• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Saeimā satraukums, vai bijušais hokejists Kerčs nav rīkojies noziedzīgi (+FOTO)

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 15:25, 17.05.2023


Saeimas Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisija aicinās drošības iestādes izvērtēt, vai bijušā Latvijas valstsvienības hokejista Aleksandra Kerča aktivitātēs nav saskatāmas nozieguma pazīmes.



Nesen sveicot tā dēvētajā Uzvaras dienā 9.maijā, Kerčs sociālajā tīklā "Facebook" publicēja attēlu, kurā bija redzams, turot rokās automātu un ar ķiveri galvā. Attēlam bija pievienots uzraksts krievu valodā: "Es atceros! Es lepojos!" Līdzīgi viņš rīkojies arī citus gadus.

Image

Pēc komisijas deputātu lūguma šodien komisijas sēdē bija iekļauts jautājums par Kerča pretrunīgi vērtētajām aktivitātēm sociālajos tīklos.

Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) priekšniece Maira Roze komisijā norādīja, ka bijušajam hokejistam ir tikai viena pilsonība - Latvijas, un saskaņā ar likumu, pilsonību var atņemt tikai tajos gadījumos, ja atņemšanas gadījumā persona nekļūtu par bezvalstnieku. Kerčs savulaik ieguva pilsonību ar parlamenta lēmumu par "īpašiem nopelniem".

Roze vērsa uzmanību, ka personām, naturalizējoties vai saņemot pilsonību par īpašiem nopelniem, ir jāparaksta solījums. Šajā solījumā persona apsola būt uzticīga Latvijai, apņemas būt lojālai un godprātīgi pildīt Satversmi un likumus, kā arī sola aizstāvēt Latvijas valsts neatkarību, stiprināt latviešu valodu kā vienīgo valsts valodu.

Uzklausot Rozi, komisijas vadītājs Ingmārs Līdaka (AS) aicināja Saeimas frakcijas padomāt, vai būtu nepieciešami grozījumi Pilsonības likumā, lai mēģinātu pamainīt solījuma tekstu.

Tāpat Līdaka komisijas vārdā lūgs drošības iestādes izvērtēt Kerča gadījumu, vai viņa aktivitātēs nav nozieguma pazīmes.

"Ja iestādes saskata pamatu kriminālprocesa sākšanai, tad tas jau apgrūtinātu šī cilvēka pārvietošanos citviet Eiropā," piebilda Līdaka.

Kerčs par Latvijas pilsoni kļuva 1997.gada jūnijā, kad parlaments vairākiem hokejistiem piešķīra pilsonību par īpašiem nopelniem Latvijas labā. Kerčs Latvijas hokeja izlasē spēlēja kopš tās izveidošanas 1992.gada rudenī līdz 2004.gada pavasarim.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Saeima noraida rosinājumu nesamazināt vecāku pabalstu nodarbinātiem

Saeima šodien noraidīja opozīcijā esošās Nacionālās apvienības (NA) rosinājumu nesamazināt vecāku pabalstu par 50%, ja vecāks ir nodarbināts.

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Lasiet arī

Ekonomika Ēka Brīvības un Ģertrūdes ielu stūrī izsolīta par 4,19 miljoniem eiro

Vēsturiskais nekustamais īpašums Brīvības ielā 68, Rīgā, nosolīts par 4,19 miljoniem eiro, kas ir par 1,49 miljoniem eiro vairāk nekā noteiktā izsoles sākumcena 2,7 miljonu eiro apmērā, informē VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ).

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.