiedriskā transporta infrastruktura," atzīmē Staša-Šaršūne.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Pirmdien Rīgā nokrišņu daudzums sasniedzis trešdaļu no mēneša normas

1.jūlija dienas vidū galvaspilsētas centrā nokrišņu daudzums īsā laikā sasniedza nepilnu trešdaļu no jūlija normas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Sabiedrība Nelaimīgā matemātika: ko parādīja pamatskolas eksāmenu rezultāti?

Līdzīgi kā iepriekšējā mācību gadā, arī 2023./2024.mācību gadā pamatskolēni augstāko sniegumu uzrādījuši angļu valodas centralizētajā eksāmenā, bet zemāko - matemātikā, liecina Valsts izglītības satura centra (VISC) pirmie provizoriskie rezultāti.

Sabiedrība Soctīklā par atkrievošanu: «‎Vaņka dumiķis, lai sēž aizkrāsnē un gaida»

Ēdināšanas uzņēmumi var dot savu ieguldījumu valsts valodas mācīšanā.

Sabiedrība Sporta pedagoģijas akadēmiju pievieno RSU

Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmija (LSPA) no šodienas tiek iekļauta Rīgas Stradiņa universitātē (RSU), paredz sadarbības līgums, kuru aprīlī parakstīja Izglītības un zinātnes ministrija (IZM), Veselības ministrija, LSPA un RSU.

Lasiet arī

Ekonomika Rīgas pašvaldība Vecrīgas pievilcību cer vairot ar labiekārtojumu

Rīgas pašvaldība šogad Vecrīgā plāno uzstādīt vairāk nekā 200 dažāda veida labiekārtojuma elementus un pārbūvēt vairākas Vecrīgas ielas.

Interesanti fakti Vecrīgā aizliegts meklēt senlietas, izmantojot ierīces

Vecrīgā aizliegts meklēt senlietas, izmantojot ierīces metāla priekšmetu un materiāla blīvuma noteikšanai, izriet no Nacionālās kultūras mantojuma pārvaldes (NKMP) sagatavotajiem Vecrīgas arheoloģiskā kompleksa izmantošanas un saglabāšanas norādījumiem.

Kultūra Sākas Vecrīgas modināšanas pasākumi

No šodienas līdz 19.martam notiks Vecrīgas modināšanas pasākumi, aģentūru LETA informēja Rīgas investīciju un tūrisma aģentūras galvenā projektu vadītāja Ance Tarvida.

Sabiedrība Rūsa, plaisas, caurumi: «Pētera baznīcas dzīvība lēni dziest»

Rīgas silueta galvenās garīgās dominantes simbola un patrona Rīgas Svētā Pētera baznīcas dzīvība lēni, bet nepārprotami dziest, aģentūrai LETA pauda sertificēts arhitekts, arhitektūras restaurācijas vecmeistars Pēteris Blūms.