• Lana,
  • Sergejs,
  • Svetlana
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Paziņo, kad tirdzniecībā parādīsies pirmās Latvijā audzētās zemenes

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 20:44, 09.05.2023


Pirmās Latvijā audzētās zemenes pircējiem būs pieejamas maija beigās, informēja "Augusta zemenes" agronoms Guntars Dzērve.


Foto: LETA

Viņš norāda, ka vairāki audzētāji tuvāko nedēļu laikā sagaidīs pirmo zemeņu ražu, bet tirdzniecībā lielākā daudzumā vietējās zemenes parādīsies maija beigās.

Vienlaikus Dzērve atzīmē, ka vietējie zemeņu audzētāji arvien vairāk pāriet uz zemeņu audzēšanu siltumnīcās vai segtajās platībās, kas dod iespēju gan ražu gūt agrāk, gan pagarināt zemeņu sezonu.

Dzērve gan atzīst, ka pircēju pieprasījumu pēc vietējām zemenēm joprojām ir samērā grūti apmierināt, jo Latvijā vietējo zemeņu sezona ilgst nepilnus divus mēnešus, bet pieprasījums pēc ogām ir līdz pat rudenim.

"Augusta zemenes" agronoms cenas šīs sezonas ogām vēl neprognozēja, bet paredz, ka, ņemot vērā izmaksu kāpumu, tās būs augstākas.

Dzērve arī atgādina, ka zemeņu cenas vienmēr būs augstākas pavasarī un rudenī.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Rīgā demontēta piemiņas zīme Maskavas dārza izveidei

Rīgā, Latgales parkā, demontēta piemiņas zīme Maskavas dārza izveidei, aģentūru LETA informēja Rīvas vicemērs Edvards Ratnieks (NA/LRA).

Sabiedrība Koalīcijas partija ir gatava diskutēt par izdienas pensijas vecuma celšanu

Kā jau tika ziņots, ministrijām sadarbojoties ar Valsts kanceleju, pašlaik tiek vērtēts jautājums par izdienas pensijas vecuma celšanu.

Sabiedrība ISMA uzsāk darbu pie bakalaura programmas Bezpilota sistēmu inženierijā

Informācijas sistēmu menedžmenta augstskola (ISMA) vienojusies par sadarbību ar Ukrainas augstākās izglītības iestādi Dņipro “Alfred Nobel University” (ANU), lai uzsāktu darbu pie jaunas bakalaura programmas Bezpilota sistēmu inženierijā.

Sabiedrība Rosina demontēt Fabriciusa pieminekli Ventspilī

Nacionālā apvienība (NA) norāda, ka ir vērsusies Latvijas Okupācijas muzejā un Latvijas Kara muzejā, lai no speciālistiem un vēsturniekiem gūtu atzinumus par Fabriciusa personību un vēsturiskajām darbībām, kā arī piemineklī attēloto agresorvalsts militāro formastērpu.

Lasiet arī

Ekonomika Lielākajā daļā saimniecību griķu sējumi joprojām nav novākti

Ņemot vērā lietainos laika apstākļus, lielākajai daļai saimniecību griķu sējumi joprojām nav novākti, pauž Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra (LLKC) augkopības konsultants Andris Skudra.

Ekonomika Kā šogad ar āboliem? Izrādās, ražu būtiski ietekmējusi krusa

Šogad Latvijā ābolu raža ir mazāka nekā pagājušajā gadā, atzina aptaujātie ābolu audzētāji.

Ekonomika Lielākā daļa ražas Latvijā ir novākta, ziņo Zemnieku saeima

Lai gan situācija reģionos ir atšķirīga, kopumā Latvijā lielākā daļa ražas, tostarp visi ziemāji ir novākta, sacīja biedrības "Zemnieku saeima" priekšsēdētāja vietniece Maira Dzelzkalēja-Burmistre.

Sabiedrība Graudkopji: Ražas novākšana rit lēni, progress minimāls

Lietaino laika apstākļu dēļ ražas novākšanas darbi rit ļoti lēni, tostarp pēdējā nedēļā progress bijis katastrofāli mazs, aģentūrai LETA stāstīja graudkopības kooperatīva "Latraps" Lauksaimniecības daļas vadītājs Ģirts Ozols.