• Ginta,
  • Gunda,
  • Gunta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Rogovkā pazudušās Justīnes meklēšanā piedalās ap 100 brīvprātīgo

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 16:04, 27.05.2023


Organizācijas "Bezvests.lv" rīkotajā septiņgadīgās Justīnes Reinikovas meklēšanas operācijā Rēzeknes novada Nautrēnu pagasta Rogovkas ciemā sestdien piedalās ap 100 brīvprātīgo, sacīja "Bezvests.lv" pārstāve Irina Brūniņa.


Foto: Valsts policija

Viņa atzina, ka tas ir daudz mazāk nekā organizācijas sākotnēji cerētie 1500 brīvprātīgie. Līdz ar to meklēšanas operācijā šodien varēs pārmeklēt arī krietni mazāku teritoriju, nekā bija plānots.

Sākotnēji bija plānots pārmeklēt teritoriju piecu līdz septiņu kilometru rādiusā no Justīnes pazušanas vietas - ceļmalas, krūmus, dīķu malas, arī dīķus, ja nepieciešams.

Brūniņa sacīja, ka nav izskaidrojuma tik zemai brīvprātīgo atsaucībai un pauda nožēlu par to.

Meklēšanas darbos piedalās arī ap 20 Valsts policijas darbinieki. Brūniņa sacīja, ka meklēšana ilgs līdz kādam rezultātam vai arī līdz tumsai.

Jau ziņots, ka organizācija "Bezvests.lv" sadarbībā ar Valsts policiju šodien organizē pazudušās septiņgadīgās Justīnes meklēšanas kārtējo misiju, liecina ieraksts biedrības sociālo tīklu kontos.

Biedrība vērsās pēc sabiedrības atbalsta meklēšanas operācijā. Bija nepieciešami 1500 atbildīgi un motivēti cilvēki, kas būtu gatavi veltīt savus spēkus un laiku, lai mēģinātu atrast meitenīti reģionā, kur viņa varētu atrasties - Rēzeknes novada Nautrēnu pagasta Rogovkas ciemā, teikts ierakstā. Meitenīte nozuda 5.maijā. Platības ir lielas, nepieciešams atkārtoti pārmeklēt jau pārlūkotās vietas, kā arī aptvert jaunas teritorijas.

No operācijas dalībniekiem tiek sagaidīta nopietna attieksme pret misijas mērķi, kā arī gatavība pakļauties organizatoru dotajiem norādījumiem. Pirmo reizi obligāta prasība dalībai meklējumos - telefonā uzstādīta lietotne "Bezvests", kā arī ir nepieciešama neierobežota piekļuve internetam. Šī lietotne ir īpaša ar to, ka zīmēs karti, tas ir - fiksēs zonas, kuras būs apstaigājuši brīvprātīgie meklētāji. Vienlaikus ar šīs lietotnes starpniecību štābs varēs koordinēt brīvprātīgo aktivitātes.

Meklēšanas misija sākās šodien plkst.10 Rogovkas ciemā.

"Bezvests.lv" ir nekomerciāla organizācija, kas palīdz tuviniekiem un policijai meklēt pazudušus cilvēkus, teikts biedrības interneta vietnē. Tā ir Valsts policijas stratēģiskais partneris, kopš 2013.gada Eiropas organizācijas "Missing Children Europe" dalībniece un kopš 2017.gada - Amerikas tirdzniecības palātas dalībniece. Biedrība "Bezvests.lv" dibināta 2009.gadā, tās vadītājs ir Aleksandrs Faminskis. Kopš 2019.gada biedrības patronese ir Vaira Vīķe-Freiberga.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Augusi sabiedrības tolerance pret cilvēkiem ar garīga rakstura traucējumiem

Pēdējos gados ir augusi Latvijas sabiedrības tolerance pret cilvēkiem ar garīga rakstura traucējumiem un pašlaik vairāk nekā 74% Latvijas iedzīvotāju būtu gatavi uztvert cilvēkus ar garīga rakstura traucējumiem kā kaimiņus vai kolēģus, liecina Labklājības ministrijas (LM) veiktais pētījums par iedzīvotāju informētību un izpratni par deinstitucionalizācijas procesu.

Sabiedrība Nesāks kriminālprocesu saistībā ar ES fondu zaudēšanu PSKUS ēkas projektā

Ģenerālprokuratūra, noslēdzot pārbaudi, nolēmusi nesākt kriminālprocesu saistībā ar Eiropas Savienības (ES) fondu līdzfinansējuma zaudēšanu VSIA "Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīcas" (PSKUS) ēkas projektā.

Sabiedrība Politologs: Kariņa lidojumu skandālā reālākais iznākums būtu viņa demisija

Bijušā Ministru prezidenta, pašreizējā ārlietu ministra Krišjāņa Kariņa (JV) avioreisu skandālā reālākais iznākums būtu viņa demisija, taču tam vajadzēja notikt jau laicīgi, un tādā gadījumā "Jaunā vienotība" (JV) tagad būtu daudz labākā pozīcijā, intervijā Latvijas Radio sacīja politologs un sabiedrisko attiecību speciālists Filips Rajevskis.

Sabiedrība Makrons vēlas jaunu un atbildīgāku ES un «Mercosur» tirdzniecības vienošanos

Francijas prezidents Emanuels Makrons trešdien vizītē Brazīlijā noraidījis plānoto brīvās tirdzniecības nolīgumu starp Eiropas Savienību (ES) un Dienvidamerikas ekonomisko aliansi "Mercosur" tā pašreizējā formā.

Lasiet arī

Sabiedrība Taksometru vaučeru tirdzniecību Rīgas lidostā varētu sākt aprīlī

Taksometru vaučeru tirdzniecību VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga"" varētu sākt aprīlī, ceturtdien preses konferencē medijiem sacīja Rīgas lidostas valdes priekšsēdētāja Laila Odiņa.

Sabiedrība Kurš visbiežāk uzstājās no tribīnes?

Saeima šī gada ziemas sesiju slēdz 28.martā un pavasara sesiju sāks 8.aprīlī.

Pasaule Krievija pārceļ kara lidmašīnas no Pleskavas uz Sibīriju

Krievija pārvieto Pleskavā izvietotās kara transporta lidmašīnas "Il-76" uz 2700 kilometru attālo Hantu-Mansu reģionu, jo bažījas par iespējamiem Ukrainas gaisa uzbrukumiem, ziņo igauņu laikraksts "Louna-Eesti Postimees".

Ekonomika Lietuvas uzņēmums prasīs Rīgas domei atlīdzināt zaudējumus

Lietuvas nekustamo īpašumu attīstītājs "Sirin Development" prasīs Rīgas domei atlīdzināt zaudējumus, kas radīti, atceļot 22 zemesgabalu pie lidostas izsoli, pavēstīja "Sirin Development" valdes loceklis Laurīns Kuzavs.