• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Jēkabpils novada Radžu ūdenskrātuvē paceļ Zilo karogu un atklāj peldsezonu

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 10:23, 24.06.2023


Jēkabpils novada Radžu ūdenskrātuvē reizē ar Zilā karoga uzvilkšanu mastā atklāta jaunā peldsezona, informē pašvaldība.



Radžu ūdenskrātuves peldvieta Jēkabpilī jau 14.gadu pēc kārtas ir to labāko Latvijas peldvietu sarakstā, kas ir saglabājušas tiesības pacelt Zilo karogu - pasaulē populārāko un atzītāko tūrisma ekosertifikātu.

Peldsezonas atklāšana aizkavējās saistībā ar putnu gripas izplatības konstatēšanu. Jēkabpils novada pašvaldībā, sadarbojoties ar Slimību profilakses un kontroles centru un Veselības inspekciju, ievērojot visus nepieciešamos epidemioloģiskos piesardzības pasākumus un veikto analīžu rezultātus, tika pieņemts lēmums par peldsezonas atklāšanu.

Jēkabpils novada pašvaldības Attīstības pārvalde informē, ka šogad pludmalē ir atjaunoti soliņi, guļamie krēsli, nokrāsotas ģērbtuves, pievesta jauna skalotā pludmales smilts. Sezonas laikā plānota jaunu soliņu izvietošana Mežaparka teritorijā, bērnu laukuma atjaunošanas darbi, veco soliņu atjaunošana pie kameršļūkšanas kalna. Gar Radžu ūdenskrātuves krastiem plānots pavērt skatu uz ūdeni visā krasta teritorijā, izcērtot krūmus un nodrošinot piekļuvi jaunām peldēšanās vietām.

Zilā Karoga programmas mērķis ir ilgtspējīgas attīstības veicināšana, koncentrējoties uz piekrastes un ūdens ekosistēmu veselību un dzīvotspēju, kā arī negatīvo tūrisma ietekmju samazināšanu un novēršanu, liecina publiski pieejamā informācija. Tā izvirza stingrus kritērijus četrās kategorijās - ūdens kvalitāte, vides pārvalde, vides izglītība, kā arī drošība -, iedrošinot pašvaldības un apsaimniekotājus sasniegt atbilstību visaugstākajiem standartiem un sekmēt sadarbību viesmīlības un vides aizsardzības institūciju un organizāciju starpā gan vietējā, gan nacionālā un starptautiskā līmenī.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Lasiet arī

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Ekonomika RB Rail: Rail Baltica pamattrases izbūvi varētu sākt līdz šī gada beigām

Latvijā turpinās sagatavošanās darbi, lai līdz šī gada beigām sāktu dzelzceļa projekta "Rail Baltica" pamattrases izbūvi dienvidu posmā, informē AS "RB Rail" pārstāvji.