• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


LZP: Jābūt konkrētiem atbildīgajiem par sievietes slepkavību Jēkabpilī

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 04:16, 30.04.2023


Latvijas Zaļās partijas (LZP) politiķi uzsver, ka jābūt konkrētiem atbildīgajiem par to, ka tika pieļauta bijušā dzīvesbiedra ilgstoši vajātās sievietes noslepkavošana Jēkabpils novadā.


Foto: LETA

LZP kongresā Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Raimonds Bergmanis (AS) sestdien uzsvēra, ka pievienojas "Apvienotā saraksta" Saeimas frakcijas priekšsēdētāja, LZP līdera Edgara Tavara šonedēļ paustajam, ka par notikušo Jēkabpilī jābūt konkrētiem atbildīgajiem.

Bergmanis norādīja, ka ne vienmēr ir jāmaina likumi, bet jābūt gribai realizēt jau esošā regulējuma iespējas.

Lai gan tieši neminot armijas ēdināšanas iepirkuma skandālu, Bergmanis pauda, ka viņam ir "sāpīgi un skumji", ka pastāv iespēja, ka korupcija ir skārusi arī aizsardzības jomu. Sabiedrība ir atbalstījuši lielu naudas summu piešķiršanu aizsardzībai, sacīja Aizsardzības komisijas vadītājs, akcentējot, ka nevar būt nekādas tolerances pret korupciju.

Bergmanis arī norādīja, ka neatceras, kad vēl komisijai būtu bijis tik smags darba periods, kā tagad, kad vairākas nedēļas bijis jāsasauc četras un pat piecas sēdes.

Politiķis arī pievienojās zemkopības ministra Didža Šmita (LZP/AS) paustajam, ka LZP ideoloģiski jābūt "zaļai, ne sarkanai".

16.aprīlī Jēkabpils novadā sava bērna un mātes acu priekšā tika nogalināta 1983.gadā dzimusi sieviete. Slepkavību pastrādāja viņas bijušais vīrs Leons Rusiņš, kurš mēnešiem ilgi sievietei draudēja un viņu vajāja, par to regulāri tika ziņots policijai, bet sieviete pasargāta netika.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Lasiet arī

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Ekonomika RB Rail: Rail Baltica pamattrases izbūvi varētu sākt līdz šī gada beigām

Latvijā turpinās sagatavošanās darbi, lai līdz šī gada beigām sāktu dzelzceļa projekta "Rail Baltica" pamattrases izbūvi dienvidu posmā, informē AS "RB Rail" pārstāvji.