• Asja,
  • Asnate,
  • Dāgs,
  • Dārgs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Krievijas pilsoņi nevarēs saņemt Latvijas vīzas vēl gandrīz gadu

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
EKSKLUZĪVI! 16:46, 26.06.2023

Andris Ērglis


Valdība plāno pagarināt striktus noteikumus attiecībā uz KF pilsoņu ieceļošanu.



Reaģējot uz Krievijas agresiju Ukrainā un lai ierobežotu Krievijas Federācijas pilsoņu, kuri ilgstoši ir atbalstījuši un turpina atbalstīt V.Putina režīma agresīvās darbības, ieceļošanu, Latvijas valdība vēl 2022.gada 9. septembrī pieņēma rīkojumu Nr. 599 “Par Krievijas Federācijas pilsoņu ieceļošanu Latvijas Republikā”. Saskaņā ar rīkojumu, tika ierobežota vīzu un uzturēšanas atļaujas izsniegšana Krievijas pilsoņiem. Proti – atļauju iebraukt Latvijas teritorijā Latvijas diplomātiskie un konsulārie dienesti izsniedz tikai īpašos gadījumus.

Kopš Rīkojuma pieņemšanas dienas 2022.gada 9.septembra līdz 2023.gada 15.maijam Latvijas diplomātiskajās un konsulārajās pārstāvniecībās ārvalstīs Krievijas Federācijas pilsoņiem izsniegtas 830 vīzas. Vīzu pieteikumi tiek pieņemti tikai izņēmuma gadījumos, ja pastāv humāni apsvērumi (tuva radinieka smaga slimība vai bēres, apdraudējums personas drošībai, kā arī gadījumos, kad persona ar Latvijas Republikas tiesas pavēsti ir aicināta piedalīties tiesas sēdē), kā arī no Latvijas un citu Eiropas Savienības valstu pilsoņu ģimenes locekļiem, kā tas atbilst noteiktajiem ieceļošanas ierobežojumiem.

Šobrīd arī citās ES dalībvalstīs, piemēram, Somijā un Čehijā nacionālā līmenī ir pieņemti normatīvi, kas ierobežo Krievijas Federācijas pilsoņu ieceļošanu.

Ārlietu ministrijas rīcībā nav informācijas, kas liecinātu, ka kāda no valstīm plānotu atvieglot noteiktos ierobežojumus.

Šobrīd Rīkojums ir spēkā līdz 2023.gada 30.jūnijam. Rīkojums paredz ieceļošanas ierobežojumus Krievijas Federācijas pilsoņiem, kuri vēlās šķērsot ES ārējo robežu tūrisma un izklaides nolūkos. Lai nerastos situācija, kad Krievijas Federācijas pilsoņi var brīvi pārvietoties ES teritorijā un radīt apdraudējumu Latvijas iekšējai drošībai, šķērsojot Latvijas ārējo robežu, kā arī lai robežiestādēm atvieglotu lēmumu pieņemšanas procesu, Rīkojuma termiņu Ārlietu ministrs piedāvā pagarināt līdz 2024.gada 4.martam. Nav šaubu, ka rīt Ministra kabinets šo lēmuma projektu apstiprinās.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Rīgā būs vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās

Mācību "Namejs 2024" laikā šonedēļ Rīgā būs vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās, informē Rīgas dome.

Sabiedrība Prezidents iesniedz iniciatīvu par algu iesaldēšanu

Saskaņā ar Latvijas Republikas Satversmes 65. pantu Valsts prezidents ir nosūtījis izskatīšanai likumprojektu "Grozījums Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumā" un lūdz šo likumprojektu izskatīt steidzamības kārtībā.

Sabiedrība Saeimā iesniedz iniciatīvu par pensiju 2. līmeņa iemaksu nesamazināšanu

Iniciatīva, kuras mērķis ir nosargāt Latvijas iedzīvotāju nākotnes pensiju uzkrājumus no to iztērēšanas šodienas valsts budžeta izmaksu segšanas vajadzībām, sasniedza vajadzīgo 10 tūkstošu parakstu slieksni visstraujāk platformas ManaBalss.lv pastāvēšanas vēsturē.

Sabiedrība Vidzemes jaunieši aicināti uz Zinātnieku nakti Valmierā (+VIDEO)

Visā Eiropā zinātniskās institūcijas atraktīvā un populārā veidā iepazīstina ar dažādām nozarēm.