• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvijas Banka klientu kases pārceļ uz Skaidrās naudas apstrādes centru Pārdaugavā

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 05:02, 02.01.2023


Latvijas Banka klientu kases no līdzšinējās atrašanās vietas K.Valdemāra ielā 1B, Rīgā, no šodienas pārcels uz Skaidrās naudas apstrādes centru Pārdaugavā, Bezdelīgu ielu 3, pavēstīja Latvijas Bankā.

Latvijas Bankas kases K.Valdemāra ielā 1B tiks slēgtas publiskiem apmeklējumiem, un telpas tiks pārveidotas apvienotās Latvijas Bankas un Finanšu un kapitāla tirgus komisijas darbinieku darba vajadzībām.

Turpmāk klienti, kas Latvijas Bankas klientu kasēs galvenokārt saņēma pakalpojumus, kuri saistīti ar skaidro naudu vai Kredītu reģistra ziņu izsniegšanu, aicināti doties uz Bezdelīgu ielu, kur būs izvietotas klientu kases, kā arī monētu automātiskās ieskaitīšanas iekārtas, kas ļaus iemaksāt sīknaudu un saņemt naudu bankas kontā.

Latvijas Bankā norāda, ka monētu maiņai būs iepriekš jāreģistrējas vietnē siknauda.bank.lv, kurā tiks piefiksēts klienta bankas konta numurs un rekvizīti. Klients saņems lietotāja ID un izveidos paroli, kuru izmantot monētu ieskaitīšanas laikā. Reģistrācija jāveic vienu reizi, piešķirtais lietotāja ID un parole darbosies visiem turpmākajiem monētu maiņas darījumiem.

Ja maināmo monētu skaits ir mazāks par 100, arī turpmāk varēs izmantot iespēju tās apmainīt klātienē un uzreiz saņemt vēlamās nominālvērtības eiro naudas zīmes. Klienti, kuri vēlēsies naudu ieskaitīt bankas kontā, to saņems dažu minūšu laikā, ja vien konts ir bankā, kas ieviesusi zibmaksājumus.

Latvijas Bankas klientu kasēs klātienē tiek nodrošināta lata naudas zīmju apmaiņa pret eiro, bojātu eiro un lata naudas zīmju apmaiņa, aizdomīgas naudas pārbaude, eiro naudas zīmju maiņa pret citas nominālvērtības eiro naudas zīmēm, vietnē e-monetas.lv iegādāto kolekcijas monētu un citu numismātikas produktu, kā arī eiro piemiņas monētu tīstokļu izsniegšana, kredītiestāžu skaidrās naudas darījumi, Kredītu reģistra ziņu izsniegšana pēc iepriekšēja pieraksta gadījumos, kad klients nevar saņemt attiecīgās ziņas attālināti elektroniski vai pasta sūtījuma veidā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes

Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes, ceturtdien izskanēja vebinārā "Rīga ripo".

Sabiedrība Valdība šodien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos

Valdība ceturtdien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos, kuras paredz iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes, minimālās algas un neapliekamā minimuma paaugstināšanu, kompensējot to ar akcīzes nodokļa un dažu citu nodokļu paaugstināšanu.

Sabiedrība Saeima noraida rosinājumu nesamazināt vecāku pabalstu nodarbinātiem

Saeima šodien noraidīja opozīcijā esošās Nacionālās apvienības (NA) rosinājumu nesamazināt vecāku pabalstu par 50%, ja vecāks ir nodarbināts.

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Lasiet arī

Pasaule Slovākijā tūkstošiem cilvēku protestē pret kultūras ministri

Slovākijā tūkstošiem cilvēku ceturtdien izgāja demonstrācijās, protestējot pret kultūras ministres Martinu Šimkovičovu, kuru kritiķi apsūdz cenzūrā un valsts finansējuma sliktā pārvaldībā.

Pasaule Leiena sola miljardiem eiro palīdzību plūdu skartajiem reģioniem

Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena ceturtdien plūdu piemeklētajā Polijas pilsētā Vroclavā apsolījusi miljardiem eiro lielu palīdzību plūdu skartajiem reģioniem Eiropā.

Sabiedrība Piektdiena gaidāma visai saulaina

Piektdien Latvijā izklīdīs migla un valsts lielākajā daļā spīdēs saule, prognozē sinoptiķi.

Pasaule Libānā divās dienās sakaru ierīču eksplozijās gājuši bojā 37 cilvēki

Libāna otrdien un trešdien peidžeru un rāciju sprādzienos nogalināti 37 cilvēki un 2931 ievainots, ceturtdien pavēstīja Libānas veselības ministrs Firass Abiads.