• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Uzmanību! Svarīga informācija par valstī izsludināto ugunsnedrošo periodu

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 15:55, 23.05.2023


SIA "Rīgas meži" aicina iedzīvotājus mežā būt uzmanīgiem ar uguni, lai neizraisītu meža ugunsgrēkus.


Foto: LETA

Kā informēja uzņēmumā, sausajā un vējainajā maijā SIA "Rīgas meži" teritorijās bijuši 32 ugunsgrēki, kuros izdegusī platība sasniedz teju četrus hektārus.

Pamatā ugunsgrēki ir plosījušies Rīgas pilsētas mežos, kā arī Gaujas mežniecībā, kas atrodas uz ziemeļiem no Rīgas, kur lielākoties ir izdeguši priežu meži.

Mežu ugunsgrēku likvidēšanā "Rīgas mežu" teritorijās bez pašu darbiniekiem piedalās Valsts meža dienests (VMD) sadarbībā ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu (VUGD). Izdegušo teritoriju uzrauga arī vismaz nedēļu pēc liesmu likvidācijas.

"Rīgas meži" Mežsaimniecības daļas vadītājs Uldis Gaiss atgādina, ka ugunsnedrošajā periodā, kas patlaban ir izsludināts valstī, atrodoties mežā, ir jābūt īpaši uzmanīgiem ar uguni.

"Šajā laikā noteikti nevajag mežos kurināt grilu, cept gaļu un pēc tam grila ogles izbērt uz meža zemsedzes. Tās var ilgāku laiku gruzdēt un pēc tam sausajos mežos izraisīt postošus ugunsgrēkus. Tāpat šajā laikā ar motorizētajiem transportlīdzekļiem, tajā skaitā arī motocikliem, drīkst pārvietoties tikai pa meža ceļiem. No sakarsušajiem motoriem krītošie putekļi bieži ir jau gruzdoši un var būt postoši mežam," skaidro Gaiss.

Ķekavas novadā pirmdien dzēsts plašs meža ugunsgrēks, informēja VUGD.

Plkst.11.47 VUGD saņēma izsaukumu uz Ķekavas novada Ķekavas pagastu, kur dega mežs piecu hektāru platībā. Ugunsgrēka dzēšanas darbos piedalījās arī Valsts meža dienesta darbinieki.

Savukārt netālu no šī ugunsgrēka, Olaines novadā pie Medemciema, pirmdien tika dzēsts meža ugunsgrēks 3,5 hektāru platībā.

Kopumā šogad reģistrēti un dzēsti 180 meža ugunsgrēki, tajos izdeguši 118,5 hektāri meža.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs izplatījis dzelteno brīdinājumu par ugunsbīstamību mežos Rīgas apkaimē. Brīdinājums būs spēkā vismaz līdz nedēļas nogalei.

Augsta ugunsbīstamība ir arī valsts centrālās daļas un Kurzemes mežos.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Lasiet arī

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Ekonomika RB Rail: Rail Baltica pamattrases izbūvi varētu sākt līdz šī gada beigām

Latvijā turpinās sagatavošanās darbi, lai līdz šī gada beigām sāktu dzelzceļa projekta "Rail Baltica" pamattrases izbūvi dienvidu posmā, informē AS "RB Rail" pārstāvji.