• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


VKKF informēs par prioritātēm kultūras projektu finansēšanā

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 01:58, 11.01.2023


Valsts kultūrkapitāla fonda (VKKF) telpās šodien plkst.10.30 notiks preses konference, kurā VKKF pārstāvji informēs par šī gada prioritātēm kultūras projektu finansēšanā, aktuālajiem un gaidāmajiem konkursiem, informēja fonda pārstāve Ilona Skuja.

Viņa norāda, ka preses konferencē piedalīsies VKKF padomes priekšsēdētāja Dace Bluķe, VKKF direktors Edgars Vērpe, kultūras ministrs Nauris Putnulis (NA), VKF eksperts un padomes priekšsēdētājas vietnieks Kārlis Krūmiņš.

Paredzēts, ka preses konferencē Vērpe runās par VKKF finansējumu un plānoto iztrūkumu AS "Latvijas valsts meži" ziedojumu neesamības dēļ.

Savukārt Bluķe runās par šī gada konkursiem un apstiprinātajām mērķprogrammām. Puntulis pievērsīsies jautājumiem, kas attiecas uz VKKF finansējumu un prioritātēm, bet Krūmiņš stāstīs par izmaiņām nozaru prioritātēs, nolikumos un vērtēšanas sistēmā.

LETA jau rakstīja, ka pagājušā gada decembra beigās VKKF padomes priekšsēdētāja Dace Bluķe pauda aicinājumu valdībai atgriezties pie jautājuma par VM ziedojumu politiku.

Bluķe akcentēja, ka VKKF padomes sēde dažas dienas pirms Ziemassvētkiem nesa nepatīkamas ziņas kultūras nozarei. Masu medijos jau izskanējuši valdības iebildumi pret LVM ziedojumu politiku, kā rezultātā tādu nākamgad nebūs vispār.

"Kā VKKF padomi informēja kultūras ministrs, pat neraugoties uz viņa uzstājīgiem aicinājumiem Ministru kabineta sēdēs akceptēt LVM ziedojumu novirzīšanu kultūras jomai. Finansējums, ar kuru tiek atbalstītas vairākas VKKF kultūras programmas, tiek sadalīts konkursu kārtībā. Katru projektu vērtē ekspertu komisijas, vadoties pēc fonda vispārējiem finansējuma sadales principiem," skaidroja VKKF padomes priekšsēdētāja.

VKKF kopš 2011.gada sadarbojas ar LVM vairāku kultūras programmu finansēšanā. 2022.gadā uzņēmumu ziedojums bija 750 000 eiro. No tā pilnībā vai daļēji tika finansēta programma "Valstiski nozīmīgi kultūras pasākumi", programma koru un tautas deju tradīcijas attīstībai, kā arī reģionu - Kurzemes, Zemgales, Latgales un Vidzemes kultūras programmas. Šajās programmās pavisam 2022.gadā tik atbalstīti 58 projekti visā Latvijā, kā arī diasporā.

Savukārt reģionu programmās tika atbalstīti 239 projekti - tai skaitā Latgalē 71, Vidzemē 69, Kurzemē 49, Zemgalē 50. Ziedojumi, kas novirzīti VKKF programmām, sadalīti ievērojot vispārējos VKKF projektu finansēšanas nosacījumus.

Valsts prezidents Egils Levits mikroblogošanas vietnē "Twitter" norādīja, ka gan Dziesmu un deju svētki, gan reģionālās kultūras programmas, gan VKKF finansējums kopumā nedrīkst ciest tāpēc, ka valdība pēkšņi maina spēles noteikumus par AS "Latvijas valsts meži" (LVM) ziedojumiem kultūrai.

Valsts pirmā amatpersona uzsvēra, ka aicinās Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu (JV) un finanšu ministru Arvilu Ašeradenu (JV) to ņemt vērā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Lasiet arī

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Ekonomika RB Rail: Rail Baltica pamattrases izbūvi varētu sākt līdz šī gada beigām

Latvijā turpinās sagatavošanās darbi, lai līdz šī gada beigām sāktu dzelzceļa projekta "Rail Baltica" pamattrases izbūvi dienvidu posmā, informē AS "RB Rail" pārstāvji.