• Nameda,
  • Ritvaldis,
  • Visvaldis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Rīgas Dzemdību namā pērn piedzimuši par 699 bērniem mazāk

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 15:44, 01.06.2023


Rīgas Dzemdību namā pērn piedzimuši par 699 bērniem mazāk nekā 2021.gadā, ceturtdien preses konferencē pavēstīja SIA "Rīgas dzemdību nams" pārstāvji.



Ja 2021.gadā Rīgas Dzemdību namā piedzima 5866 bērni, tad pērn - 5167. Arī kopumā Latvijā jaundzimušo bērnu skaits pērn ir samazinājies.

Pērn "Rīgas dzemdību namā reģistrēti 360 priekšlaicīgi dzimušie, kā arī piedzimuši 95 dvīņu pāri.

Pagājušajā gadā Rīgas Dzemdību nama apgrozījums nedaudz palielinājies, bet peļņa - sarukusi, šodien preses konferencē informēja SIA "Rīgas dzemdību nams" valdes priekšsēdētāja Santa Markova.

Pērn uzņēmuma apgrozījums sasniedzis 14,7 miljonus eiro, kas ir par 1,13% vairāk nekā 2021.gadā, kad uzņēmuma apgrozījums bija 14,5 miljoni eiro.

Savukāt uzņēmuma peļņa pērn samazinājusies par 265 145 eiro jeb 23,84%. Ja 2021.gadā Rīgas dzemdību nama peļņa bija 1,1 miljons eiro, tad pagājušajā gadā - 846 932 eiro.

Vislielākie ieņēmumi bijuši no nacionālā veselības dienesta - 12,9 miljoni eiro, kas ir nepilni 88% no kopējiem ieņēmumiem.

Savukārt ieņēmumi no maksas pakalpojumiem pērn veidoja 1,4 miljonus eiro jeb 9,5% no kopējiem ieņēmumiem.

Kā ziņots, Rīgas Dzemdību nams ir valstī lielākā dzemdību palīdzības un perinatālās aprūpes iestāde, kurā katru gadu piedzimst aptuveni viena trešdaļa Latvijas jaundzimušo.

SIA "Rīgas Dzemdību nams" ir 100% Rīgas pašvaldībai piederoša kapitālsabiedrība.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība VVD aicina ievērot prasības, ar droniem fiksējot vides pārkāpumus

Ņemot vērā straujo tehnoloģiju attīstību, pašlaik sabiedrībai ir ļoti plašas iespējas iegādāties dažādu veidu bezpilotu gaisa kuģus jeb dronus.

Sabiedrība Pakāpeniski atteiksies no krievu valodas kā otrās svešvalodas apguves

Krievu valodu, pēc Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) rīcībā esošiem datiem, kā otro svešvalodu apgūst gandrīz pusē Latvijas skolu. Daļā izglītības iestāžu netiek piedāvāta alternatīva krievu valodas apguvei.

Sabiedrība Rīdziniekus aicina sakārtot ēku pagrabus patvertņu veidošanai

Lielās talkas laikā, 27.aprīlī, sakopjot un pielāgojot civilās aizsardzības prasībām vairāku pašvaldību ēku pagrabus, Rīgas dome aicina iedzīvotājus sakārtot arī savus ēku pagrabus droša patvēruma veidošanai.

Sabiedrība Aprīļa vidus daudzviet Latvijā bijis mitrāks par normu

Vidējā gaisa temperatūra aprīļa otrajā dekādē Latvijā bija tuvu normai, savukārt nokrišņu daudzums sasniedza 163% no daudzu gadu vidējā rādītāja, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotā informācija.

Lasiet arī

Kriminālziņas «Biju vienā Rīgas policijas iecirknī un man radās jautājums...»‎ (+VIDEO)

Premjera partija nevar uzturēt kārtību tiesībsargājošo iestāžu darbā.

Sabiedrība Valdība plāno pirkt Air Baltic obligācijas

Šodien valdības sēdē "airBaltic" ziņoja par aktuālo statusu obligāciju pārfinansēšanas procesā, kurā "airBaltic" piedāvāja arī valdībai iespēju piedalīties vērtspapīru emisijā līdztekus ar starptautiskajiem privātajiem investoriem.

Sabiedrība Rinkēvičs divām notiesātām personām priekšlaicīgi dzēš sodāmību

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs otrdien izskatīja deviņu notiesātu personu apžēlošanas lūgumus un divām personām nolēma priekšlaicīgi dzēst sodāmību.

Sabiedrība Pamatizglītībā pakāpeniski atteiksies no krievu valodas

No 2026./2027.mācību gada pamatizglītībā pakāpeniski atteiksies no krievu valodas kā otrās svešvalodas apguves, otrdien nolēmusi valdība.