• Ziedonis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Jāgaida garās rindās salā! Aicina uzlabot PMLP pakalpojumu pieejamību

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 14:20, 08.02.2023


Tiesībsargs aicina Iekšlietu ministriju (IeM) steidzami uzlabot Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) pamatpakalpojumu pieejamību, aģentūru LETA informēja tiesībsarga biroja Komunikācijas un starptautiskās sadarbības nodaļas vadītājas vietnieks Edgars Lākutis.


Foto: LETA

Tiesībsarga ieskatā pilnīgi nav pieņemama situācija, kurā iedzīvotājiem jāgaida garās rindās salā un sniegā vairākas stundas, lai nokārtotu personu apliecinoša dokumenta noformēšanu.

Tādēļ tiesībsargs aicina IeM steidzami risināt situāciju, lai uzlabotu PMLP pamatpakalpojumu pieejamību. Līdzīgu aicinājumu tiesībsargs pauda jau pagājušā gada vasarā.

Iedzīvotāji tiesībsargam šobrīd sūdzas arī par to, ka garās rindās ziemai raksturīgos laikapstākļos gaida ģimenes ar bērniem. Īpaši noslogota situācija esot Rīgā.

Tāpat novērojamas nepilnības ar kārtas numuru izņemšanu "Qticket" mobilajā lietotnē - brīžiem nav iespējams tos izņemt, bet citos gadījumos - prognozētais gaidīšanas laiks rindā ievērojami atšķiras no faktiskā.

Tiesībsargs jau iepriekš pauda viedokli, ka PMLP sasniedzamība un pamata pakalpojumu pieejamība raisa ne vien bažas par labas pārvaldības principa pienācīgu ievērošanu, bet norāda uz sistēmiskiem trūkumiem iestādes darba organizēšanā, kas grauj valsts pārvaldes autoritāti kopumā.

Nenoliedzami, ka būtisks ir arī darbaspēka faktors. Tādēļ tiesībsargs atkārtoti uzsver, ka PMLP darbiniekiem ir tiesības uz drošiem un veselībai nekaitīgiem darba apstākļiem, kas ietver tiesības uz atbilstošu darba slodzi, kā arī uz taisnīgu darba samaksu un attieksmi.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Latvijā būs izmaiņas 467 reģionālo autobusu maršrutos

Šodien, 4.maijā un 6.maijā, būs izmaiņas 467 reģionālo autobusu maršrutos visā Latvijā, informē Autotransporta direkcijā (ATD).

Sabiedrība No šodienas samazinās siltumenerģijas tarifi vairākās apdzīvotās vietās

No šodienas samazinās siltumenerģijas tarifi 11 komersantiem vairākās apdzīvotās vietās, informē Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) pārstāvji.

Sabiedrība Stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Šodien stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijās, aģentūru LETA informēja AS "Pasažieru vilciens" (PV) pārstāvji.

Sabiedrība Rīgā ieviestas izmaiņas 30., 37., 41. un 54. autobusa maršruta kustībā (karte)

Turpinoties tramvaja sliežu, apakšzemes komunikāciju, kā arī citiem infrastruktūras pārbūves darbiem, no šodienas ieviestas izmaiņas 30., 37., 41. un 54. autobusa maršruta kustībā, aģentūru LETA informēja uzņēmumā "Rīgas satiksme".

Lasiet arī

Sabiedrība PMLP: Pašlaik ir aptuveni 350 tūkstoši iedzīvotāju, kuriem nav ID kartes

Pašlaik ir aptuveni 350 tūkstoši iedzīvotāju, kuriem ir tikai pase, vai vispār nav derīga personu apliecinoša dokumenta, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" teica Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) priekšniece Maira Roze.

Sabiedrība Tiesībsargs rosina klasificēt bērnu grāmatas pēc to atbilstības vecumam

Tiesībsargs ir izstrādājis atzinumu par bērnu tiesībām būt aizsargātiem no viņu labklājībai kaitīgas informācijas un rosina klasificēt bērnu grāmatas, kurās iekļauts bērniem iespējami kaitīgs saturs pēc to atbilstības vecumam, trešdien medijiem sacīja Tiesībsarga biroja pārstāve Ruta Siliņa, prezentējot tiesībsarga atzinumus bērnu dzimumaudzināšanas jomā.

Veselība Abu Meri un Jansons vienojas stiprināt pacientu tiesību aizsardzību

Veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV) un tiesībsargs Juris Jansons šodien vienojās par pacientu tiesību aizsardzības stiprināšanu, informēja Veselības ministrijā (VM).

Pasaule Okupanti un mēslojums: tiesībsargs Juris Jansons skaidro, kas ir naida runa

Atbildīgās institūcijas ir skaidrojušas konkrēto mākslas darbu mērķi, tādējādi novēršot bažas par iespējamu vēršanos pret cilvēkiem to etniskās izcelsmes dēļ.