• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Briškens uzteic visus trīs Valsts prezidenta amata kandidātus...

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 11:44, 31.05.2023


Visi trīs Valsts prezidenta amata kandidāti ir spēcīgi un šīs būs līdz šim viskonkurējošākās prezidenta vēlēšanas, šādu viedokli šodien debatēs Saeimā pauda "Progresīvo" frakcijas priekšsēdētājs Kaspars Briškens, vienlaikus uzturot spēkā aicinājumu balsot par partijas "Progresīvie" Valsts prezidenta amatam virzīto publiskās pārvaldības eksperti Elīnu Pinto.


Foto: LETA

Briškens pauda gandarījumu, ka pēdējos gados vēlēšanas ir kļuvušas atklātas un pieejamākas sabiedrībai. Pirms astoņiem gadiem ticis runāts par "vēlēšanu melno kasti" un "aklām matemātikas spekulācijām", bet tagad valsts augstākā amata vēlēšanas ir caurskatāmākas, sacīja politiķis.

''Progresīvo'' ieskatā, sabiedrība no Valsts prezidenta sagaida cilvēcību, skaidru vīziju un drosmi iestāties par pārmaiņām politikā un sabiedrībā. Briškens aicināja deputātus balsot par "Progresīvo" izvirzīto kandidāti Pinto, paužot nostāju, ka viņa ir empātiska, enerģiska un eiropeiska. ''Mums ir nepieciešama mūsdienīga domāšana un prezidente,'' uzsvēra Briškens.

Briškens ''Progresīvo'' vārdā pauda pateicību esošajam Valsts prezidentam Egilam Levitam par darbu.

Kā ziņots, šodien Saeimā notiks Valsts prezidenta vēlēšanas, kurām partijas ir pieteikušas trīs kandidātus. Valdošajā koalīcijā ietilpstošais "Apvienotais saraksts" augstajam amatam virza savu dibinātāju, uzņēmēju Uldi Pīlēnu, premjera partija "Jaunā vienotība" prezidenta krēslam piedāvā ārlietu ministra Edgara Rinkēviča kandidatūru, bet opozīcijā esošā frakcija "Progresīvie" prezidenta postenim virza publiskās pārvaldības eksperti Elīnu Pinto.

Koalīcija par viena kandidāta atbalstīšanu nav izšķīrusies, līdz ar to politikas vērotāji pieļauj, ka izšķirošas balsis varētu būt pašreizējām opozīcijas partijām, kuras pretī par to, iespējams, saņemtu amatus valdībā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Par virtuālās realitātes ekspertiem varēs kļūt Rīgas bērni (+VIDEO)

Datorvidē apgūtās prasmes atvieglos darba atrašanu.

Sabiedrība Eiropietis iemācījās latviešu valodu, bet Liepājā ar viņu atteicās runāt

"Tas bija tukšs un nekas nebija rakstīts pie durvīm", - pauž Šveices vēsturnieks.

Sabiedrība Rail Baltica izmeklēšanas komisija pauž izbrīnu par projekta kvalitāti

Dzelzceļa projekta "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijas locekļi ceturtdien sēdē pauda izbrīnu par to, ka auditorkompānija SIA "Ernst&Young Baltic" 2017.gadā "Rail Baltica" ieguvumu un ieņēmumu analīzē izmaksu aplēsēs balstījās uz inženieru sniegto informāciju, nepārbaudot to kvalitāti.

Sabiedrība Rīgas zinātnieki pēta dzīvi Kurzemes Kazdangā (+VIDEO)

Kopiena ir visai sašķelta, kas neļauj tālāk virzīties uz konkrētu mērķi, jo katrs "rušina" savu ceļu.

Lasiet arī

Sabiedrība Siliņa: Briškens ir godīgi risinājis satiksmes nozares problēmjautājumus

Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) uzskata, ka satiksmes ministrs Kaspars Briškens (P) ir godīgi un atklāti risinājis satiksmes nozares problēmjautājumus.

Sabiedrība Krauze-Čebotare noraida Briškena pārmetumus par Latvijas pasta izšķērdību

VAS "Latvijas pasts" valdes priekšsēdētāja Beāte Krauze-Čebotare noraida pārmetumus par darbinieku balles pārspīlēto dārdzību vai nelietderību.

Sabiedrība NA rosina izteikt neuzticību Briškenam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) rosina Saeimu izteikt neuzticību satiksmes ministram Kasparam Briškenam (P), to pamatojot ar ministra nespēju uzņemties atbildību par nozares vadību.

Sabiedrība Briškenam pārmet airBaltic informācijas slēpšanu Kariņa lidojumu kontekstā

"Apvienotais saraksts" (AS) pieprasījumā satiksmes ministram Kasparam Briškenam (P) pārmet Latvijas nacionālajai aviokompānijai "Air Baltic Corporation" ("airBaltic") "informācijas slēpšanu", kas netieši saistīta ar bijušā Ministru prezidenta, pašreizējā ārlietu ministra Krišjāņa Kariņa (JV) speciālajiem avioreisiem.