Gulbenē no marta siltumenerģijas tarifs samazināsies par 14,66%

Sabiedrība
LETA 07:41, 30.01.2023 0

Gulbenē no marta plānots samazināt siltumenerģijas tarifu par 14,66%, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".



Ja vien Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) nelems citādi, Gulbenes centralizētās siltumapgādes sistēmas operatora SIA "Bioeninvest" siltumenerģijas gala tarifs lietotājiem no 1.marta samazināsies no 109,39 līdz 93,35 eiro par vienu megavatstundu (MWh) bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN).

Tostarp siltumenerģijas ražošanas tarifs samazināsies no 82,99 līdz 69,44 eiro par MWh jeb par 16,33%, bet siltumenerģijas pārvades un sadales tarifs - no 23,96 līdz 21,47 eiro par MWh jeb par 10,39%. Siltumenerģijas tirdzniecības tarifs nemainīsies un aizvien būs 2,44 eiro par MWh.

Tarifa izmaiņas ir saistītas ar kurināmā cenas samazināšanos.

Jau ziņots, ka pagājušā gada nogalē enerģijas ražotājs SIA "Gren Latvija" noslēdza "Bioeninvest" iegādes procesu. "Bioeninvest" reģistrēta 2008.gadā, un tās pamatkapitāls ir 830 000 eiro. Uzņēmuma apgrozījums 2021.gadā bija 1,99 miljoni eiro, bet peļņa 360 000 eiro.

Kompānija "Gren Latvija" reģistrēta 2014.gadā, un tās pamatkapitāls ir 19,933 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmuma apgrozījums 2021.gadā bija 22,62 miljoni eiro, bet peļņa - 6,92 miljoni eiro. "Gren Latvija" pieder Nīderlandes "Gren Holdin Company".

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Saeima noraida rosinājumu nesamazināt vecāku pabalstu nodarbinātiem

Saeima šodien noraidīja opozīcijā esošās Nacionālās apvienības (NA) rosinājumu nesamazināt vecāku pabalstu par 50%, ja vecāks ir nodarbināts.

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Lasiet arī

Sabiedrība Šodien varētu tikt uzstādīti jauni 31.marta siltuma rekordi

Pirmajās Lieldienās sauli brīžiem aizklās mākoņi un būtiski nokrišņi nav gaidāmi, prognozē sinoptiķi.

Ekonomika Rīdziniekiem februārī siltuma patēriņš vidēji par 30% mazāks

Rīdziniekiem februārī siltuma patēriņš bijis vidēji par 30% mazāks nekā janvārī, aģentūru LETA informēja AS "Rīgas siltums" sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Jana Roze.

Sabiedrība Siltumenerģijā pārstrādās vairāk nekā 16 000 izvesto svētku eglīšu

Atkritumu apsaimniekotājs "CleanR" siltumenerģijā pārstrādās vairāk nekā 16 000 izvesto svētku eglīšu, pauda uzņēmuma sadzīves atkritumu apsaimniekošanas departamenta vadītāja Liene Rumpane.

Ekonomika Pusgada laikā Liepājā uzbūvēta moderna katlumāja (+VIDEO)

Valstspilsētā šobrīd ir šķeldas siltumavots.