• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Stradiņa slimnīca plāno pārbūvēt vēsturiskās ēkas. Kurš piesakās?

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 13:51, 02.01.2023


Lai turpinātu vēsturiskos ēku atjaunošanu un pielāgošanu jauniem pakalpojumiem, VSIA "Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca" (PSKUS) izsludinājusi iepirkumu par 25. un 24. korpusu pārbūves un savienojošā tuneļa izpētes, būvniecības ieceres dokumentācijas minimālajā sastāvā izstrādes un tehniskās specifikācijas izstrādi, informēja slimnīcas valdes locekle Agra Ločmele.


Publicitātes foto.

Pretendenti aicināti iepazīties ar plašāku informāciju par iepirkumu un līdz 2023.gada 1.februārim pieteikties dalībai iepirkumā.

Respektējot arhitekta Reinholda Šmēlinga projektēto 25. un 24. ēku arhitektonisko vērtību, ēku atjaunotās telpas tiks veidotas energoefektīvas, drošas, pieejamas, ekoloģiskas, lai attīstītu sociāli-medicīniskās jomas pakalpojumus, paliatīvās, terminālās jeb hospisa aprūpes, dzīves norieta, rehabilitācijas un ambulatoros pakalpojumus.

25. ēku PSKUS plāno attīstīt kā kompleksu prerehabilitācijas un rehabilitācijas centru, ietverot sāpju medicīnas centru kā būtisku integrētās veselības aprūpes posmu, kas uzlabos pacienta dzīves kvalitāti un mazinās komplikāciju risku. Savukārt 24. ēkā slimnīca attīstīs geriatrijas, paliatīvās aprūpes, pacientu ar hroniskām saslimšanām ārstniecības un minēto pacientu grupām invazīvās palīdzības pakalpojumus.

Kopējā plānotā ēku attīstības platība ir vairāk nekā 7000 kvadrātmetru. Darbi iekļaus ēkas pamatu hidroizolāciju, logu, durvju, jumta seguma atjaunošanu vai nomaiņu, iekštelpu pārplānošanu, pielāgojot jaunajiem ārstniecības profiliem, inženierkomunikāciju nomaiņu, aprīkojuma iegādi un uzstādīšanu. Abas ēkas iekļautas Valsts nozīmes aizsargājamo kultūras pieminekļa "Slimnīcas celtņu komplekss" sastāvā.

Projekta īstenošana tiek sākta 2021.gadā, būvdarbus noslēdzot 2026.gada jūnijā.

Abu ēku pārbūve paredzēta Atveseļošanas fonda finansētā projekta "Mūsdienīgas infrastruktūras attīstība integrētu veselības aprūpes pakalpojumu nodrošināšanai P. Stradiņa slimnīcā" ietvaros. Atveseļošanas fonds ir jauna Eiropas Komisijas budžeta programma, kas izveidota papildus 2021. - 2027.gada plānošanas perioda Eiropas Savienības (ES) daudzgadu budžetam. Tā mērķis ir mazināt Covid-19 krīzes radīto sociālo un ekonomisko ietekmi ilgtermiņā visā Eiropā, kā arī atbalstīt reformas un investīcijas, kas saistītas ar ES dalībvalstu pāreju uz zaļo un digitālo ekonomiku.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Lasiet arī

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Ekonomika RB Rail: Rail Baltica pamattrases izbūvi varētu sākt līdz šī gada beigām

Latvijā turpinās sagatavošanās darbi, lai līdz šī gada beigām sāktu dzelzceļa projekta "Rail Baltica" pamattrases izbūvi dienvidu posmā, informē AS "RB Rail" pārstāvji.