• Asja,
  • Asnate,
  • Dāgs,
  • Dārgs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


«Saskaņu» pametīšot vairāk nekā 100 biedri no Latgales

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 23:15, 07.02.2023


Pēc Rēzeknes mēra Aleksandra Bartaševiča izslēgšanas no "Saskaņas" partiju nolēmuši pamest vēl ap 120 biedri no Rēzeknes pilsētas un novada un Ludzas novada, vēsta Latvijas Televīzija.

Bartaševičs otrdienas vakarā rīkoja sanāksmi ar saviem līdzšinējiem partijas biedriem no Rēzeknes, Ludzas un Balvu novadiem, lai lemtu par turpmāko politisko rīcību. Pamest "Saskaņu" esot nolēmuši visi sanāksmes apmeklētāji.

Rēzeknes mērs plānojot tuvāko divu mēnešu laikā dibināt jaunu kreisi centrisku partiju. Bartaševičs atzina, ka aicinās Daugavpils mēru Andreju Elksniņu jauno politisko spēku veidot kopā.

Savukārt nesen partiju "Saskaņa" pametušais Elksniņš aģentūrai LETA teica, ka pašlaik neapsverot sadarbību ar Bartaševicu jaunas partijas dibināšanā. "Loģiski, ka pēc izslēgšanas no "Saskaņas" Bartaševičs plāno savu politisko nākotni, bet mana prioritāte ir un paliek veidot Daugavpils partiju," sacīja Elksniņš.

Kā ziņots, "Saskaņas" valde lēmumu izslēgt Bartaševiču pieņēma 6.februārī, pārmetot viņam partijas diskreditāciju un statūtu pārkāpumiem. Partijas līderis Nils Ušakovs aģentūrai LETA sacīja, ka Bartaševiča komunikācijas stils, nesaprotamā rīcība un nevēlēšanās piedalīties partijas kongresā liecina par mēģinājumiem kaitēt partijai, kas politiskajam spēkam nav pieņemams. Lēmums par Bartaševiča izslēgšanu partijas valdē pieņemts vienbalsīgi.

Pēc neveiksmes Saeimas vēlēšanās partijas "Saskaņa" vadību kongresā nolemts uzticēt trīs līdzpriekšsēdētājiem, šajos amatos 28.janvārī ievēlot ilggadējo partijas līderi, Eiropas Parlamenta deputātu Nilu Ušakovu, bijušo Saeimas deputāti Regīnu Ločmeli un Rīgas domnieku Andri Morozovu.

Pirms "Saskaņas" kongresa arī Rēzeknes mērs Bartaševičs bija pieteicis pretenzijas uz partijas vadīšanu, taču saņēma nopēlumu par savu politiskā redzējuma izklāstu debatēs pirms kongresa, kā rezultātā reģionālais politiķis paziņoja, ka uz kongresu nedosies un aicināja arī citus partijas biedrus to boikotēt. Pēc kongresa Bartaševičs apšaubīja pēdējā partijas "Saskaņa" kongresa lēmumu likumību.

Līdz ar Bartaševiču aicinājumu boikotēt "Saskaņas" kongresu bija parakstījušas arī partijas Rēzeknes novada organizācijas vadītāja Jekaterina Ivanova un Ludzas novada organizācijas vadītāja Jevgenija Kušča. Kongresā tika ievēlēta jauna "Saskaņas" valde, kurā nebija ne Bartaševiča, ne Ivanovas un Kuščas.

Bartaševičam tiekot izslēgtam no partijas, "Saskaņa" zaudē savu pēdējo lielo "varas bastionu", jo vēl pirms kongresa par izstāšanos no "Saskaņas" un jauna reģionālā politiskā spēka dibināšanu paziņoja Daugavpils mērs Andrejs Elksniņš, pērn rudenī partija nespēja iekļūt Saeimā, bet vēl pirms tam "Saskaņa" zaudēja varas pozīcijas Rīgas domē.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Rīgā būs vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās

Mācību "Namejs 2024" laikā šonedēļ Rīgā būs vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās, informē Rīgas dome.

Sabiedrība Prezidents iesniedz iniciatīvu par algu iesaldēšanu

Saskaņā ar Latvijas Republikas Satversmes 65. pantu Valsts prezidents ir nosūtījis izskatīšanai likumprojektu "Grozījums Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumā" un lūdz šo likumprojektu izskatīt steidzamības kārtībā.

Sabiedrība Saeimā iesniedz iniciatīvu par pensiju 2. līmeņa iemaksu nesamazināšanu

Iniciatīva, kuras mērķis ir nosargāt Latvijas iedzīvotāju nākotnes pensiju uzkrājumus no to iztērēšanas šodienas valsts budžeta izmaksu segšanas vajadzībām, sasniedza vajadzīgo 10 tūkstošu parakstu slieksni visstraujāk platformas ManaBalss.lv pastāvēšanas vēsturē.

Sabiedrība Vidzemes jaunieši aicināti uz Zinātnieku nakti Valmierā (+VIDEO)

Visā Eiropā zinātniskās institūcijas atraktīvā un populārā veidā iepazīstina ar dažādām nozarēm.

Lasiet arī

Sabiedrība Latvijas karavīri haubices šaušanas vietā izmantos simulatorus (+VIDEO)

Tiks samazināts munīcijas daudzums, kas nepieciešams apmācībai.

Pasaule Viļņā izvērtēs Navaļnija komandas apgalvojumus par uzbrukumu Volkovam

Lietuvas prezidents Gitans Nausēda pirmdien paziņoja, ka Lietuvā tiks atbildīgi izvērtēti cietumā mirušā Krievijas opozīcijas aktīvista Alekseja Navaļnija komandas apgalvojumus par to, kas Viļņā sarīkoja uzbrukumu viņu sabiedrotajam Leonīdam Volkovam.

Ekonomika Ar vizīti Hjūstonā sākas vēsturiski lielākā Latvijas tirdzniecības misija uz ASV

Šodien, 16.septembrī, sākās Latvijas tirdzniecības misija uz ASV, ar kopumā ap 100 biznesa delegācijas dalībniekiem.

Sabiedrība «Viss sākas ar sapni»: Latvijas Universitāte nākamnedēļ atzīmēs 105.jubileju

Latvijas Universitāte (LU) nākamnedēļ, no 23.septembra līdz 28.septembrim, ar izglītojošiem, svinīgiem un izklaidējošiem pasākumiem atzīmēs 105.jubileju, informē universitāte.