• Aivita,
  • Elfa,
  • Elvita,
  • Krišjānis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


EP debatēs par rezolūciju minimālā ienākumu līmeņa palielināšanai dalībvalstīs

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 08:54, 15.03.2023


Eiropas Parlamenta deputāti šodien debatēs par rezolūciju minimālā ienākumu līmeņa palielināšanai dalībvalstīs, informē EP preses sekretārs Latvijā Jānis Krastiņš.


Foto: LETA

Viņš skaidro, ka EP gatavojas prasīt jaunu likumu, kas paaugstina minimālo ienākumu līmeni Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīs, tā samazinot nabadzības un sociālās atstumtības riskam pakļauto cilvēku skaitu.

Krastiņš norāda, ka EP šodien debatēs un ceturtdien, 16.martā, balsos par rezolūciju, kurā ES valstīm tiek prasīts pakāpeniski palielināt savas minimālo ienākumu shēmas, lai tās būtu vismaz virs nacionālā nabadzības riska sliekšņa. Ierosinātajā tekstā aicināts šīs shēmas darīt pieejamas nelabvēlīgākā stāvoklī esošām sociālajām grupām un nodrošināt stimulus darba ņēmēju reintegrācijai darba tirgū.

Sagaidāms, ka deputāti arī jautās Eiropas Komisijai, kā tā ir plānojusi uzraudzīt, vai ES dalībvalstīs tiek efektīvi integrēti ES Padomes ieteikumi par minimālo ienākumu, un kā plānots iesaistīt sociālos partnerus ES līmenī. Deputāti arī vēlas zināt, kā nodrošināt, ka minimālā ienākuma shēma neaizstāj sociālās politikas pasākumus citās jomās, piemēram, mājokļu, veselības aprūpes, atbalsta personām ar invaliditāti vai integrācijas darba tirgū jomā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Par seksuālu uzmākšanos draudēs administratīvais sods

Starp seksuālās uzmākšanās viediem deputāti min arī intensīvu skatīšanās uz personas intīmām zonām un seksuālu žestu / darbības demonstrēšanu.

Sabiedrība «Nepārprotama divvalodības veicināšana»

Valsts valodas centra reakcija uz SEPLP ieceri noturēt sabiedriskajā televīzijā Eiropas Parlamenta priekšvēlēšanu debates krievu valodā.

Sabiedrība Saistībā ar pārkāpumiem Kariņa lidojumu lietā ierosināta disciplinārlieta

Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) izdevusi rīkojumu ierosināt disciplinārlietu pret Valsts kancelejas direktoru Jāni Citskovski, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Lasiet arī

Sabiedrība Noslēdzas kandidātu sarakstu iesniegšana EP vēlēšanām

Šodien noslēdzas termiņš Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanu kandidātu sarakstu iesniegšanai Centrālajā vēlēšanu komisijā (CVK).

Pasaule ES vēlas pārtraukt nesodāmību par pārgalvīgu braukšanu citās dalībvalstīs

Ja autovadītāja tiesības atņemtas par smagiem ceļu satiksmes pārkāpumiem, piemēram, lielu ātruma pārsniegšanu vai braukšanu reibumā, tam jābūt spēkā visā ES, otrdien paziņoja EP deputāti. Tā informē EP Preses dienests.

Pasaule EP sācis izmeklēt Ždanokas sakarus ar Krievijas izlūkdienestiem

Eiropas Parlaments (EP) ir sācis izmeklēšanu saistībā ar apsūdzībām par Latvijas deputātes Tatjanas Ždanokas sakariem ar Krievijas izlūkdienestiem.

Sabiedrība Pirmajā dienā sarakstus EP vēlēšanām iesniegušas piecas partijas

Pirmajā dienā sarakstus Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām Centrālajā vēlēšanu komisijā (CVK) iesniegušas piecas partijas - "Latvijas attīstībai" (LA), "Stabilitātei", Jaunā konservatīvā partija (JKP), "Progresīvie" un Nacionālā apvienība (NA), aģentūru LETA informēja CVK pārstāvis Andrejs Vaivars.