• Muntis,
  • Verners
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Rīgas dome informēs par Uzvaras parka projekta ieceri

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 04:00, 05.04.2023


Šodien plkst.11 Rīgas domē notiks preses konference, kurā informēs par Uzvaras parka projekta ieceri, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvalde..


Foto: LETA

Preses konferencē piedalīsies Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Edvards Ratnieks (NA/LRA), Rīgas domes Īpašuma departamenta Būvniecības pārvaldes priekšnieks Māris Mežzīle un ainavu arhitekte Linda Zaļā.

LETA jau ziņoja, ka Ratnieka ieskatā, pēc rekonstrukcijas Uzvaras parkā varētu notikt daļa no valsts nozīmes pasākumiem un militārām parādēm valsts svētkos un atceres dienās.

Ratnieks uzskata, ka Uzvaras parkam jāatgūst savu vēsturisko nozīmi par godu uzvarai pār bermontiešiem.

Īpašuma departaments ir izstrādājis koncepta risinājumu, lai vieta pildītu atpūtas parka funkcijas.

Lai pārrunātu iespējamo laukuma izmantošanu nākotnē, Ratnieks un Rīgas domes pārstāvji tikušies ar Aizsardzības ministrijas, Nacionālo bruņoto spēku, Zemessardzes un Latvijas Kara muzeja pārstāvjiem. Tikšanās laikā nolemts turpināt sadarboties Uzvaras parka atjaunošanas tālāka koncepta izstrādē.

Uzvaras laukuma statusu šī vieta ieguva pēc pirmā Pasaules kara par godu uzvarai pār bermontiešiem. Pēc prezidenta Kārļa Ulmaņa iniciatīvas šim laukumam tika izstrādātas skices, kas paredzēja izveidot monumentālu stadionu, kas pēc sava lieluma būtu pielīdzināms tā laika Berlīnes Olimpiskajam stadionam.

Šajā vietā tika plānots izveidot pastāvīgu estrādi Dziesmu svētku norisei, kā arī speciāli labiekārtot militārām parādēm. Otrais Pasaules karš un okupācija šīs ieceres apturēja un pārveidoja atbilstoši totalitārisma režīmam un tā ideoloģijai.

Kopš Okupācijas varas pieminekļa nojaukšanas Pārdaugavā ir izskanējuši dažādi viedokļi par to, kā būtu jāattīsta Uzvaras parks. Rīgas mērs Mārtiņš Staķis (PP) vēl šī gada martā pauda, ka parku iecerēts veidot kā aktīvas atpūtas vietu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Uz vienotā Sabiedriskā medija valdes locekļu amatiem izvirzīts 21 kandidāts

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) izsludinātajā konkursā uz pieciem topošās VSIA "Latvijas Sabiedriskais medijs" (LSM) valdes locekļu amatiem otrajai kārtai izvirzīts 21 pretendents.

Sabiedrība Galīgajā lasījumā skatīs grozījumus valsts valodas stiprināšanai darba tirgū

Plānots, ka ar grozījumiem tiks aizstāvētas darbinieku tiesības, veicot darba pienākumus, izmantot valsts valodu un netikt diskriminētiem ar nepamatotām prasībām pēc svešvalodas zināšanām.

Sabiedrība Atbalsta aizliegumu reklamēt alkoholisko dzērienu cenas vai atlaides

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija trešdien pirms trešā lasījuma atbalstīja grozījumus Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā, kas paredz Latvijā ieviest aizliegumu alkoholisko dzērienu audio un audiovizuālajās reklāmās reklamēt šo dzērienu cenas vai atlaides.

Sabiedrība CVK piedāvā uzlabot vēlēšanu zīmes. Kā tās izskatīsies?

Par vēlēšanu sistēmu sagatavošanu atbildīgā Valsts reģionālās attīstības aģentūra (VRAA) norāda, ka pašreizējais biļetens ir problemātisks, jo tiek bieži pieļauta kļūda - kādu kandidātu neatbalstot, vēlētājs ievelk rombiņā mīnusu, nevis izsvītro vārdu.

Lasiet arī

Sabiedrība Rīdzinieki var balsot par Uzvaras parkā īstenojamiem projektiem

Rīdzinieki varēs balsot par Uzvaras parka projekta otrajā kārtā īstenojamiem projektiem, šodien preses konferencē informēja Rīgas vicemērs Edvards Ratnieks (NA/LRA).

Kultūra Uzvaras parkā notiks koncerts

Šodien plkst.9 Uzvaras parka laukumā pie slēpju nomas punkta, notiks preses konference par Uzvaras parka labiekārtošanas projekta gaitu un gaidāmo koncertu "Rīgas sardzē. Uzvaras parka nosaukumam -100", aģentūru LETA informēja Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļa.

Sabiedrība 9.maija vietā - 11.novembris! Lāčplēša dienā svecīšu likšanu plāno Uzvaras parkā

Rīgas vicemērs Edvards Ratnieks norāda, ka šobrīd pašvaldība pieturas pie sākotnējā plāna pabeigt parka atjaunošanas pirmo kārtu līdz valsts patriotisma svētkiem novembrī, un jau Lāčplēša dienā pulcēt iedzīvotājus Uzvaras parka simtgades svētku koncertam. Parkā paredzēta svecīšu nolikšana Pirmā pasaules kara brīvības cīņās kritušo latviešu karavīru godināšanai, kas cīnījās par Latvijas neatkarību.

Sabiedrība Rinda uz ilgstošo sociālo aprūpi Rīgā pusgada laikā dubultojusies

Rinda uz ilgstošo sociālo aprūpi Rīgā pusgada laikā pieaugusi divas ar pusi reizes, kas ir vairāk nekā iepriekšējā gadā kopumā, norāda Rīgas domes Sociālo jautājumu komitejas priekšsēdētājs Juris Radzevičs (GKR).