• Nameda,
  • Ritvaldis,
  • Visvaldis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Lielā Talka atbalstīs talkotgribētājus Ogrē

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 04:07, 21.04.2023


Jau ir slēgta talkas vietu pieteikšana šā gada Lielajai Talkai. Ja neesat paguvuši reģistrēt savu talku, tad vēlams pievienoties kādai no jau reģistrētajām publiskajām talkām. Tie, kuri vēlas, talkojot, iegūt arī jaunas zināšanas un atbrīvot savu apkārtni no invazīvajām sugām, droši var pievienoties kādai no 10 latvāņu ierobežošanas talkām, kas Latvijā notiek pirmo reizi. Šogad Lielās Talkas organizatori atsaucās Ogres novada iedzīvotāju vēlmei piedalīties talkā un atbalstīja talkošanu arī šajā pašvaldībā, kurā gadiem tiek noliegta Lielās Talkas nozīme, informēja Lielās Talkas sabiedrisko attiecību konsultante Jana Kralliša.



Lielās Talkas vadītāja Vita Jaunzeme uzsver: "Mūsuprāt, ir ļoti būtiski palīdzēt cilvēkiem un atbalstīt viņus, ja mēs to varam izdarīt. Reaģējot uz Ogres novada iedzīvotāju vēlmi rīkot talku, pieņēmām lēmumu palīdzēt ogrēniešiem tās organizēšanā, sagādājot talkošanas maisus un vienojoties ar atkritumu apsaimniekošanas uzņēmumu "CleanR" par palīdzību savākto atkritumu izvešanā. Vēlamies atgādināt, ka talka ir kļuvusi par neatņemamu pavasara rituālu, kurā iedzīvotāji vēlas ieguldīt savas apkārtnes sakopšanā un apzaļumošanā, un tas liecina par mūsu sabiedrības augsto morāli un nesavtīgo vēlmi izdarīt ko labu savai pilsētai vai novadam."

SIA "CleanR" valdes priekšsēdētājs Valerijs Stankevičs: "Viens no CleanR pamata uzdevumiem ir gādāt par ērtu infrastruktūru atkritumu apsaimniekošanai. Novērtējam Lielo Talku kā vērtīgu iniciatīvu, kas savas vides sakopšanā iesaista teju katru iedzīvotāju un katram atgādina - mans lēmums nemēslot, mans lēmums nemest zemē to, kam jāatrodas atkritumu konteinerā un mans lēmums sakopt ir tās izvēles, kas veido sakoptu tuvāko apkārtni un vidi kopumā. CleanR arī šogad ir atsaucies talcinieku lūgumam nodrošināt atkritumu savākšanai vajadzīgos konteinerus - īpaši novērtējam talciniekus, kas lūdz gādāt par vidē atrasto atkritumu šķirošanu un talkas vietā nogādāt ne vien parasto sadzīves atkritumu konteineru, bet arī dzelteno papīram, plastmasai un metālam, kā arī atsevišķu konteineru stiklam. Atsaucoties Ogres novada iedzīvotāju lūgumam, šajā reizē gādāsim, lai viss savāktais ir satilpināms vienā no ietilpīgākajiem lielgabarīta konteineriem, ko pēc talkas arī izvedīsim."

Savukārt, runājot par jaunumiem, nevaram nepieminēt to, ka šogad Lielās Talkas ietvaros pirmo reizi tiks organizētas latvāņu apkarošanas talkas Augšdaugavas, Gulbenes, Jelgavas, Kuldīgas, Madonas, Rēzeknes, Ropažu, Siguldas, Talsu un Ventspils novados. Vairāk informācijas par šīm talkām var atrast Lielās talkas mājas lapā www.talkas.lv, savukārt šo talku koordinatoru kontaktus atradīsiet šeit: https://talkas.lv/kontakti/.

Latvāņu izplatība Latvijā ir ievērojami palielinājusies, tāpēc svarīgi to mērķtiecīgi ierobežot. Šī ir visas Latvijas problēma, tāpēc mums kopīgi tā arī jārisina. Un tieši tagad, pavasarī, ir īstais laiks, kad varam to darīt.

"Latvāņus iznīcināt pilnībā ir ļoti grūti. Šo procesu ietekmē gan cilvēku darbība, gan bezdarbība. Ja viens cilvēks mēģina cīnīties ar šo sērgu, bet kaimiņš nedara neko, diemžēl arī rezultāts būs attiecīgs - nekāds. Tāpēc Lielajai Talkai bija svarīgi iesaistīties šajā procesā - ne tikai tāpēc, lai savu iespēju robežās risinātu šo jautājumu talku laikā, bet arī izglītotu sabiedrību, stāstīt un rādīt, ko un kā varam darīt, lai latvāni Latvijā iznīcinātu veiksmīgi un uz visiem laikiem. Tomēr nedrīkstam aizmirst - latvāņi ir cilvēkam bīstama suga. Auga šūnsulai saskaroties ar ādu, ultravioleto staru ietekmē rodas nopietni apdegumi, tāpēc aicinu talkotājus, kuri piedalīsies latvāņu talkas, būt ļoti uzmanīgiem un ievērot visus drošības pasākumus un instrukcijas, kuru aprakstu esam ievietojuši mūsu mājas lapā," uzsver Vita Jaunzeme.

Cīņā ar latvāņiem šogad iesaistījies arī viens no Lielās Talkas atbalstītājiem uzņēmums DHL, kurš piedalīsies latvāņu ierobežošanas talkā Ropažu novadā. Ir patiess prieks, ka Lielās Talkas atbalstītāji paši ir tik aktīvi talkotāji un iesaistās jaunās iniciatīvās.

Svarīgākais - pareizi saģērbties (ūdens necaurlaidīgā tērpā (garās biksēs un jakā), gumijas zābakos), darba procesā izmantojiet ūdensnecaurlaidīgus cimdus, līdzi būs jāņem ūdens kanniņa un viegla, asa lāpsta.

"Jau pavisam drīz, parīt, dosimies talkot. Lai mūsu valsts būtu skaista un tīra, lai mēs varētu ar to lepoties, un lepoties ar cilvēkiem, kas te dzīvo, nepaliekam malā. Sanāksim kopā un padarīsim Latviju skaistu, tīru un sakoptu!", novēl talkas organizatori un piebilst:

"Zaļa Latvija = Zaļa Pasaule! Tiekamies Lielajā Talkā, 22.aprīlī!"


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Valdība atbalsta Varakļānu un Madonas novadu apvienošanu

Ministru kabinetā otrdien apstiprināti Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas sagatavotie grozījumi Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumā, kas paredz Varakļānu novadu apvienot ar Madonas novadu.

Sabiedrība Valdība plāno pirkt Air Baltic obligācijas

Šodien valdības sēdē "airBaltic" ziņoja par aktuālo statusu obligāciju pārfinansēšanas procesā, kurā "airBaltic" piedāvāja arī valdībai iespēju piedalīties vērtspapīru emisijā līdztekus ar starptautiskajiem privātajiem investoriem.

Sabiedrība Rinkēvičs divām notiesātām personām priekšlaicīgi dzēš sodāmību

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs otrdien izskatīja deviņu notiesātu personu apžēlošanas lūgumus un divām personām nolēma priekšlaicīgi dzēst sodāmību.

Sabiedrība Pamatizglītībā pakāpeniski atteiksies no krievu valodas

No 2026./2027.mācību gada pamatizglītībā pakāpeniski atteiksies no krievu valodas kā otrās svešvalodas apguves, otrdien nolēmusi valdība.

Lasiet arī

Sabiedrība Aizputē nojauks ugunsdzēsēju depo, iedzīvotāji raksta protesta vēstules

“Viss tieši tā, kā izskatījās padomju laikā; šajā ziņā – īstens vēstures objekts”.

Pasaule Vācijā universitātes bibliotēkā policija nošauj agresīvu vīrieti ar mačeti

Manheimas universitātes bibliotēkā otrdienas vakarā iekļuva agresīvs vīrietis ar mačeti, kuru sašāva policija un viņš no ievainojumiem vēlāk nomira slimnīcā.

Pasaule Argentīnas studenti protestē pret līdzekļu samazināšanu valsts augstskolām

Desmitiem tūkstoši Argentīnas augstskolu studentu otrdien izgāja demonstrācijās, lai protestētu pret līdzekļu samazināšanu valsts augstskolām, pētniecībai un zinātnei jaunā prezidenta Havjera Mileja laikā.

Kultūra Kastaņolā, Šveicē vēl gadu būs izstāde par Raini un Aspaziju (+VIDEO)

Ekspozīcijā dzejnieku dzīves un darbības kontekstā iezīmēti Šveices un Latvijas sakaru būtiskākie punkti laika posmā no 1893. gada līdz mūsdienām.