• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Saulīte: CVK aktīvi un argumentēti jāpamato nepieciešamā finansējuma piešķiršana

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 23:02, 11.01.2023


Centrālajai vēlēšanu komisijai (CVK) Saeimas un valdības līmenī jāspēj aktīvi skaidrot un argumentēti pamatot nepieciešamā finansējuma piešķiršana vēlēšanu kvalitatīvas organizēšanas nodrošināšanai, skaidroja CVK priekšsēdētājas amata iespējamā kandidāte Kristīne Saulīte.


Foto: LETA.

Saulīte šodien tikās ar koalīciju veidojošo spēku - "Jaunās vienotības" (JV), "Apvienotā saraksta" un Nacionālās apvienības - Saeimas frakcijām.

Viņa skaidroja, ka iespēja kļūt par CVK vadītājas amata kandidāti neesot vērtējama kā konkrētu partiju iniciatīva un runa ir par "ļoti neatkarīgu procesu". Iespējamā amata pretendente uzsvēra, ka ir politiski neitrāla un neatkarīga un norādīja uz gatavību pie iespējas tikties arī ar Saeimas opozīcijas partiju pārstāvjiem, lai iepazīstinātu ar savu redzējumu.

Saulīte līdzīgi uzsvēra, ka CVK priekšsēdētājam un pašai institūcijai ir jābūt neatkarīgai un politiski neietekmējamai.

Saulīte skaidroja, ka no Saeimas deputātu lēmuma ir atkarīgs, vai viņa tiks virzīta kā pretendente uz šo amatu. Iespējamā kandidāte tāpat norādīja, ka viņa vēl ir iepazīšanās procesā, pirms līdz galam taps skaidrs, vai viņa pretendēs uz šo amatu. Reizē viņa pauda gatavību kļūt par CVK priekšsēdētāju, ja parlamentārieši izšķirsies par viņas kandidatūras izvirzīšanu un ja Saeima to atbalstīs.

Vaicāta, kā panākt nepieciešamo līdzekļu piešķiršanu rindu ilguma mazināšanai populārākajos iecirkņos un deputātu aktualizētajai iepriekšējās balsošanas iespēju paplašināšanai, Saulīte norādīja, ka CVK Saeimas un valdības līmenī jāspēj aktīvi skaidrot un argumentēti pamatot nepieciešamā finansējuma piešķiršana. Viņa vērsa uzmanību uz atbalsta vajadzību arī nepieciešamo IT sistēmu nodrošināšanai vēlēšanu organizēšanas vajadzībām.

Potenciālā pretendente uzsvēra, ka CVK pašai ir aktīvi jāpiedalās nepieciešamā finansējuma pamatošanā, jo "būtu nepareizi sagaidīt, ka visi paši atnāks pie tevis", lai uzklausītu viedokli.

Viņa arī komentēja izskanējušās iespējas par CVK darbības sasaisti ar Saeimu vai kādu ministriju. Saulīte skeptiski vērtē strādāšanu kādas ministrijas paspārnē, ņemot vērā, ka katra ministrija ir kādas vienas partijas atbildībā. Reizē viņa redz iespēju CVK strādāt sasaistē jeb kopā ar parlamentu. Iespējamās kandidātes skatījumā tas nodrošinātu, ka ar Saeimai pieejamajiem resursiem tiktu sniegts atbalsts institūcijas darbā, tajā pašā laikā arī saglabājot CVK neatkarību.

Latvijas Televīzija vēsta, ka Saulīte trešdien tikās arī ar "Apvienotā saraksta" frakciju, kuras priekšsēdētājs Edgars Tavars paziņojis, ka kandidāte atstājusi labu iespaidu, tāpēc "mēs viņu virzīsim un atbalstīsim".

Kā ziņots, bijusī Pasaules Brīvo latviešu apvienības priekšsēdētāja Saulīte ir viena no iespējamām CVK priekšsēdētāja amata kandidātēm.

Par viņas apsvēršanu šim amatam pirmdien pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Egilu Levitu žurnālistiem pasvēstīja JV Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Lasiet arī

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Ekonomika RB Rail: Rail Baltica pamattrases izbūvi varētu sākt līdz šī gada beigām

Latvijā turpinās sagatavošanās darbi, lai līdz šī gada beigām sāktu dzelzceļa projekta "Rail Baltica" pamattrases izbūvi dienvidu posmā, informē AS "RB Rail" pārstāvji.