• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Daugavpilī pilsētas svētkos gaidāma daudzveidīga izklaides programma un salūts

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 04:49, 20.05.2023


Daugavpilī pilsētas svētkos no ceturtdienas, 1.jūnija, līdz svētdienai, 4.jūnijam, gaidāma daudzveidīga izklaides programma un salūts, informēja pašvaldības pārstāve Gunta Ločmele.



Daugavpils pilsētas svētki šoreiz notiks ar devīzi "Ar Daugavpili sirdī" un būs veltīti pilsētas 748.dzimšanas dienai.

Svētki tiks ieskandināti jau trešdien, 31.maijā, kad meditatīvās ērģeļmūzikas noskaņās notiks festivāls "Latgales Ērģeļu dienas", savukārt Daugavpils pilsētas svētku aktivitātes ar Starptautiskās Bērnu aizsardzības dienas svinībām Dubrovina parkā, tradicionālajiem Forštates svētkiem un Daugavpils teātra koncertprogrammu tiks sāktas 1.jūnijā.

No piektdienas, 2.jūnija, svētku noskaņa visu dienu jau būs baudāma arī Daugavpils Universitātes skvērā, A. Pumpura skvērā un dažādās Daugavpils kultūras iestādēs. Līdzās daudzveidīgajai koncertprogrammai, III Latvijas akordeonistu orķestru salidojumam un izklaidēm bērniem, savu darbību sāks arī svētku tirdziņš Rīgas ielā un āra kafejnīcas. Bet no plkst.18 svētki sāks skanēt arī uz galvenās pilsētas svētku skatuves Vienības laukumā, kur uzstāsies grupas "Bel Tempo", "Carnival Youth", "The Sound Poets" un dziedātājs Fēliks Šinders.

Kulmināciju Daugavpils pilsētas svētki sasniegs sestdien, 3.jūnijā, kad pēc Covid-19 pandēmijas pārtraukuma atkal norisināsies tradicionālais Daugavpils pilsētas svētku gājiens, kurā šoreiz, pārstāvot dažādas pašvaldības iestādes, skolas, kultūras iestādes, uzņēmumus, biedrības, radošos kolektīvus un citas organizācijas, piedalīsies aptuveni 3000 dalībnieku.

Tā kā šis gads ir XXVII Vispārējo latviešu dziesmu un XVII Deju svētku jubilejas gads, Daugavpils pilsētas svētku oficiālās atklāšanas koncertā, kas norisināsies pēc gājiena, pilsētas radošie kolektīvi vienosies kopīgā koncertprogrammā, katrs izpildot daļu no Dziesmu un deju svētku repertuāra.

Visu dienu darbosies skatuves Dubrovina parkā un A. Pumpura skvērā, āra kafejnīcas un atrakcijas bērniem, norisināsies Svētku tirdziņš. Šajā dienā programmu papildinās arī sportiskās aktivitātes, kuras varēs ne tikai vērot, bet arī tajās iesaistīties.

Tuvojoties dienas noslēgumam, no plkst.19 uz galvenās pilsētas svētku skatuves uzstāsies gaidītākie skatuves mākslinieki - grupa "KJ Collective" (Lietuva), Ivo Fomins (Latvija) un Vera Brežņeva (Ukraina). Bet svētku salūts Daugavmalā sāksies plkst.23.15.

Daugavpils pilsētas svētku noslēguma dienā, svētdien, 4.jūnijā, paralēli aktivitātēm pilsētas centrā interesenti tiek aicināti apmeklēt arī Daugavpils cietoksni, kur norisināsies "Krāmu tirdziņš", Daugavpils cietokšņa Nikolaja vārtu atvēršanas ceremonija un auto izstāde. Bet plkst.18 stadionā "Lokomotīve" notiks 2023.gada Polijas 2.līga spīdvejā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Lasiet arī

Sabiedrība Topošie STEM skolotāji Daugavpilī saņems 200 eiro stipendijas (+VIDEO)

Viens no svarīgiem nosacījumiem: stipendiāta vērtējumi visos priekšmetos pēc sesijas rezultātiem nedrīkst būt zemāki par 7 ballēm.

Kultūra Nākammēnes Rotko muzejā Daugavpilī tiks atklāta unikāla izstāde (+VIDEO)

Tiks aptvertas visas radošās jomas, kurās Jans un Eva Švankmajeri darbojušies visā dzīves laikā.

Sabiedrība Skaista ir «Jaunība»: Daugavpilī darbosies valsts jaunatnes centrs (+VIDEO)

Gada laikā dažādās iestādes īstenotajās aktivitātēs iesaistījās vairāk nekā 3000 vispārizglītojošo iestāžu audzēkņu.

Sabiedrība Daugavpilī ielu satiksmi regulēs viedie luksofori (+VIDEO)

Risinājumu veido īpaši konfigurēts, ar datorredzes algoritmiem aprīkots mini dators, divas augstas izšķirtspējas videokameras, tīkla aprīkojums, stiprinājumi un LMT izstrādāta programmatūra.