• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Probācijas darbinieki un klienti uzkops vairākas sabiedriskas vietas

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 02:08, 21.05.2023


Valsts probācijas dienesta (VPD) darbinieki kopā ar probācijas klientiem, sadarbības partneriem un brīvprātīgajiem visā Latvijā šodien devās pie sabiedriskā darba devējiem, lai veiktu sabiedrisko darbu, informēja VPD.


Foto: LETA

Akcijas laikā tiek labiekārtotas teritorijas un telpas, kā arī paveikti citi sabiedrībai nozīmīgi darbi. Akcija visā Latvijā notiks līdz jūlijam. Šī akcija ir iespēja visiem tās dalībniekiem dziļāk izprast gan profesionāļu, gan līdzcilvēku lomu, veidojot mūsu nākotnes sabiedrību. Tā ir iespēja uzzināt par iekļaujošas sabiedrības nozīmi to cilvēku dzīvēs, kuri kļūdījušies, savas kļūdas atzinuši un ir gatavi laboties.

Rīgā šodien notika VPD akcija "Kopā - drošākai, labākai un gudrākai sabiedrībai". Akcijā probācijas speciālisti kopā ar probācijas klientiem, brīvprātīgajiem un sadarbības partneriem palīdzēja teritorijas un iekštelpu sakopšanas un labiekārtošanas darbos Kundziņsalas skolā, kurā aktīvi darbojas "Tautas palīdzības fonds". Šī organizācija ir uzņēmusies ambiciozu misiju - pamestās telpās izveidot vietu, kurā katrs varēs nākt pavadīt laiku un pilnveidoties, tostarp arī probācijas klienti. Akcijā kopā ar vairāk kā 100 dalībniekiem piedalījās arī tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere (JV).

VPD Latvijā strādā jau 20 gadus un kopš 2005.gada organizē sabiedriskā darba izpildi. Šobrīd šis ir viens no visbiežāk piemērotajiem kriminālsodiem Latvijā. Ik gadu to piemēro vairāk nekā 7000 personām. Ar sabiedrisko darbu personas visbiežāk tiek sodītas par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola vai citu apreibinošu vielu ietekmē, zādzībām, krāpšanām un citiem mantiskiem noziegumiem.

Sabiedriskā darba izpildē liela nozīme ir darba devējiem. Iesaistīto organizāciju loks ar katru gadu paplašinās, kas sniedz iespēju probācijas klientus iesaistīt daudzveidīgos, viņu prasmēm un iemaņām atbilstošos, sabiedrībai noderīgos darbos. Papildus paveiktajiem darbiem tā ir iespēja personai veidot pozitīvu komunikāciju, socializēties, pārdomāt savas dzīves prioritātes, uzņemties atbildību par savu rīcību un gūt gandarījumu par paveikto, uzsver probācijas dienestā.

Šobrīd VPD sadarbojas ar vairāk nekā 900 organizācijām sabiedriskā darba jomā visā Latvijā. Probācijas klientu darbs ir iespēja darba devējiem ietaupīt finanšu līdzekļus un novirzīt tos citu nozīmīgu darbu paveikšanai. Piemēram, sabiedriskā darba izpildes laikā probācijas klienti pērn strādāja 533 051 sabiedriskā darba stundas, kas saskaņā ar minimālās stundas tarifa likmi darba devējiem 2022.gadā ļāva ietaupīt vismaz 1 541 589 eiro. Savukārt, aprēķinot sabiedriskajā darbā nostrādāto stundu skaitu par laiku kopš Valsts probācijas dienests organizē sabiedriskā darba izpildi - no 2005.gada līdz 2023.gadam, kopējais finanšu līdzekļu ietaupījumu apjoms pārsniedz piecpadsmit miljonus eiro.

Sabiedriskais darbs ir viens no sabiedrībā izciešamajiem kriminālsodiem, kuru persona izcieš no mācībām vai pamatdarba brīvajā laikā savas dzīvesvietas apvidū, bez atlīdzības veicot sabiedriski derīgu darbu. Tā ir iespēja personai atlīdzināt nodarīto sabiedrībai, turpinot strādāt pamatdarbā, maksājot nodokļus un rūpējoties par ģimeni. Persona sabiedriskā darba laikā apgūst jaunas zināšanas, prasmes un iemaņas, kas nākotnē ļauj veiksmīgāk iekļauties sabiedrībā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Piektdiena gaidāma visai saulaina

Piektdien Latvijā izklīdīs migla un valsts lielākajā daļā spīdēs saule, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes

Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes, ceturtdien izskanēja vebinārā "Rīga ripo".

Sabiedrība Valdība šodien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos

Valdība ceturtdien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos, kuras paredz iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes, minimālās algas un neapliekamā minimuma paaugstināšanu, kompensējot to ar akcīzes nodokļa un dažu citu nodokļu paaugstināšanu.

Lasiet arī