Sesijas pirmā nedēļa noslēdzas ar augstākā līmeņa eksāmenu sociālajās zinātnēs

Sabiedrība
LETA 04:48, 19.05.2023 0

Centralizēto eksāmenu sesijai turpinoties, šodien vidusskolēni kārtos augstākā līmeņa eksāmenu sociālajās zinātnēs.

 
Foto: LETA

Kā vēstīts, pirmdien ar valsts pārbaudījumu latviešu valodā optimālajā līmenī un latviešu valodā un literatūrā augstākajā līmenī vidusskolas skolēniem sākas eksāmenu sesija.

Savukārt trešdien vidusskolēni kārtoja augstākā līmeņa centralizēto eksāmenu programmēšanā, kas pirmo reizi notika tiešsaistē.

Šis ir pirmais mācību gads, kad eksāmenus atbilstoši jaunajam mācību saturam vidējās izglītības iegūšanai kārto 12.klases skolēni, un otrais gads, kad vidusskolas skolēniem ir iespēja kārtot arī obligātā līmeņa eksāmenus.

Maijā un jūnijā obligātā līmeņa centralizētos eksāmenus vidusskolas posmā kārtos vidēji 14 000 skolēnu.

Lai iegūtu apliecinājumu par vispārējās vidējās izglītības apguvi, šogad jānokārto latviešu valodas, matemātikas un svešvalodas eksāmens vismaz optimālajā līmenī un divi eksāmeni no 14 piedāvātajiem augstākajā līmenī.

Vidusskolā eksāmena nokārtošanai jāiegūst vismaz 10% no kopvērtējuma.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība KNAB uzdevis NA atmaksāt 210 673 eiro un aptur valsts finansējumu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) uzdevis Nacionālajai apvienībai (NA) valsts budžetā atmaksāt pretlikumīgi izlietotos valsts budžeta finanšu līdzekļus 210 673 eiro apmērā un vienlaikus apturējis budžeta finansējumu uz vienu gadu.

Sabiedrība Rēzeknes pagaidu administratore: Darba būs pilnas rokas

Ņemot vērā jau pirmajās dienās konstatētās problēmas, saprotams, ka Rēzeknes problēmu risināšanai darba būs pilnas rokas, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" atzina Rēzeknes domes pagaidu administrācijas vadītāja Guna Puce.

Sabiedrība Prezidents: Latvijā pietrūkst darbu, kā labās idejas tiešām sasniegt

Latvijā netrūkst labu ideju, bet trūkst - kā ieceres tiešām sasniegt, šādu vērtējumu intervijā žurnālam "Ir" paudis Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Sabiedrība Latvijā liedz piekļuvi ar Medvedčuku saistītai tīmekļa vietnei

Pēc Eiropas Savienības (ES) sankciju saraksta paplašināšanas Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) nolēmusi liegt Latvijā piekļuvi tīmekļa vietnei "voiceofeurope.com", liecina padomes lēmums.

Lasiet arī