• Sigmunds,
  • Zigismunds,
  • Zigmunds
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvijā atbalstīs stingrāku smago metālu emisiju ierobežošanu

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 14:20, 07.02.2023


Latvijā atbalstīs stingrāku smago metālu emisiju ierobežošanu, to paredz šodien Ministru kabineta akceptētais likumprojekts par grozījumiem Apvienoto Nāciju Organizācijas Konvencijā par robežšķērsojošo gaisa piesārņošanu lielos attālumos.


Foto: LETA

Minētā konvencija tika pieņemta 1979.gadā, bet Protokols par smagajiem metāliem 1998.gadā. Latvijā tas ratificēts 2005.gada 14.aprīlī.

Konvencijas izpildinstitūcijas 2012.gadā pieņēma grozījumus šajā protokolā. To pašlaik ratificējušas 24 no 35 konvencijas dalībniekiem. Protokola grozījumus ratificējusi Austrija, Horvātija, Kipra, Čehija, Dānija, Igaunija, Eiropas Savienība, Somija, Francija, Vācija, Īrija, Lietuva, Luksemburga, Nīderlande, Norvēģija, Portugāle, Rumānija, Slovākija, Slovēnija, Spānija, Zviedrija, Šveice, Apvienotā Karaliste, Amerika Savienotās Valstis.

Protokola grozījumi, galvenokārt, paredz stingrākas smago metālu emisiju robežvērtības putekļu emisijām no konkrētiem lielajiem stacionāriem piesārņojuma avotiem.

No daļu saistību attiecībā uz emisiju robežvērtībām Latvijas tiesību sistēmā faktiski jau ir pārņēmusi likumā "Par piesārņojumu". Tas paredz, ka izdodot piesārņojošās darbības atļauju, tiek noteiktas tādas emisiju robežvērtības, kas pārsvarā ir līdzvērtīgas vai pat stingrākas salīdzinājumā ar protokola grozījumos noteiktajām. Tādējādi nav sagaidāms, ka protokola grozījumu ratificēšana radīs jaunas saistības pēc būtības.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Abu Meri sola rudenī samazināt recepšu zāļu cenu par 15-20%

Mēs nevaram atkāpties no solījuma rudenī samazināt recepšu zāļu cenu par 15-20%, sacīja veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Sabiedrība Rīga stājas spēkā elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumi

No šodienas Rīgā stājas spēkā koplietošanas elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumi.

Sabiedrība Rīgā norisināsies tradicionālais «Kritiskās masas» velobrauciens

Rīgā šodien norisināsies tradicionālais "Kritiskās masas" velobrauciens, liecina organizatoru sniegtā informācija.

Sabiedrība Latvijā būs izmaiņas 467 reģionālo autobusu maršrutos

Šodien, 4.maijā un 6.maijā, būs izmaiņas 467 reģionālo autobusu maršrutos visā Latvijā, informē Autotransporta direkcijā (ATD).

Lasiet arī

Sabiedrība VK: vidē joprojām nonāk ievērojams apjoms neattīrītu notekūdeņu

Lai gan problēmas notekūdeņu apsaimniekošanas jomā ir zināmas jau gadiem un tās sakārtošanā valstī gadu gaitā ir ieguldīts 1 miljards eiro, Valsts kontrole (VK) revīzijā secinājusi, ka Latvijā nav sekmējies panākt māju pieslēgšanu centralizētajām kanalizācijas sistēmām, līdz ar to notekūdeņu savākšanas un attīrīšanas jomā joprojām ir daudz neatrisinātu jautājumi un vidē joprojām nonāk ievērojams apjoms neattīrītu notekūdeņu.

Sabiedrība Siguldā atklās Latvijā pirmo veloielu

Siguldā trešdien, 10.jūnijā, plkst.12, Pils un Ausekļa ielas krustojumā tiks atklāta Latvijā pirmā veloiela, kas darbosies kā pilotprojekts Siguldas kopējās satiksmes uzlabošanas koncepcijā, aģentūru LETA informēja pilsētas pašvaldībā.

Sabiedrība Ēku kompleksam Kalnciema ielā 2b un Raņķa dambī 14 sākti konservācijas darbi

Igaunijas uzņēmums "Novira Capital" sācis Kalnciema ielā un Raņķa dambī 14 esošo graustu konservācijas darbus, aģentūrai LETA apstiprināja Rīgas pilsētas būvvaldē.