• Muntis,
  • Verners
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


AS tur noslēpumā savu kandidātu Valsts prezidenta amatam. Kad atklās?

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 15:45, 28.02.2023


"Apvienotais saraksts" (AS) savu kandidātu Valsts prezidenta amatam nosauks īsi pirms pretendenta oficiālas izvirzīšanas, sacīja AS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Edgars Tavars.


Foto: LETA

Atbilstoši likumam Valsts prezidenta amata kandidātu oficiālai pieteikšanai paredzēta nepilna nedēļa maija pirmajā pusē.

Vaicāts par kritērijiem pretendenta izvēlē, politiķis skaidroja, ka AS pieteiks kandidātu, kuram ir izpratne par ģeopolitiskajiem procesiem un kura prioritātes ir Latvijas iekšējā un ārējā drošība un tautsaimniecības noturība.

"Apvienotais saraksts" ir ieinteresēts, lai Valsts prezidenta vēlēšanās būtu debates, kas ļautu izraudzīties labāko kandidatūru, norādīja partiju apvienības frakcijas vadītājs. Atbildot uz jautājumu par pašreizējo Valsts prezidentu, Tavars apliecināja, ka AS kandidāts nebūs pašreizējais Valsts prezidents Egils Levits.

Saeimas kuluāros neoficiāli jau ilgstoši tiek runāts, ka AS prezidenta amatam domājot virzīt uzņēmēju Uldi Pīlēnu, kuru AS pirms Saeimas vēlēšanām pieteica kā savu premjera amata pretendentu. Viņa pieteikšana vēlēšanām pašlaik esot atkarīga no tā, vai Pīlēns pats piekritīšot savas kandidatūras izvirzīšanai. Līdz šim publiski par kandidēšanas iespējām viņš ir atbildējis izvairīgi.

Vaicāts, ja pārējās valdību veidojošās partijas izvēlētos atbalstīt Levitu, vai tas varētu negatīvi ietekmēt koalīcijas stabilitāti, Tavars pauda, ka neredz tam iemeslu.

Atbilstošo likumam Valsts prezidenta vēlēšanas Saeimā ir tiesības organizēt desmit dienu posmā maija beigās un jūnija pirmajā pusē.

Kā ziņots, "Jaunās vienotības" (JV) Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis aģentūrai LETA pauda - ja Nacionālā apvienība arī šogad virzīs Levita kandidatūru pārvēlēšanai Valsts prezidenta amatā, tad JV atbalstīs šādu piedāvājumu.

Savukārt opozīcijā esošās Zaļo un zemnieku savienība un "Progresīvie" plāno virzīt katra savu prezidenta amata kandidātu, attiecīgi pašlaik Levitam trūkst Saeimā vairākuma atbalsta pārvēlēšanai uz otro termiņu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Lasiet arī

Ekonomika Darbiniekiem vairs nedrīkstēs nepamatoti pieprasīt krievu valodas zināšanas

Saeima ceturtdien galīgajā lasījumā atbalstīja grozījumus Darba likumā, nosakot, ka darbiniekiem nedrīkst prasīt svešvalodu zināšanas, ja vien svešvalodu zināšanas nav objektīvi pamatotas.

Sabiedrība Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes

Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes, ceturtdien izskanēja vebinārā "Rīga ripo".

Ekonomika Būvniekiem jārēķinās, ka Rīgā 80% teritoriju ir dažādi apgrūtinājumi (+VIDEO)

Vērtības transformējas, kā to šobrīd lieliski var vērot Latgales priekšpilsētā.

Sabiedrība Valdība šodien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos

Valdība ceturtdien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos, kuras paredz iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes, minimālās algas un neapliekamā minimuma paaugstināšanu, kompensējot to ar akcīzes nodokļa un dažu citu nodokļu paaugstināšanu.