• Mirta,
  • Ziedīte
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Mazāk nekā 20% Latvijas iedzīvotāju nav personīgā auto

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 13:11, 01.04.2023


Latvijā 84% iedzīvotāju ir savs personīgais transportlīdzeklis, daudziem pat vairāki, noskaidrots risku apdrošinātāja "If P&C Insurance" ("If") Latvijas filiāles veiktajā pētījumā.



Lai arī 49% respondentu ir norādījuši, ka ar automašīnu pārvietojas katru dienu, tomēr vidējais nobraukums ir no 10 001 līdz 20 000 kilometru gadā, liecina aptaujas dati.

Vislielākais automašīnu skaits ir reģionos, kur tikai 10% ģimeņu nav sava auto. Mazpilsētās bez automašīnas var iztikt 12% iedzīvotāju, lielākajās pilsētās 14% un Rīgā 21%.

Salīdzinot Latvijas rādītājus ar pārējo Baltijas valstu datiem, aptauja atklāja, ka, lai arī Latvijai, Lietuvai un Igaunijai teritoriālās platības atšķiras, tomēr Baltijas iedzīvotāji gada laikā vidēji nobrauc vienādu kilometru skaitu - no 10 000 līdz 20 000.

Visvairāk automašīnu ir Lietuvā, kur 90% iedzīvotāju pieder vismaz pa vienam auto (Igaunijā 86% un Latvijā 85%). Taču Igaunijā ir krietni jaunāks autoparks - 40% iedzīvotāju auto ir līdz sešiem gadiem vecs, Latvijā šis rādītājs ir 21%, bet Lietuvā 18%. Gan Latvijā, gan Lietuvā lielākā daļa automašīnu (Lietuvā 61% un Latvijā 59%) ir vismaz desmit gadus vecas.

Aptaujas dati rāda, ka 24% Latvijas iedzīvotāju gadā nobrauc līdz 10 000 kilometru, lielākā daļa jeb 36% nobrauc līdz 20 000 kilometru. 15% respondentu mēro no 20 000 līdz 30 000 kilometru, 7% brauc no 30 000 līdz 40 000 kilometru, tikai 3% pieveic no 40 000 līdz 50 000 garu distanci, savukārt 50 000 vai vairāk tūkstošus kilometru gadā nobrauc 4% Latvijas iedzīvotāju. Aptaujā 11% respondentu atbildēja, ka nezina, cik kilometru gadā nobrauc.

Aptaujā, kuru "If" veica Latvijā, Lietuvā un Igaunijā, piedalījās nedaudz vairāk par 3000 cilvēkiem.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atbildību par skolēnu vājajām zināšanām aicina prasīt no izglītības iestādēm

Par skolēna zināšanām atbildība jāuzņemas skolai, jo tā visātrāk var pamanīt izmaiņas skolēna sniegumā, šādu viedokli aģentūrai LETA pauda Zane Oliņa un Pāvels Pestovs, kuri iepriekš bija atbildīgi par projekta "Skola2030" mācību satura izstrādi un ieviešanu.

Sabiedrība LVC: Būvdarbi notiek 21 valsts ceļu posmā

Valsts autoceļu tīklā būvdarbi sākušies 21 posmā, no tiem deviņi ir uz reģionālajiem autoceļiem, trīs - uz vietējiem, kā arī darbi notiek uz septiņiem tiltiem, aģentūru LETA informēja VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

Sabiedrība Rēzeknē izveidota jauna dienesta suņu infrastruktūra (+VIDEO)

VID Muitas pārvaldes Kinoloģijas dienests tika izveidots 2004.gadā, un šobrīd tur strādā 44 četrkājainie strādnieki.

Sabiedrība Nākamnedēļ kāps ūdens līmenis Daugavā

Spēcīgu nokrišņu dēļ nākamnedēļ gaidāms ievērojams ūdens līmeņa kāpums Daugavā, liecina laika prognozes.

Lasiet arī

Pasaule ASV atbalsta Ukrainas palīdzības likumprojekta nodošanu izskatīšanai

ASV Pārstāvju palāta piektdien nolēma nodot izskatīšanai likumprojektu par ilgi aizkavētās palīdzības piešķiršanu Ukrainai.

Ekonomika LG apgrozījums samazinājies 4,4 reizes un ciesti 57 miljonu eiro zaudējumi

AS "Latvijas gāze" (LG) koncerna neto apgrozījums pērn bija 159,819 miljoni eiro, kas ir 4,4 reizes mazāk nekā 2022.gadā, kad dabasgāzes cenas piedzīvoja milzu kāpumu, kā arī uzņēmums cieta 56,911 miljonu eiro zaudējumus pretstatā peļņai gadu iepriekš, teikts uzņēmuma paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

Sabiedrība Latvieši pērk dārgāku sadzīves tehniku, lai to varētu salabot (+VIDEO)

Sabiedrības apziņa par ilgtspējīgu dzīvesveidu pieaug, un cilvēki kļūst arvien izglītotāki attiecībā uz to, kā viņu izvēles ietekmē vidi.

Ekonomika Inovāciju Akadēmijā ieguvumus sniedza 23 industriālas nozares (+VIDEO)

Visu trīs Inovācijas Akadēmijas programmas gadu laikā, daudzas komandas ir pierādījušas savu spēkuю