Atklās «‎Radio Brīvā Eiropa/Radio Brīvība» biroju Rīgā

Sabiedrība
LETA 02:39, 12.01.2023 0

Šodien tiks atklāts ASV finansētā "Radio Brīvā Eiropa/Radio Brīvība" (RFE/RL) jaunais birojs Rīgā, informēja radio pārstāvji.



Biroja atklāšanas pasākums notiks plkst.17.30 Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā.

RFE/RL pārstāvji norāda, ka jaunais birojs ir daļa no RFE/RL centieniem cīnīties pret Kremļa dezinformāciju un nodrošināt krievvalodīgo auditorijai uzticamas un objektīvas ziņas.

Atklāšanas pasākumā piedalīsies Latvijas Valsts prezidents Egils Levits, RFE/RL prezidents Džeimijs Flaijs, kultūras ministrs Nauris Puntulis (NA), kā arī citi politiķi un viesi.

LETA jau vēstīja, ka RFE/RL birojā Rīgā strādās Krievijas redakcijas un "Current Time TV" žurnālisti. Rīgā izvietosies arī raidsabiedrības jaunā nodaļa, kas nodarbosies ar žurnālistisko izmeklēšanu.

Līdztekus 11.janvārī "Radio Brīvā Eiropa/Radio Brīvība" (RFE/RL) atklājusi biroju Viļņā.

Tāpat ziņots, ka pērn martā RFE/RL paziņoja, ka atvērs jaunus birojus Rīgā un Viļņā.

RFE/RL 6.martā paziņoja par darbības apturēšanu Krievijā. RFE/RL savu lēmumu skaidroja ar bankrota procedūru, ko Krievijas varasiestādes sākušas pret raidsabiedrību, pieaugošo policijas spiedienu pret RL/RFE žurnālistiem un jauno mediju kara cenzūras likumu Krievijā.

RFE/RL korespondentu punkts tika atvērts Maskavā 1991.gadā pēc prezidenta Borisa Jeļcina ielūguma.

2021.gada decembrī Baltkrievijas diktatora Aleksandra Lukašenko režīms pasludināja RFE/RL par "ekstrēmistu organizāciju" un raidsabiedrības ziņu izplatīšana un lietošana kļuva par krimināli sodāmu pārkāpumu.

Flaijs informēja, ka divi Baltkrievijas redakcijas žurnālisti Ihars Losiks un Andrejs Kuzņečiks nepamatoti atrodas ieslodzījumā Baltkrievijā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes

Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes, ceturtdien izskanēja vebinārā "Rīga ripo".

Sabiedrība Valdība šodien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos

Valdība ceturtdien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos, kuras paredz iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes, minimālās algas un neapliekamā minimuma paaugstināšanu, kompensējot to ar akcīzes nodokļa un dažu citu nodokļu paaugstināšanu.

Sabiedrība Saeima noraida rosinājumu nesamazināt vecāku pabalstu nodarbinātiem

Saeima šodien noraidīja opozīcijā esošās Nacionālās apvienības (NA) rosinājumu nesamazināt vecāku pabalstu par 50%, ja vecāks ir nodarbināts.

Lasiet arī

Sabiedrība Latvijas Radio publiskā vēstulē vērš uzmanību vārda brīvības apdraudējumam

Pēdējo nedēļu laikā Latvijā ir pastiprinājušās jau agrāk novērotas tendences, kas liecina par apdraudējumu fundamentālām demokrātijas vērtībām - vārda brīvībai un mediju neatkarībai, tā publiskā vēstulē pauž Latvijas Radio Redakcionālā padome.

Sabiedrība KM: ir jāizvērtē iespēju ievest digitālo pakalpojumu nodokli (+VIDEO)

Līdz 2027. g. budžeta finansējums masu medijiem pieaugs līdz 24 miljoniem eiro.

Sabiedrība Logina: Viens no mērķiem mediju pamatnostādnēs ir latviskāka mediju vide

Viens no mērķiem mediju pamatnostādnēs, kuras tiks nodotas sabiedriskajai apspriešanai, ir latviskāka mediju vide, intervijā Latvijas Radio teica kultūras ministre Agnese Logina (P).

Ekonomika Latvijas medijus modernizēs un digitalizēs

Valdība otrdien atbalstīja Kultūras ministrijas (KM) virzītos Ministru kabineta noteikumus, kas ar 5,7 miljoniem eiro paredz sekmēt Latvijas mediju digitālo transformāciju un darbības pielāgošanu mūsdienu mediju patēriņa tendencēm digitālajā vidē.