• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Uz protesta akciju pie Brīvības pieminekļa pulcējušies vairāki tūkstoši cilvēku

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 16:58, 27.05.2023


Uz akciju pret valdības īstenoto politiku sestdien pēcpusdienā Rīgā, pie Brīvības pieminekļa, pulcējušies vairāki tūkstoši cilvēku, faktiski piepildot visu Brīvības laukumu, novēroja LETA.



Jau pirms pieteiktā protesta sākuma laukuma malā, tuvāk "Laimas" pulkstenim, bija pulcējušies cilvēki ar savulaik viltus ziņu lietā apcietinātā aktīvista Valentīna Jeremejeva pārstāvētā "Tautas varas spēka" atribūtiku.

Pēc plkst.15, kad laukums bija piepildījies ar cilvēkiem un protesta akcija bija sākusies, "Tautas varas spēka" pārstāvji saplūda ar pūli.

Pēc Jolantas Gulbes-Paškevičas izpildītā Latvijas valsts himnas dziedājuma klātesošos uzrunāja partijas "Latvija pirmajā vietā" (LPV) līderis Ainārs Šlesers un partijas "Stabilitātei" vadītājs Aleksejs Rosļikovs.

Šlesers savā vēstījumā koncentrējās uz nepieciešamību apvienot dažādu tautību iedzīvotājus un prasīja Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) atkāpšanos, solot pretējā gadījumā sākt parakstu vākšanu par Saeimas atlaišanu. Viņš arī sacīja, ka Latvijai ir vajadzīgs prezidents, kurš atbalstītu "dabisko ģimeni", un profesionāla valdība, kas spētu attīstīt ekonomiku, jo patlaban neviens no valdošajiem politiķiem neko no ekonomikas nesaprotot. Citastarp Šlesers kritizēja sabiedriskos medijus, apgalvojot, ka tie neatspoguļo patiesos notikumus valstī.

Pēc tam sanākušos krieviski uzrunāja Rosļikovs.

Kā novēroja aģentūra LETA, uz pasākumu ieradušies dažāda vecuma cilvēki, kas runā gan latviski, gan krieviski. Pūlī dažiem ir rokās Latvijas karogi, vēl dažiem - plakāti. Piemēram, viens plakāts aicina necelt pensijas vecumu, bet kāds cits - noteikt amatu ierobežojumus seksuālajām minoritātēm.

Brīvības laukumā notiekošo uzrauga policijas darbinieki. Aģentūrai LETA pasākuma pirmajā stundā neizdevās novērot kādas konfliktsituācijas vai aizturēšanas gadījumus.

Kā ziņots, pieteikumu protesta akcijas rīkošanai iesniedza kāda privātpersona. Tajā norādīts, ka Brīvības laukumā notiks sapulce ar mērķi paust iedzīvotāju viedokli pret izpildvaras realizēto politiku.

Uz protesta akciju iepriekš aktīvi aicināja Šlesers, mudinot sanākt 10 000 iedzīvotāju, lai gan pieteikumā bija norādīts, ka sapulcē piedalīsies 1000 dalībnieku.

Šlesers sociālajos tīklos spekulēja, - ja uz protestu atnāks 10 000 cilvēku, kritīšot Kariņa valdība. "Mēs kopā gāzām Levitu! Gāzīsim kopā arī Kariņu!" mudināja Šlesers.

Uz protesta akciju aicināja nākt arī Rosļikovs.

Iepriekš Rīgas Pašvaldības policijas (RPP) priekšnieks Juris Lūkass pauda, ka protesta akcijas laikā ir iespējamas provokācijas.

Kā aģentūra LETA uzzināja Rīgas domē, pašvaldība ir konsultējusies ar tiesībsargājošajām iestādēm. Pašvaldības rīcībā nebija juridiska pamatojuma, kas liktu veikt ierobežojošas darbības, līdz ar to pasākumu rīkot neaizliedza.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Par virtuālās realitātes ekspertiem varēs kļūt Rīgas bērni (+VIDEO)

Datorvidē apgūtās prasmes atvieglos darba atrašanu.

Sabiedrība Eiropietis iemācījās latviešu valodu, bet Liepājā ar viņu atteicās runāt

"Tas bija tukšs un nekas nebija rakstīts pie durvīm", - pauž Šveices vēsturnieks.

Sabiedrība Rail Baltica izmeklēšanas komisija pauž izbrīnu par projekta kvalitāti

Dzelzceļa projekta "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijas locekļi ceturtdien sēdē pauda izbrīnu par to, ka auditorkompānija SIA "Ernst&Young Baltic" 2017.gadā "Rail Baltica" ieguvumu un ieņēmumu analīzē izmaksu aplēsēs balstījās uz inženieru sniegto informāciju, nepārbaudot to kvalitāti.

Sabiedrība Rīgas zinātnieki pēta dzīvi Kurzemes Kazdangā (+VIDEO)

Kopiena ir visai sašķelta, kas neļauj tālāk virzīties uz konkrētu mērķi, jo katrs "rušina" savu ceļu.

Lasiet arī

Kriminālziņas Linkaits izstājies no JKP

Bijušais satiksmes ministrs Tālis Linkaits izstājies no Jaunās konservatīvās partijas (JKP), ceturtdien ziņo Latvijas Televīzija.

Kriminālziņas Kā nekļūt par noziedznieka upuri, iepērkoties internetā (+VIDEO)

Krāpnieks bieži atsūta saiti uz viltus vietni, kas ir izveidota līdzīga kādam no populāriem kurjerdienestiem.

Sabiedrība Trenē spēju izvērst mobilizācijas centrus

Rīt Nacionālie bruņotie spēki izvērsīs mobilizācijas centrus Rīgā, Saldū, Valmierā, Jēkabpilī un Gulbenē, lai trenētu un pilnveidotu kārtību, kādā krīzes situācijā Latvijas pilsoņi tiek aicināti un iesaukti bruņotajos spēkos.

Ekonomika Jautājuma likmes ir augstas... Asociācijas viedoklis par darbībām ar LMT un Tet

Latvijas Telekomunikāciju asociācija aicina atcerēties ne vien par Telia un valsts maka interesēm, bet paturēt prātā arī Latvijas telekomunikāciju nozares kopējo veselību, valsts drošības jautājumus, attīstības perspektīvu un lietotāju intereses, lai arī turpmāk varam lepoties, ka esam Eiropas priekšpulkā ar jaudīgu nozari, pakalpojumu kvalitāti, tehnoloģiju attīstību un labiem piedāvājumiem.