• Nameda,
  • Ritvaldis,
  • Visvaldis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Lidl fokusējas uz izaugsmi: Ilgtermiņā mēs noteikti būsim pelnošs uzņēmums

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 10:44, 22.03.2023


Mazumtirgotāja SIA "Lidl Latvija" galvenais mērķis Latvijā šobrīd ir paplašināšanās, tādējādi uzņēmums joprojām atrodas intensīvā investīciju fāzē, intervijā sacīja "Lidl Latvija" vadītājs Macejs Urbaņskis.


Macejs Urbaņskis
Foto: LETA

"Lidl Latvija" pagājušā finanšu gada, kas ilga no 2022.gada 1.marta līdz 2023.gada 28.februārim, rezultātus Urbaņskis nekomentēja pirms to publiskošanas, taču, pēc viņa teiktā, arī pagājušajā finanšu gadā "Lidl Latvija" strādājusi ar zaudējumiem, galveno uzmanību pievēršot ieguldījumiem jaunu veikalu izveidē.

"Ir jāsaprot, ka mēs esam intensīvā investīciju fāzē, jo ikviens jauns veikals ir vairākus miljonus eiro vērts investīciju projekts. Mēs pašlaik fokusējamies uz izaugsmi, jaunu pircēju piesaisti un savas tirgus daļas palielināšanu. Peļņa ir ikviena biznesa sastāvdaļa, un mēs to centīsimies sasniegt. Mūsu finanšu gads ir tikko kā noslēdzies, vēl būs pārrēķini, un tādēļ par konkrētiem skaitļiem es runāšu tad, kad tos varēs atklāt, bet es gribu uzsvērt, ka pašlaik mūsu mērķis ir tīkla izaugsme," teica Urbaņskis.

Viņš arī atzīmēja, ka kompānijai ir jāveido efektīvs veikalu tīkls, jo lielāks veikalu skaits ļauj arī sekmīgāk veidot izmaksu struktūru. "Ilgtermiņā mēs noteikti būsim pelnošs uzņēmums," piebilda Urbaņskis.

Vienlaikus precīzu plānoto investīciju apmēru viņš neatklāja, norādot, ka ikviens veikals prasa vairāku miljonu eiro ieguldījumus, un to precīzais apmērs ir atkarīgs no veikala atrašanās vietas, projekta sarežģītības pakāpes, ēkas tipa un līdzīgām lietām.

"Pašlaik trīs mūsu veikali ir celtniecības fāzē, tādēļ mēs varam runāt par vairāku desmitu miljonu eiro ieguldījumiem šogad," sacīja Urbaņskis.

Viņš arī uzsvēra, ka intensīvu investīciju periods turpināsies vēl labu laiku.

"Lidl Latvija" vadītājs atgādināja, ka "Lidl" darbību Latvijā sāka ar 15 veikaliem 2021.gada oktobrī, bet šobrīd tīklā ir 23 veikali. Būvniecības stadijā ir trīs veikali Rīgā - Kalnciema ielā, Duntes ielā un Sporta ielā -, kuri tiks atklāti šogad.

Atbildot uz jautājumu par vēlamo "Lidl" veikalu skaitu Latvijā nākamo piecu gadu laikā, Urbaņskis norādīja, ka to ir grūti pateikt, jo katrs veikala projekts ir atšķirīgs.

"Es kā analoģiju varu minēt Lietuvas pieredzi, kur "Lidl" sāka strādāt 2016.gadā, un pašlaik tur ir gandrīz 70 veikalu. Tas mums dod drosmi un liecina, ka šeit ir potenciāls. Taču vēlreiz uzsvēršu - mēs katru veikala projektu vērtējam atsevišķi. Pašlaik mēs jau esam pārstāvēti daudzviet Rīgā, mēs esam atvēruši veikalus arī citās Latvijas pilsētās un, piemēram, Liepājā esam atvēruši jau otro veikalu. Tāpat mēs neaizmirstam, ka Latvijā ir arī mazākas pilsētas, kas vienlaikus pilda vietējās nozīmes galvaspilsētu funkcijas. Arī šādās pilsētās mēs redzam potenciālu," norādīja Urbaņskis.

Jau vēstīts, ka mazumtirdzniecības ķēde "Lidl" Latvijā darbu sāka 2021.gada nogalē.

"Lidl Latvija" apgrozījums finanšu gadā, kas ilga no 2021.gada 1.marta līdz 2022.gada 28.februārim, bija 101,423 miljoni eiro, kamēr kompānijas zaudējumi bija 53,365 miljoni eiro, kas pamatā saistīts ar ieguldījumiem veikalu būvniecībā.

"Lidl Latvija" reģistrēta 2016.gada oktobrī, un uzņēmuma pamatkapitāls ir 365,5 miljoni eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Vācijas "C E - Beteiligungs-GmbH". Savukārt kompānijas patiesais labuma guvējs ir Vācijas pilsonis Dīters Jozefs Švarcs.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Kultūras ministre pērn deklarējusi ap 66 000 eiro ienākumus

Kultūras ministre Agnese Logina (P) pērn deklarējusi ienākumus 66 180 eiro apmērā, kas ir par aptuveni 22 500 eiro vairāk nekā 2022.gadā, liecina Valsts ieņēmumu dienesta publiskotā amatpersonas deklarācija.

Sabiedrība Aizputē nojauks ugunsdzēsēju depo, iedzīvotāji raksta protesta vēstules

“Viss tieši tā, kā izskatījās padomju laikā; šajā ziņā – īstens vēstures objekts”.

Sabiedrība Dienas otrajā pusē daudzviet gaidāms lietus

Trešdienas pēcpusdienā un vakarā, sākot no dienvidaustrumiem, daudzviet Latvijā līs, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Valdība atbalsta Varakļānu un Madonas novadu apvienošanu

Ministru kabinetā otrdien apstiprināti Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas sagatavotie grozījumi Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumā, kas paredz Varakļānu novadu apvienot ar Madonas novadu.

Lasiet arī

Sabiedrība Siliņa: Likums atļauj ministram izvēlēties aģentūras vadību

Likums atļauj ministram izvēlēties aģentūras vadību, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" teica Ministru prezidente Evika Siliņa (JV), runājot par ekonomikas ministra Viktora Valaiņa (ZZS) lēmumu izbeigt konkursu uz Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktora amatu bez rezultāta.

Ekonomika «Tesla» peļņa pirmajā ceturksnī sarukusi par 55%

ASV elektroautomobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla" šogad pirmajā ceturksnī strādājis ar 1,1 miljarda dolāru peļņu, kas ir par 55% mazāk nekā attiecīgajā laika periodā pirms gada, teikts otrdien publiskotajā autoražotāja paziņojumā.

Sabiedrība Nākamnedēļ gaisa temperatūra Latvijā var pakāpties virs +20 grādiem

Tuvākajās dienās Latvijā pakāpeniski paaugstināsies gaisa temperatūra, nākamās nedēļas sākumā tā pārsniegs +20 grādus, liecina pašreizējās laika prognozes.

Interesanti fakti Jaunajā Okupācijas muzeja grāmatā - par ģenerāli Boļšteinu un taisnu Lipki

Stāsti par ikdienu Latvijā, izsūtījumā un trimdā un fotogrāfijas no sadzīves padara grāmatas notikumus lasītajam ļoti tuvus.