• Asja,
  • Asnate,
  • Dāgs,
  • Dārgs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Dziesmu svētku biļešu tirgošanas sistēmas maiņa ir sevi attaisnojusi

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 12:33, 23.05.2023


Izmaiņas Dziesmu un deju svētku biļešu tirgošanas sistēmā ir sevi attaisnojušas, uzskata kultūras ministrs Nauris Puntulis (NA).



Intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" viņš sacīja, ka risinājums biļetes uz atsevišķiem svētku pasākumiem sākt tirgot pakāpeniski ir bijis veiksmīgs, un līdz šim brīdim biļešu pārdošana noritējusi ļoti sekmīgi.

Vienlaikus ministrs atzina, ka vienmēr būs individuāli gadījumi, kuros kāds jutīsies nedaudz apdalīts, bet "tā ir neizbēgama lieta". "Vienmēr tie, kas netiks pie kārotajām biļetēm, uzskatīs, ka kaut kas nav bijis labi. Bet es uzskatu, ka šis modelis ir pareizs, tas ir uzlabots, salīdzinot ar iepriekšējo, un patiesībā šobrīd biļešu tirdzniecība notiek ļoti raiti," vērtēja Puntulis.

Komentējot Dziesmu un deju svētku biļešu cenas, viņš pauda viedokli, ka tās ir ļoti adekvātas. Ja vēlētos panākt, lai biļetes netiek tirgotas otrreizējā tirgū par augstāku cenu, tad tās būtu jau oficiālajās tirdzniecības vietās būtu jāpārdod, piemēram, piecreiz dārgāk, bet tāds nav svētku organizētāju mērķis. Turklāt vienmēr atradīsies kāds, kurš būs gatavs pirkt biļeti arī par 1000 eiro, piebilda ministrs.

Kā ziņots, šogad pirmo reizi biļetes uz Dziesmu un deju svētku pasākumiem nonāk pārdošanā pakāpeniski.

Kopumā uz svētku pasākumiem ir 174 000 biļešu, no kuriem 74% nodoti publiskajai tirdzniecībai, 25% ir iepriekšējā rezervācijā un 1% ticis atvēlēts ielūgumiem. Biļešu cenas uz svētku pasākumiem ir amplitūdā no 5 līdz 100 eiro.

Vienā pirkuma reizē uz vienu pasākumu var iegādāties ne vairāk kā četras biļetes. Kopējais vienā pirkumā nopērkamo biļešu skaits ir 20.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Rīgā būs vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās

Mācību "Namejs 2024" laikā šonedēļ Rīgā būs vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās, informē Rīgas dome.

Sabiedrība Prezidents iesniedz iniciatīvu par algu iesaldēšanu

Saskaņā ar Latvijas Republikas Satversmes 65. pantu Valsts prezidents ir nosūtījis izskatīšanai likumprojektu "Grozījums Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumā" un lūdz šo likumprojektu izskatīt steidzamības kārtībā.

Sabiedrība Saeimā iesniedz iniciatīvu par pensiju 2. līmeņa iemaksu nesamazināšanu

Iniciatīva, kuras mērķis ir nosargāt Latvijas iedzīvotāju nākotnes pensiju uzkrājumus no to iztērēšanas šodienas valsts budžeta izmaksu segšanas vajadzībām, sasniedza vajadzīgo 10 tūkstošu parakstu slieksni visstraujāk platformas ManaBalss.lv pastāvēšanas vēsturē.

Sabiedrība Vidzemes jaunieši aicināti uz Zinātnieku nakti Valmierā (+VIDEO)

Visā Eiropā zinātniskās institūcijas atraktīvā un populārā veidā iepazīstina ar dažādām nozarēm.

Lasiet arī

Kultūra Par intrigu upuri kļuvis politiķis un mākslinieks Vents Armands Krauklis

Bijušais Valkas mērs padzirdējis, ka kolēģi domē prātojot, kā liegt viņam piedalīšanos Dziesmu un Deju svētku gājienā.

Kultūra Ar tiešraidi no lidostas lidlauka atzīmēs desmit dienas līdz Dziesmu svētkiem

Atzīmējot desmit dienas līdz Dziesmu un deju svētku sākumam, šodien plkst.8 no lidostas "Rīga" lidlauka notiks tiešraide, kurā lidostas darbinieki un Mārupes novada amatiermākslas kolektīvi lidlaukā kopā izdziedās un izdejos Raimonda Paula un Jāņa Petera "Manai dzimtenei", aģentūrai LETA pavēstīja lidostas pārstāvji.

Kultūra Tirdzniecībā nonāks vairāki tūkstoši neizpirkto biļešu uz Dziesmu svētkiem

Pirmdien tirdzniecībā nonāks iepriekšējā rezervācijā neizpirktās biļetes uz Dziesmu un deju svētku pasākumiem, aģentūru LETA informēja Latvijas Nacionālā kultūras centra pārstāve Linda Ertmane.

Sabiedrība Dziesmu svētkos drošības pasākumos iesaistīs arī bruņotos spēkus

Valdība otrdien atbalstīja Nacionālos bruņotos spēkus iesaistīšanu Dziesmu un Deju svētku organizēšanā.