• Bārbala,
  • Līksma
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Uz Ukrainu pavadīts humānais konvojs ar trim piepildītiem mikroautobusiem

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 14:48, 12.03.2023


Sestdien Rīgā, laukumā pie Kongresu nama, notika humanitārā konvoja pavadīšana uz Ukrainu, turp sūtot trīs lielus mikroautobusus, kas piekrauti ar dažādām precēm, aģentūru LETA informēja Latvijas ukraiņu konfederācija "Viče".


Foto: LETA

Kravu nokomplektēja un to līdz Ukrainas aizstāvjiem nogādās Latvijas ukraiņu konfederācija "Viče".

Kravā ir pārtika un silti pledi valsts iekšienē pārvietotajiem cilvēkiem, kas bēguši no krievu okupētajām teritorijām. Busi nogādās Ukrainas bruņoto spēku kareivjiem latviešu mednieku dāvinātus konservus un maltīšu komplektus, kas aprīkoti ar pašsasildīšanu, kas ir neaizvietojama lieta tiem, kas šobrīd atrodas ierakumos kaujas laukos Bahmutas virzienā. Par maltīšu nodrošināšanu rūpējas pianists Andrejs Osokins.

Ukrainas vēstniecības vadītāja pienākumu izpildītājs Jurijs Zaharčuks uzsvēra, ka Latvijas valsts ir pārliecinoša līdere pēc Ukrainai sniegtā atbalsta - palīdzības apmērs drīz sasniegs 1% no iekšzemes kopprodukta. Savukārt nevalstiskās organizācijas, uzņēmumi un cilvēki gada laikā saziedojuši 38 miljonus eiro. "Vārds "paldies" no Ukrainas puses tiek lietots ļoti bieži, bet mēs tajā iekļaujam visdziļāko jēgu un milzīgu pateicību," teica Zaharčuks, augsti novērtējot to, ka tie, kuri jau tā daudz palīdz, nāk arvien ar jaunām iniciatīvām un jautājumiem, kā vēl viņi var atbalstīt Ukrainas cīņu ar krievu okupantiem.

Konvojā ir arī vairāki karavīriem paredzēti automobiļi. 72. brigādei tiks nosūtīti divi apvidus auto un divi dronu "Atlas Pro" kompleksi. Šie bezpilota lidaparāti ir iegādāti no labdarības fonda "Ziedot.lv" pārvirzītajiem līdzekļiem, ko pēc Ralfa Eilanda aicinājuma ziedojuši bezpilota lidaparāta "Bayraktar" iegādei.

"Latvieši nenogurst no palīdzības sniegšanas Ukrainai, turpina ziedot. Mēdz būt mēneši, kad varbūt lielo komunālo rēķinu ietekmē ir mazāk ziedojumu, bet kopumā - Latvija turpina to darīt," uzsver "Ziedot.lv" vadītāja Rūta Dimanta.

Vēl viens pikaps, kuru nodrošināja biedrība "Agendum" (tviterkonvojs), nonāks 36. brigādes jūras kājniekiem, kuri aizstāvēja "Azovstal" rūpnīcu pagaidām okupētajā Mariupolē.

Pateicoties biedrībai "Tavi draugi", apvidus auto tika piekrauts ar bezdūmu tranšeju svecēm, maskēšanās tīkliem un adītām vilnas zeķēm Ukrainas aizstāvjiem. Savukārt, pateicoties "Viče" atbalstītājam - uzņēmumam "Latvijas finieris", uz Ukrainu brauks kannas ar degvielu, drons, riepas ar bezceļa protektoru, kā arī uzņēmums nodrošina visu, kas braucienam nepieciešams.

Centrs "Es esmu Mariupole" Dnipro, kas sniedz atbalstu cilvēkiem, kuriem Krievija atņēmusi mājas, saņems vairākus simtus individuālu komplektu no veikalu tīkla "Maxima Latvija" un pledus no "Kesko Senukai Latvija". Tāpat Dnipro pilsētas metro saņems transformējamas gultas, jo stacijas kalpo kā bumbu patvertnes gaisa trauksmes laikā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Kariņam atjaunots Saeimas deputāta mandāts

Bijušajam ārlietu ministram Krišjānim Kariņam (JV) pēc demisijas šodien tika atjaunots Saeimas deputāta mandāts.

Sabiedrība Ķegumā un Ogres novada pagastos beigs apkures sezonu

Svētdien, 28.aprīlī, Ķegumā un Ogres novada pagastos beigs apkures sezonu, informēja pašvaldības siltumražošanas uzņēmums SIA "MS siltums".

Sabiedrība Kampars Kadžuļa pārmetumus sauc par absurdiem un nepatiesiem

Informācijas tehnoloģiju (IT) uzņēmuma "SOAAR" vadītāja Renāra Kadžuļa apgalvojumi, ka "Vienotības" politiķi centušies ietekmēt balsu skaitīšanas rezultātus 2014.gada Saeimas vēlēšanās, ir absurdi un nepatiesi, paziņoja bijušais "Vienotības" ģenerālsekretārs Artis Kampars.

Sabiedrība Motosezonas atklāšanas laikā Rīgā gaidāmi satiksmes ierobežojumi

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu.

Lasiet arī

Pasaule Latvija plāno iesaistīties sociālās infrastruktūras rekonstrukcijā Ukrainā

Latvija ar 2,4 miljoniem eiro plāno iesaistīties desmit sociālās infrastruktūras objektu rekonstrukcijā Čerņihivas apgabalā, izriet no Ārlietu ministrijas (ĀM) sagatavotā informatīvā ziņojuma, ko otrdien konceptuāli atbalstīja valdībā.

Sabiedrība Rīgā izsludina konkursu Ukrainas iedzīvotāju integrācijai

Rīgas Apkaimju iedzīvotāju centrā līdz 25.martam var iesniegt projektus konkursam "Atbalsta nodrošināšana Ukrainas civiliedzīvotāju integrācijai".

Pasaule Kanāda šogad Ukrainas atbalstam atvēlēs trīs miljardus dolāru

Kanāda sestdiena parakstījusi drošības līgumu ar Ukrainu un apsolījusi šajā gadā piešķirt 3,02 miljardus kanādiešu dolāru (2,07 miljardus eiro) Kijivas finansiālajam un militārajam atbalstam.

Pasaule Ekvadora atsakās no ieroču sūtīšanas Ukrainai

Ekvadora pirmdien atteicās no padomju laika ieroču sūtīšanas Ukrainai pēc tam, kad prezidenta solījums to darīt izraisīja strīdu ar Krieviju, kas aizliedza Ekvadoras banānu un ziedu importu.