• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Politologs: Labākās izredzes joprojām ir Pīlēnam

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 23:22, 11.05.2023


Patlaban iztrūkst Nacionālās apvienības (NA) paziņojuma par līdz šim izvirzītajiem Valsts prezidenta amata kandidātiem, tomēr, šauri skatoties, labākās izredzes joprojām varētu būt Uldim Pīlēnam, atzina Latvijas Universitātes (LU) Sociālo zinātņu fakultātes dekāns, politologs Jānis Ikstens.


Foto: LETA

Runājot par līdz šim izvirzīto kandidātu izredzēm, skaidrākai atbildei patlaban iztrūkstot būtiskas komponentes - saturiska paziņojuma no NA, tāpēc spriest par kandidātu izredzēm esot diezgan grūti.

Ikstens gan nekādā gadījumā neesot starp tiem, kas saka, ka pašreizējā Valsts prezidenta Egila Levita "noiešana no trases" kaut kādā veidā uzlabo Pīlēna izredzes, un drīzāk ir otrādi, proti, Pīlēna izredzes šobrīd ir samazinājušās.

NA opozīcijas partijas "Progresīvie" virzīto kandidāti Elīnu Pinto, protams, neatbalstīšot, bet jautājums esot par to, vai NA virzīs savu kandidātu, un vai to darīs tagad vai kādā vēlākā brīdī.

"Ja mēs tā ļoti šauri skatāmies, tad no trim kandidātiem labākās izredzes droši vien joprojām ir Pīlēnam, bet tas absolūti nenozīmē, ka viņam ir 51 balss. Tur ir diezgan daudz atkarīgs no partiju savstarpējām sarunām," norādīja eksperts.

Apvienotais Saraksts (AS) kā Valsts prezidenta kandidātu izvirzījis savu dibinātāju, uzņēmēju un arhitektu Pīlēnu. Savukārt "Progresīvie" Valsts prezidenta amatam izvirzījuši publiskās pārvaldības eksperti Pinto, bet Jaunā Vienotība (JV) - ārlietu ministru Rinkēviču. Pašreizējais Valsts prezidents Egils Levits atteicies no kandidēšanas uz otro termiņu.

Valsts prezidenta vēlēšanas Saeimā notiks maija pēdējā dienā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Lasiet arī

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Ekonomika RB Rail: Rail Baltica pamattrases izbūvi varētu sākt līdz šī gada beigām

Latvijā turpinās sagatavošanās darbi, lai līdz šī gada beigām sāktu dzelzceļa projekta "Rail Baltica" pamattrases izbūvi dienvidu posmā, informē AS "RB Rail" pārstāvji.