• Muntis,
  • Verners
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Akciju cenas kāpj pēc ASV banku peļņas un Vācijas ekonomikas datu publicēšanas

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 02:06, 14.01.2023


Ņujorka, 14.janv., LETA--AFP. Akciju cenas pasaules biržās piektdien pārsvarā pieauga pēc ASV banku peļņas ziņojumu publicēšanas un negaidīti labiem Vācijas ekonomikas datiem.

Ņujorka, 14.janv., LETA--AFP. Akciju cenas pasaules biržās piektdien pārsvarā pieauga pēc ASV banku peļņas ziņojumu publicēšanas un negaidīti labiem Vācijas ekonomikas datiem.

Volstrītas indeksi tirdzniecības sesijas sākumā kritās pēc "JPMorgan Chase" un citu lielo banku peļņas rādītāju publicēšanas, kas norādīja uz "vieglas" recesijas gaidām šogad. Kritumu vēlāk nomainīja kāpums, jo "vājā vieta tika uzskatīta par pirkšanas iespēju", sacīja "Briefing.com" analītiķis Patriks O'Hērs.

Volstrītas indeksi noslēdza tirdzniecības sesiju ar kāpumu pēc tam, kad šāda tendence visu dienu bija Eiropas biržās.

Vācijas ekonomika pērn pieauga par 1,9%, salīdzinot ar 2,6% izaugsmi 2021.gadā, tādējādi reģistrēta straujāka augšupeja par prognozēto, liecināja valsts statistikas biroja sākotnējās aplēses. Analītiķi bija prognozējuši, ka Vācijas iekšzemes kopprodukts (IKP) pieaugs par 1,8%.

"Ar izšķirošām darbībām pērn mēs padarījām krīzi pārvaldāmu," sacīja Vācijas ekonomikas ministrs Roberts Habeks, reaģējot uz šiem datiem. "Īsā laika posmā mēs pieņēmām likumdošanas paketes un mobilizējām lielas naudas summas, lai atbalstītu ekonomiku un noņemtu slogu patērētājiem," viņš piebilda.

Naftas cenas kāpa septīto tirdzniecības sesiju pēc kārtas, valdot optimismam par Ķīnas atkalatvēršanu pēc ilgstošiem Covid-19 ierobežojumiem.

ASV biržu indekss "Dow Jones Industrial Average" piektdien pieauga par 0,3% līdz 34 302,61 punktam, indekss "Standard & Poor's 500" kāpa par 0,4% līdz 3999,09 punktiem, bet indekss "Nasdaq Composite" palielinājās par 0,7% līdz 11 079,16 punktiem.

Londonas biržas indekss FTSE 100 piektdien pieauga par 0,6% līdz 7844,07 punktiem, Frankfurtes biržas indekss DAX 30 kāpa par 0,2% līdz 15 086,52 punktiem, bet Parīzes biržas indekss CAC 40 palielinājās par 0,7% līdz 7023,50 punktiem.

Ņujorkas biržas elektroniskajā tirdzniecībā WTI markas jēlnaftas cena piektdien pieauga par 1,9% līdz 79,86 ASV dolāriem par barelu. "Brent" markas jēlnaftas cena Londonas biržā kāpa par 1,5% līdz 85,28 dolāriem par barelu.

Eiro vērtība pret ASV dolāru piektdien kritās no 1,0853 līdz 1,0834 dolāriem par eiro, britu mārciņas vērtība pret ASV dolāru kāpa no 1,2210 līdz 1,2235 dolāriem par mārciņu, bet ASV dolāra vērtība pret Japānas jenu samazinājās no 129,25 līdz 127,87 jenām par dolāru. Eiro vērtība pret britu mārciņu kritās no 88,89 līdz 88,52 pensiem par eiro.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Lasiet arī

Ekonomika Būvniekiem jārēķinās, ka Rīgā 80% teritoriju ir dažādi apgrūtinājumi (+VIDEO)

Vērtības transformējas, kā to šobrīd lieliski var vērot Latgales priekšpilsētā.

Sabiedrība Valdība šodien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos

Valdība ceturtdien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos, kuras paredz iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes, minimālās algas un neapliekamā minimuma paaugstināšanu, kompensējot to ar akcīzes nodokļa un dažu citu nodokļu paaugstināšanu.

Ekonomika VNĪ nav izdevies izsolīt Maskavas namu

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) pirmajā izsolē par Maskavas kultūras un biznesa centru Rīgā, Marijas ielā 7, kas plašāk pazīstama kā Maskavas nams, nav izdevies piesaistīt potenciālo investoru interesi.

Kultūra Bungu un dūdu mūzikas grupa «Auļi» dosies tūrē pa Latviju (+VIDEO)

Reinis Suhanovs uzveduma režijas pamatā izmantojis Edvarta Virzas poēmas.