Viesnīcu operators prognozē - gaidāmā tūrisma sezona Latvijā pārspēs 2019. gadu

Sabiedrība
VS.LV 19:45, 07.04.2023 0

Šī tūrisma sezona būs 2019.gada līmenī un labāka, jo šajā gadā Rīgā ir vairāki nozīmīgi pasākumi, kas piesaistīs ārvalstu tūristus, prognozēja viesnīcu operatora SIA "Mogotel" mārketinga direktors Igors Porohs.

 

Cita starpā viņš minēja Pasaules hokeja čempionātu, Dziesmu un deju svētkus, Pasaules čempionātu skriešanā, "Positivus" festivālu un "Rimi" Rīgas maratonu.

"Tālākajās Latvijas pilsētās tomēr tā tendence ir savādāka, un vietējā tūrisma īpatsvars ir daudz lielāks salīdzinājumā ar galvaspilsētu un Jūrmalu," atzina Porohs.

Vienlaikus Porohs norādīja, ka nozīmīgie pasākumi palielinās tūristu interesi par Rīgu kā galamērķi, taču kopumā, neskaitot atsevišķus datumus, sākotnēji kompānija sagaidīja lielāku aktivitāti un interesei par gaidāmajiem pasākumiem.

Viņš pieļauj, ka tuvāko valstu iedzīvotāji, iespējams, nogaida un vēl nesteidzas ar savu rezervējumu uz Pasaules hokeja čempionātu, kamēr savlaicīgāk savu ceļojumu plāno tālākās valstis - ASV, Izraēla, Spānija, Šveice, Slovākija, taču, ņemot vērā cenu pieaugumu, viesi vairāk izvēlas budžeta viesnīcas.

Porohs atklāj, ka viesnīcu pieprasījums uz Dziesmu un deju svētku laiku patlaban ir zems, savukārt uz "Positivus" festivālu "Mogotel" galvenokārt sagaida viesus no kaimiņvalstīm, kuru paradums pamatā naktsmājas ir rezervēt ne agrāk kā trīs nedēļas pirms plānotā datuma.

Taujāts par kopējo "Mogotel" apkalpoto viesu sastāvu, kompānijas pārstāvis norādīja, ka tiešo rezervāciju segmentā, Latvijas viesnīcās Latvijas iedzīvotāju rezervāciju apjoms svārstās 20-25% robežās. Pēdējos godos nemainīgi lielākais tūristu skaits ir no kaimiņvalstīm - Lietuvas (ap 10%) un Igaunijas (ap 10%). Aktīvāk rezervē Vācija, Lielbritānija, Somija, Polija, Norvēģija, Zviedrija, Dānija, Nīderlande un viesi no Ukrainas.

"Ņemot vērā rezervēšanas tendences, tad arī 2023.gadā pamatā sagaidīsim viesus no iepriekš minētajām valstīm," atzīmēja "Mogotel" pārstāvis.

SIA "Mogotel" pārveidos par AS "Mogotel Hotel Group".

Tāpat ziņots, ka "Mogotel" 2021.gadā strādāja ar 9,593 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 7,3% mazāk nekā 2020.gadā, savukārt kompānijas peļņa pieauga 5,2 reizes un bija 213 700 eiro. Finanšu informācija par 2022.gadu vēl nav pieejama.

"Mogotel" reģistrēta 2011.gadā, un tās pamatkapitāls ir 2845 eiro. Kompānija pieder AS "Mogotel Group", bet tās patiesais labuma guvējs ir Vadims Muhins.

"Mogotel" viesnīcu tīkls pārvalda viesnīcas Latvijā, Igaunijā, Vācijā, Polijā, Bulgārijā un Ukrainā, pārstāvot zīmolus "Wellton Hotels", "Rixwell Hotels", "Rija Hotels", "Wyndham" un "Wyndham Garden".

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes

Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes, ceturtdien izskanēja vebinārā "Rīga ripo".

Sabiedrība Valdība šodien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos

Valdība ceturtdien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos, kuras paredz iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes, minimālās algas un neapliekamā minimuma paaugstināšanu, kompensējot to ar akcīzes nodokļa un dažu citu nodokļu paaugstināšanu.

Sabiedrība Saeima noraida rosinājumu nesamazināt vecāku pabalstu nodarbinātiem

Saeima šodien noraidīja opozīcijā esošās Nacionālās apvienības (NA) rosinājumu nesamazināt vecāku pabalstu par 50%, ja vecāks ir nodarbināts.

Lasiet arī

Ekonomika Problēmas ar lidmašīnu dzinēju trūkumu varētu turpināties vēl dažus gadus

Problēmas ar lidmašīnu dzinēju trūkumu un ar to saistītajiem jautājumiem varētu turpināties vēl vienu līdz divus gadus, intervijā aģentūrai LETA sacīja "airBaltic" prezidents un izpilddirektors Martins Gauss.

Pasaule Slovākijā tūkstošiem cilvēku protestē pret kultūras ministri

Slovākijā tūkstošiem cilvēku ceturtdien izgāja demonstrācijās, protestējot pret kultūras ministres Martinu Šimkovičovu, kuru kritiķi apsūdz cenzūrā un valsts finansējuma sliktā pārvaldībā.

Pasaule Leiena sola miljardiem eiro palīdzību plūdu skartajiem reģioniem

Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena ceturtdien plūdu piemeklētajā Polijas pilsētā Vroclavā apsolījusi miljardiem eiro lielu palīdzību plūdu skartajiem reģioniem Eiropā.

Sabiedrība Piektdiena gaidāma visai saulaina

Piektdien Latvijā izklīdīs migla un valsts lielākajā daļā spīdēs saule, prognozē sinoptiķi.