• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


AM plāno 2,77 miljonus eiro NATO drošības investīciju programmas projektiem

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 14:33, 09.01.2023


Aizsardzības ministrijai (AM) plāno pārdalīt atlīdzībai nepieciešamo finansējumu no 2019. līdz 2024.gadam 2,772 miljonu eiro apmērā no budžeta resora programmas "Nesadalītais finansējums Eiropas Savienības politiku instrumentu un pārējās ārvalstu finanšu palīdzības līdzfinansēto projektu un pasākumu īstenošanai" NATO drošības investīciju programmas projektu īstenošanai, teikts AM izstrādātajā grozījumu projektā, kuru otrdien, 10.janvārī, skatīs valdība.


Foto: sargs.lv

Grozījumi Ministru kabineta (MK) rīkojumā sagatavoti, lai precizētu atlīdzībai noteikto apmēru, kas pārdalāms uz AM budžeta apakšprogrammu "NATO investīciju projekti", kā arī lai atbalstītu AM un Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkumu centra (VAMOIC) dalību NATO Drošības investīciju programmas projektu īstenošanā 2023. un 2024.gadā.

Atbilstoši Finanšu ministrijas 2019.gada 30.septembra rīkojumam, tika pārdalīts finansējums 1,829 miljonu eiro apmērā, un šobrīd nepieciešams pārdalīt vēl papildu 2023. un 2024.gadā nepieciešamo finansējumu 942 756 eiro apmērā, norāda AM.

Laika posmā no 2019. līdz 2022.gadam neizlietotā finansējuma atlikums ir 250 950 eiro, jo, ņemot vērā Covid-19 situāciju valstī, netika nokomplektētas visas amata vietas, kā arī ir izveidojusies piemaksu ekonomija. Neizlietotais finansējums nepieciešams nākamajos pārskata periodos, jo NATO Drošības investīciju programmas projektu realizācija turpināsies vismaz līdz 2026.gadam, norāda AM.

Paredzēts, ka finansējums 2019.gadā ir ne vairāk kā 38 858 eiro, savukārt 2020., 2021., 2022., 2023. un 2024.gadā ne vairāk kā 596 853 eiro katru gadu, nepārsniedzot kopējo valsts pamatbudžeta ieņēmumos saņemto ārvalstu finanšu palīdzības līdzekļu apmēru.

Ņemot vērā, ka MK rīkojumā ir noteikts ierobežots darbības termiņš - 2022.gads, bet NATO Drošības investīciju programmas projektu realizācija turpināsies vismaz līdz 2026.gadam, kā arī Ministru kabinetā 2022.gada 24.maijā tika pieņemts rīkojums, ar kuru pagarināja infrastruktūras projektu realizāciju Latvijā līdz 2025.gadam, ir nepieciešams atļaut izmantot atlīdzībai papildus finansējumu, nepārsniedzot kopējos valsts pamatbudžeta ieņēmumos saņemtos ārvalstu finanšu palīdzības līdzekļus, un atbalstīt dalību līdz 2024.gadam.

AM 2023. un 2024.gadā drošības investīciju programmas projektu īstenošanas funkcijas kvalitatīvai nodrošināšanai saglabās izveidotās amata vietas un piemaksas par papildu darbu pasākuma īstenošanā iesaistītajam personālam.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Lasiet arī

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Ekonomika RB Rail: Rail Baltica pamattrases izbūvi varētu sākt līdz šī gada beigām

Latvijā turpinās sagatavošanās darbi, lai līdz šī gada beigām sāktu dzelzceļa projekta "Rail Baltica" pamattrases izbūvi dienvidu posmā, informē AS "RB Rail" pārstāvji.