• Nameda,
  • Ritvaldis,
  • Visvaldis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Levits uzsver, ka nelegālā migrācija ir būtiska problēma Eiropas dienvidos

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 13:16, 22.03.2023


Eiropas dienvidu valstīm, tostarp Maltai, būtiska problēma ir nelegālā migrācija, šodien pēc tikšanās ar Maltas prezidentu Džordžu Vellu, žurnālistiem norādīja Latvijas prezidents Egils Levits.


Džordžs Vella un Egils Levits
Foto: LETA

Abu valstu prezidenti ir vienisprātis, ka nelegālā migrācija ir jāaptur un valstīm, kuras uzskata to par vajadzīgu, ir jāatver legālās migrācijas kanāli. Levits uzsvēra, ka Eiropas ārējā robeža ir jāstiprina.

Prezidenti bijuši vienisprātis, ka nepieciešams attīstīt dialogu ar tā dēvētajiem "globālajiem Dienvidiem", lai tie uzskatītu, ka multilaterālismam ir centrālā nozīme miera saglabāšanā pasaulē.

Latvijas prezidents arīdzan akcentēja, ka Latvijas un Maltas divpusējās attiecības ir ļoti labas. Latvija un Malta ir līdzīgi domājošas valstis. Levits vērsa uzmanību uz to, ka Malta patlaban ir ANO Drošības padomes nepastāvīgā locekle un februārī tā prezidēja ANO Drošības padomē.

Levits norādīja, ka tikšanās laikā pārrunāti tie jautājumi, kas attiecas uz Eiropas Savienību. Tāpat prezidenti pārrunāja Ukrainas jautājumu. Latvijas prezidents ar Maltas prezidentu ir vienisprātis, ka Ukrainai karā ir jāuzvar. Viņi arī nosodīja Krievijas agresiju pret Ukrainu.

"Latvija kā NATO dalībvalstis sniedz Ukrainai arī militāru palīdzību, savukārt arī Malta, kas nav alianses dalībvalsts, ir uzņēmusi Ukrainas bēgļus un katrā ziņā atbalsta Ukrainu," žurnālistiem sacīja Latvijas prezidents.

Prezidenti arī pārrunājuši nepieciešamību izveidot starptautisko tribunālu, pie kura izveidošanas ANO Latvija patlaban aktīvi strādā.

Šodien un rīt Latviju oficiālā vizīte apmeklē Maltas prezidents ar kundzi.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Čakšas ienākumi pērn palielinājušies par 71 439 eiro

Izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV) pērn guvusi ienākumus 112 503 eiro apmērā, kas ir par 71 439 eiro vairāk nekā gadu iepriekš, kad viņa pamatā strādāja par Saeimas deputāti, liecina valsts amatpersonas iesniegtā deklarācija par 2023.gadu.

Sabiedrība Tiesu ekspertīžu iestāžu reformu piedāvā atlikt vai vispār apturēt

Tieslietu ministrija (TM) piedāvā tiesu ekspertīžu iestāžu reformu atlikt līdz 2027.gada beigām vai apturēt to vispār, jo atbildīgās ministrijas nespēj vienoties par risinājumiem, attiecīgi 2024.gadā neizdosies iekļauties termiņos un īstenot iepriekš plānotos uzdevumus, liecina TM sagatavotā prezentācija Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijai.

Sabiedrība Rinkēvičs: konkurss uz LIAA direktora amatu noslēdzās mazliet jocīgi

Konkurss uz Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktora amatu noslēdzās "mazliet jocīgi", šādu vērtējumu trešdien pēc tikšanās ar premjeri Eviku Siliņu (JV) žurnālistiem pauda Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Sabiedrība Valsts valodas eksāmens varētu būt jākārto vēl 3100 Krievijas pilsoņiem

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija šodien konceptuāli atbalstīja grozījumus Imigrācijas likumā, ar kuriem valsts valodas zināšanu prasību plānots piemērot vēl papildu dažiem tūkstošiem Krievijas pilsoņu.

Lasiet arī

Sabiedrība Ceturtdien Latvijā gaidāms apmācies un lietains laiks

Trešdienas vakarā un ceturtdien Latvijā gaidāms apmācies un lietains laiks, daudzviet līs ilgstoši, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Rīgas pašvaldība novērtēs savu īpašumu piemērotību patvērumu iekārtošanai

Rīgas pašvaldība plāno novērtēt visu pašvaldības īpašumu piemērotību īslaicīgu patvērumu labiekārtošanai līdz šī gada beigām, trešdien medijiem sacīja Rīgas domes Civilās aizsardzības un operatīvās informācijas pārvaldes vadītājs Gints Reinsons.

Sabiedrība Čakšas ienākumi pērn palielinājušies par 71 439 eiro

Izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV) pērn guvusi ienākumus 112 503 eiro apmērā, kas ir par 71 439 eiro vairāk nekā gadu iepriekš, kad viņa pamatā strādāja par Saeimas deputāti, liecina valsts amatpersonas iesniegtā deklarācija par 2023.gadu.

Pasaule Ukrainas droni devuši triecienus divām naftas produktu bāzēm Krievijā

Ukrainas droni trešdien devuši triecienus divām naftas produktu bāzēm Krievijas Smoļenskas apgabalā, ziņu aģentūrai "Interfax-Ukraina" pavēstīja informēts avots.