• Airita,
  • Arita,
  • Sofija,
  • Taiga
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Vairāk nekā 70% skolēnu šogad plāno piedalīties Ēnu dienā

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 20:34, 07.03.2023


Ap 76% skolēnu plāno šogad, 5.aprīlī piedalīties Ēnu dienā, liecina izglītības organizācijas "Junior Achievement Latvia" veiktā Latvijas skolēnu karjeras aptauja.


Foto: LETA

Visvairāk aptaujāto savas profesijas izvēli plāno saistīt ar medicīnas nozari (20%), kā nākamās populārākās nozares norādot kultūru un mākslu (11%) un informācijas un komunikācijas tehnoloģijas (IKT), kas interesē 10% aptaujas dalībnieku. Šodien, 7.martā sākas skolēnu pieteikšanās Ēnu dienai, kas norisināsies vairākās kārtās.

"Interesi par medicīnas nozari novērojam gadu no gada arī Ēnu dienā - anesteziologi, ķirurgi, zobārsti, arī ģenētiķi ir starp pieprasītākajām profesijām ēnotāju vidū. Mūsu mērķis savukārt ir skolēniem dot iespēju redzēt arī daudz citu profesiju, tādēļ šogad par Ēnu dienas tēmu esam izvēlējušies "neredzamās profesijas" un ceram, ka skolēni uzzinās daudz jauna un dosies apskatīt arī tās profesijas, par kurām ikdienā pieejams mazāk informācijas," saka "Junior Achievement Latvia" vadītājs Jānis Krievāns.

Pārliecinoši savu profesiju ir izvēlējušies vien 45% aptaujāto skolēnu, kamēr vairāk kā puse atzīst, ka par piemērotāko profesiju vēl domā, turklāt viena ceturtā daļa jeb 26% arī norāda, ka pašlaik tiem trūkst informācijas, lai izdarītu izvēli.

Kā liecina aptaujas dati, tieši izvēles izdarīšana par labu kādai konkrētai profesijai ir viens no diviem galvenajiem iemesliem, kāpēc skolēni piedalās Ēnu dienā. Kā otrs minēts iepazīšanās ar interesējoša uzņēmuma darba ikdienu un piedāvātajām iespējām.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Dabas sargi: atkritumu dedzināšana palielina toksicitāti par 300% (+VIDEO)

Dati no Eiropas Latvijai dod pauzi pārdomām, kā būvēt pārstrādes rūpnīcas.

Sabiedrība Trešdien laikapstākļus nosaka plašs anticiklons

Trešdien Latvijā saule mīsies ar mākoņiem, atsevišķās vietās gaidāms īslaicīgs lietus, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Partiju reitingā līderos izvirzās NA un ZZS

Partiju Saeimas vēlēšanu reitingā līderos izvirzījusies "Nacionālā apvienība" (NA) un Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), liecina pēc Latvijas Televīzijas (LTV) pasūtījuma veiktās pētījuma centra SKDS aptaujas dati.

Sabiedrība Vai likumu pārkāpj deputātu kandidātu debates krievu valodā?

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes paziņojums par plānotajām priekšvēlēšanu debatēm.

Lasiet arī