Elektroenerģijas tirgotājs pērn mainīts par 11% biežāk nekā 2021.gadā

Sabiedrība
LETA 06:48, 02.02.2023 0

Elektroenerģijas tirgotāju pērn klienti mainījuši gandrīz 90 000 reižu, kas ir par 11% vairāk nekā 2021.gadā, liecina sadales sistēmas operatora AS "Sadales tīkls" publicētais Elektroapgādes apskats.



Savukārt, salīdzinot ar 2020.gadu, pieaugums ir par 27%.

Pērn tirgotāju maiņas dinamika nedaudz pieaugusi, un tā pamatā saistīta ar tirgotāju aktivitātēm un ar līgumu termiņu cikliskumu. Samazinājums vērojams gada izskaņā, kas skaidrojams ar valsts atbalsta mehānismiem - iedzīvotāji un uzņēmēji mazāk izjuta elektroenerģijas cenu svārstības, tāpēc aktīvi nemeklēja izdevīgākus piedāvājumus.

Elektroapgādes apskats liecina, ka pērn iedzīvotāji visaktīvāk elektroenerģijas tirgotāju mainīja oktobrī, kad tas tika darīts 12 812 reizes, kas gan ir par 806 reizēm mazāk nekā 2021.gada oktobrī.

"Sadales tīkls" ir valstij piederošajā "Latvenergo" koncernā ietilpstošs elektrotīkla uzturētājs un attīstītājs Latvijā. Kompānija nodrošina sadales elektrotīklu ekspluatāciju, atjaunošanu un plānveida attīstību, elektroenerģijas izlietošanas uzraudzību, zudumu samazināšanas pasākumus un elektroenerģijas uzskaiti, kā arī veic jaunu pieslēgumu izveidi.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Par amfetamīna iegādāšanos piemēro trīs gadu un divu mēnešu cietumsodu

Kurzemes rajona tiesa par amfetamīna neatļautu iegādāšanos, glabāšanu un pārvadāšanu apsūdzētajam piemērojusi trīs gadu un divu mēnešu reālu brīvības atņemšanu.

Sabiedrība Vērtēs idēju par droša attāluma noteikšanu no atkritumu dedzināšanas rūpnīcām

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas sēdē 22.maijā vērtēs iedzīvotāju iniciatīvu par droša attāluma noteikšana no atkritumu dedzināšanas rūpnīcām.

Sabiedrība Dons no Eirovīzijas konkursa Rīgā atgriezīsies šovakar

Dziedātājs Dons no Eirovīzijas konkursa Rīgā atgriezīsies šovakar, informē Latvijas delegācijas pārstāvji.

Sabiedrība Ādažu novadā izstrādās ciemu attīstības plānus

Lai Ādažu novada attīstību saskaņotu ar aktuālākajām vietējo kopienu vajadzībām un sava ciema attīstības redzējumu, kā arī veicinātu iedzīvotāju iesaisti dzīvesvietas attīstībā, tiek plānots izstrādāt novada ciemu attīstības plānus, liecina informācijas pašvaldības mājaslapā.

Lasiet arī

Ekonomika «Latvenergo» pirmajā pusgadā saražojis par 56% vairāk elektroenerģijas

AS "Latvenergo" šī gada pirmajā pusgadā saražoja 3519 gigavatstundas (GWh) elektroenerģijas, kas ir par 56% vairāk nekā pērn attiecīgajā periodā.

Sabiedrība Latvijā sarucis tīklā nodotās elektroenerģijas daudzums

Latvijā šogad augustā saražotas un tīklā nodotas 237 gigavatstundas (GWh) elektroenerģijas, kas ir par 61% vairāk nekā šā gada jūlijā, bet par 10% mazāk nekā attiecīgajā periodā pērn, liecina Latvijas pārvades sistēmas operatora AS "Augstsprieguma tīkls" (AST) sagatavotais Latvijas elektroenerģijas tirgus apskats.

Ekonomika Saeima atteicās ietekmēt elektroenerģijas sadales tarifu (+VIDEO)

Parlamentārieši ierosināja uz pusi samazināt monopolista pakalpojumu izmaksas.

Ekonomika «Sadales tīklam» nodots 5,5 reizes vairāk saules elektroenerģijas

Elektroenerģijas sadales sistēmas operatora AS "Sadales tīkls" tīklā šogad pirmajā pusgadā nodotas 59 gigavatstundas (GWh) saules elektroenerģijas, kas ir 5,5 reizes vairāk nekā attiecīgajā periodā pērn, liecina "Sadales tīkla" publicētais Elektroapgādes apskats.