• Gunvaldis,
  • Gunvaris,
  • Sandra,
  • Sondra
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Pārsūdzēti teju 2000 pamata un vidējās izglītības eksāmenu rezultāti

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 14:27, 15.08.2024


Pēc aizvadītās valsts pārbaudes darbu sesijas Valsts izglītības satura centrs (VISC) saņēmis 1995 apelācijas no skolēniem, kuri lūguši pārskatīt eksāmenu vērtējumu.


Foto: LETA

Saņemto apelāciju skaits ir teju divas reizes lielāks nekā pagājušajā gadā, kad pēc 2022./2023.mācību gada eksāmenu sesijas saņemtas 1011 apelācijas.

Lielāko daļu jeb 1558 apelācijas iesnieguši vidusskolēni, kas ir 3% no visiem saņemtajiem un novērtētājiem centralizēto eksāmenu darbiem vidējā izglītībā. Savukārt pamatizglītībā lūgts pārskatīt 437 eksāmenu vērtējumus, kas ir 1% no visiem saņemtajiem un novērtētajiem darbiem.

Visvairāk skolēnu vērsušies ar lūgumu pārskatīt viņu vērtējumu matemātikas eksāmenā - saņemtas kopumā 1085 apelācijas pamatizglītībā un vidējās izglītības optimālajā līmenī. Vairāki iesniegumi saņemti arī par eksāmenu rezultātiem angļu valodā.

Skolēni lielākoties lūguši pārskatīt eksāmena rezultātus, jo Valsts pārbaudījumu informācijas sistēmā izglītības iestāde kļūdaini atzīmējusi skolēna dalību eksāmenā vai tā daļā, nepareizi aizpildītas vai sajauktas darba lapas.

Gan pamatskolas, gan vidusskolas absolventi zemākos rezultātus uzrādījuši matemātikas eksāmenā. Pirmie provizoriskie rezultāti liecina, ka 9.klases skolēni matemātikas eksāmenā ieguvuši vidēji 43,2%. 654 skolēnu sniegums eksāmenā novērtēts zem 10%, un eksāmenu viņi nav nokārtojuši.

Savukārt optimālā līmeņa centralizētajā eksāmenā matemātikā 15% minimālo kopvērtējuma slieksni nav sasnieguši ap 2700 vidusskolēnu, pārsvarā 11.klases skolēni, tālmācības programmu izglītojamie un profesionālās izglītības iestāžu trešā kursa audzēkņi. Šajā eksāmenā vidusskolēnu vidējais rezultāts ir 34%.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Šodien Latvijā oficiāli noslēdzas peldsezona

Līdz ar peldsezonas noslēgumu tiek pārtrauktas Veselības inspekcijas veiktās peldvietu ūdens paraugu laboratoriskās pārbaudes.

Sabiedrība Šodien aprit gads Siliņas vadītajai valdībai. Kas ir izdarīts?

Šodien aprit gads, kopš strādā ''Jaunās vienotības'' (JV) politiķes Evikas Siliņas vadītā valdība, kas ir 42. Ministru kabineta sastāvs Latvijā un 22. kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas.

Sabiedrība Svētdien debesis Latvijā skaidrosies un kļūs siltāks

Svētdien debesis Latvijā skaidrosies un kļūs siltāks, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Sabiedrība Bēgļu atbalsta organizācija aicina Baltijas valstis pārtraukt migrantu atgrūšanu

Baltijas valstīm un Polijai vajadzētu pārtraukt "migrantu atgrūšanu" un samazināt šo cilvēku uzturēšanos mežos, šāda pozīcija pausta bēgļu atbalsta organizācijas "Gribu palīdzēt bēgļiem" pārskatā "Bīstamais ceļš: migrantu nāve pie Eiropas Savienības-Baltkrievijas robežas".

Lasiet arī

Sabiedrība Sesijas pirmā nedēļa noslēdzas ar augstākā līmeņa eksāmenu sociālajās zinātnēs

Centralizēto eksāmenu sesijai turpinoties, šodien vidusskolēni kārtos augstākā līmeņa eksāmenu sociālajās zinātnēs.

Sabiedrība Programmēšanas eksāmenā tiešsaistē skolām atrasta arī kļūda uzdevumā

Vairākām skolām, kurās skolēni šodien tiešsaistē kārtoja augstākā līmeņa centralizēto eksāmenu programmēšanā, eksāmena norises nodrošināšana bijis "liels izaicinājums", aģentūrai LETA atzina skolās.