• Halina,
  • Ilvars,
  • Lauma
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Rīgā otrdien slēgtas 34 izglītības iestādes streika dēļ

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 08:11, 25.04.2023


Rīgā otrdien slēgtas 34 izglītības iestādes streika dēļ, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" teica Rīgas domes Vispārējās izglītības skolu nodaļas vadītāja Anita Pēterkopa.


Foto: LETA

Lielākā daļa no slēgtajām iestādēm ir pirmskolas izglītības iestādes. Tāpat daļa no izglītības iestādēm darbu turpina daļēji.

Pēterkopa norādīja, ka tiek cerēts uz konstruktīviem risinājumiem pedagogu un valdības sarunās. Vienlaikus viņa norādīja, ka nepieciešams domāt par to, lai neciestu bērni un izglītības kvalitāte.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka šodien Latvijā turpinās Latvijas izglītības un zinātnes arodbiedrības (LIZDA) organizētais trīs dienu streiks.

Pēc LIZDA datiem, streikā bija plānojuši piedalīties ap 20 000 izglītības darbinieku, bet ne visi streikos trīs dienas.

Tāpat ne visās izglītības iestādēs tiek pārtraukts mācību darbs. Informācija par izglītības iestāžu darba norisi atrodama konkrētās pašvaldības mājaslapā, vai jāvēršas izglītības iestādē.

Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM) skaidroja - ja izglītības iestāde nav slēgta, bet strādā minimāli, tad izglītojamiem jānodrošina izglītības ieguves process, jāgādā par viņu drošību un ēdināšanu. Ja streikā piedalās tikai daļa pedagogu, izglītības iestādē ir jāorganizē atbilstīgs izglītības process.

Streika vai pedagogu neesamības dēļ nevar organizēt mācības attālināti. Tāpat nedrīkst piespiest uzņemties streikojošo kolēģu amata pienākumu izpildi pedagogiem, kuri nepiedalās streikā. Ministrijā atsaucās uz Streiku likuma 34.pantu, kas nosaka, ka par darbinieka, kas nepiedalās streikā, piespiešanu uzņemties streikojošo kolēģu darbu, kā arī par pedagogu pieņemšanu darbā streikojošo pedagogu vietā, var tikt piemērota administratīvā atbildība.

Gadījumā, ja attiecīgajā izglītības iestādē neviens pedagogs nestreiko, izglītības iestāde turpina darbu kā ierasts.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Karstums ceļ elektrības cenas

Jūnijā vidējā elektroenerģijas cena Nord Pool biržas Latvijas reģionā bija 91,64 eiro par megavatstundu, kas ir par 20,8% vairāk salīdzinājumā ar maiju.

Sabiedrība Iekšlietu ministrija rosina patvertnes iedalīt trīs kategorijās

Iekšlietu ministrija (IeM) sagatavotajā likumprojektā rosina patvertnes iedalīt trīs kategorijās.

Sabiedrība Eksperte: mūsu cilvēki kritiskās situācijās nav finansiāli aizsargāti (+VIDEO)

Lai ģimene kopumā būtu pasargāta krasos dzīves pavērsienos, būtu nepieciešama summa, kas līdzvērtīga gada ienākumiem.

Sabiedrība «Rail Baltica» ir tik dziļā bedrē, ka tas var ietekmēt esošo valsts budžetu

Dzelzceļa projekts "Rail Baltica" ir tik dziļā bedrē, ka tas var fundamentāli ietekmēt esošo valsts budžetu, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" vērtēja "Rail Baltica" Saeimas parlamentārās izmeklēšanas komisijas priekšsēdētājs Andris Kulbergs (AS).

Lasiet arī

Sabiedrība Streika dēļ «Lufthansa» trešdien atcels līdz 90% reisu

Vācijas nacionālā aviokompānija "Lufthansa" otrdien paziņoja, ka trešdien saistībā ar virszemes apkalpošanas darbinieku streiku tiks atcelti līdz pat 90% ieplānoto reisu.

Pasaule Trešdien streikos «Lufthansas» virszemes apkalpošanas darbinieki

Vācijas nacionālās aviokompānijas "Lufthansa" virszemes apkalpošanas darbinieki trešdien streikos, paziņojusi arodbiedrība "Verdi".

Pasaule Streika dēļ Ford uz laiku atlaidīs vēl vairāk nekā 300 darbiniekus

ASV autobūves uzņēmums "Ford" pirmdien paziņoja, ka uz laiku atlaidis vēl vairāk nekā 300 darbiniekus, ņemot vērā negatīvo ietekmi, ko rada strādājošo streiks trīs lielākajos Detroitas autoražotājos.

Pasaule Panākta vienošanās, kas varētu izbeigt Holivudas scenāristu streiku

Sarunās ar kinostudiju vadību svētdienas vakarā panākta provizoriska vienošanās, kas varētu izbeigt gandrīz piecus mēnešus ilgušo Holivudas scenāristu streiku, paziņoja ASV Scenāristu ģilde (WGA).