• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


“Integrācijas pamatā Latvijā ir jābūt latviskumam” - Levits

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 19:25, 27.06.2023

Andris Ērglis


Egils Levits, prezidentūras noslēgumā, pateicās Latvijas iedzīvotājiem.


Foto - Prezidenta preses dienests

Šodien Valsts prezidents Egils Levits Rīgas pilī tikās ar sabiedrības pārstāvjiem prezidentūras noslēguma sarunā “Ar skatu nākotnē!”, kurā uzsvēra Valsts prezidenta lomu, strādājot Latvijas valsts ilgtspējas labā. E. Levits atzīmēja, viņaprāt, četrus svarīgākos ilgtspējas pīlārus – valsts drošība, latviskums, demokrātija un tās kvalitāte un Latvijas konkurētspēja – un to, kas izdarīts šajās jomās un kas vēl būtu jāturpina.

Runājot par drošību, E. Levits norādīja, ka viņa prezidentūras laikā “vēl vairāk ir pieaugusi Latvijas drošība NATO kolektīvās aizsardzības sistēmas ietvarā”. E. Levits īpaši atzīmēja valsts augstāko amatpersonu sadarbību rietumu sabiedroto pārliecināšanā, lai izkliedētu ilūzijas par Krieviju un mainītu NATO aizsardzības stratēģiju, aizstāvot katru tās dalībvalsts teritorijas kvadrātcentimetru.

E. Levits atzīmēja, ka integrācijas pamatā Latvijā ir jābūt latviskumam, kurā ietilpst latviešu valoda kā demokrātiskās līdzdalības valoda, izpratne par vēsturi un eiropeiskums. “Tas viss kopā veido latvisku skatupunktu uz pasauli,” uzsvēra E. Levits.
Valsts prezidents Egils Levits arī norādīja uz septiņiem posmiem, “kuri jāsaslēdz vienotā ķēdē, lai nodrošinātu Latvijas konkurētspēju”. Tie ir: skolas izglītība, augstākā izglītība, zinātne, pētniecība, inovācijas, ražošana un eksports.

Savas runas noslēgumā Valsts prezidents Egils Levits pateicās Latvijas iedzīvotājiem: “Esmu pateicīgs Latvijas tautai par uzticību un man doto iespēju četrus gadus kalpot savai valstij Valsts prezidenta amatā. Es pateicos saviem politiskajiem padomniekiem un visiem Rīgas pils darbiniekiem par degsmi, atdevi un saliedēto komandas darbu! Es pateicos visiem tiem daudzajiem cilvēkiem, ar kuriem man bija tas gods satikties un sadarboties. Es pateicos visiem domubiedriem un konstruktīvajiem kritiķiem, ar kuriem es varēju dalīties savās pārdomās.”


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Par virtuālās realitātes ekspertiem varēs kļūt Rīgas bērni (+VIDEO)

Datorvidē apgūtās prasmes atvieglos darba atrašanu.

Sabiedrība Eiropietis iemācījās latviešu valodu, bet Liepājā ar viņu atteicās runāt

"Tas bija tukšs un nekas nebija rakstīts pie durvīm", - pauž Šveices vēsturnieks.

Sabiedrība Rail Baltica izmeklēšanas komisija pauž izbrīnu par projekta kvalitāti

Dzelzceļa projekta "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijas locekļi ceturtdien sēdē pauda izbrīnu par to, ka auditorkompānija SIA "Ernst&Young Baltic" 2017.gadā "Rail Baltica" ieguvumu un ieņēmumu analīzē izmaksu aplēsēs balstījās uz inženieru sniegto informāciju, nepārbaudot to kvalitāti.

Sabiedrība Rīgas zinātnieki pēta dzīvi Kurzemes Kazdangā (+VIDEO)

Kopiena ir visai sašķelta, kas neļauj tālāk virzīties uz konkrētu mērķi, jo katrs "rušina" savu ceļu.

Lasiet arī

Sabiedrība Prezidents izveido konkurētspējas komisiju

Lai Latvija būtu labklājīga, stipra un moderna sabiedrība, ir nepieciešams būtiski kāpināt mūsu valsts ekonomiskās izaugsmes un konkurētspējas tempus.

Sabiedrība "Kavēšanās ar valdības izveidi nav pieļaujama" - Valsts Prezidents

Edgars Rinkēvičs sagaida konstruktīvu rīcību, strādājot pie jaunas valdības izveides.

Sabiedrība Rinkēvičs aicina steidzami rast risinājumu dabas stihijas seku novēršana

Valsts prezidenta kanceleja piektdien ir rakstiski vērsusies pie ekonomikas un zemkopības ministriem Ilzes Indriksones (NA) un Didža Šmita (AS), lūdzot sniegt informāciju Valsts prezidentam Edgaram Rinkēvičam un 7.augustā dabas stihijas skartajām Dobeles, Augšdaugavas, Jelgavas, Madonas un Tukuma novada pašvaldībām par līdz šim paveikto dabas stihijas seku apzināšanā un novēršanā.

Sabiedrība FOTO. Rinkēvičs noliek ziedus pie ukraiņu dzejnieka Ševčenko pieminekļa

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs ceturtdien, atzīmējot Ukrainas Neatkarības dienu, nolika ziedus pie ukraiņu dzejnieka Tarasa Ševčenko pieminekļa.