Par Latvijas Studentu apvienības prezidenti ievēlēta Levada

Sabiedrība
LETA 23:39, 30.12.2022 0

Latvijas Studentu apvienības (LSA) kongresā par LSA prezidenti ievēlēta Rīgas Stradiņa universitātes studente Liene Levada, informēja LSA sabiedrisko attiecību vadītāja Izabella Rumkovska.



Levada bija vienīgā kandidāte uz prezidenta amatu, un viņas kandidatūru vienbalsīgi atbalstīja 90 kongresa delegāti.

Pieteikumam pievienotajā darbības vīzijā viņa norādīja, ka jāturpina starptautiskā sadarbība, lai Latvijā varētu gan ienest citu valstu pieredzi, gan aktualizēt Latvijas studējošo intereses starptautiskā līmenī.

Levada uzsver nepieciešamību aktīvi iesaistīties studējošajiem aktuālo jautājumu risināšanā, kā piemēram, institucionālā akreditācija, finansiālais atbalsts studējošajiem, kas ir nozīmīgs gan Covid-19 pandēmijas apstākļu ietekmē, gan ģeopolitiskās situācijas dēļ.

Papildus esot jāturpina strādāt pie stipendiju apmēra un apjoma celšanas, jānodrošina finansējums studiju un studējošo kredītu izsniegšanai, lai studijas padarītu pieejamākas, kā arī aktīvi jāiesaistās diskusijās par jaunā finansēšanas modeļa ieviešanu augstākajā izglītībā.

Esot nepieciešams sekot līdzi arī valsts aizsardzības dienesta ieviešanas gaitai, kā arī valsts vienotā juristu eksāmena aprobācijai.

Levada uzsvērusi, ka jāturpina veicināt komunikācija gan starp pašpārvaldēm un LSA valdi, gan biedriem savā starpā, veidojot vidi, kurā studenti var justies brīvi, formulējot un izpaužot savu viedokli, kā arī ir gatavi pieredzes apmaiņai un jaunu zināšanu ieguvei.

Tāpat esot jāturpina īstenot dažādi projekti, kas, pēc kandidātes domām, ir spēcīgs mehānisms, kā studējošo pārstāvniecībā iesaistīt jaunos studējošos, celt esošo pārstāvju kompetenci un veicināt starpaugstskolu sadarbību.

Levada līdz šim LSA ir darbojusies kā projektu vadītāja, bet no 2019.gada janvāra līdz 2020.gada februārim viņa bija LSA akadēmiskā virziena vadītāja.

Savukārt Rīgas Stradiņa universitātes studentu pašpārvaldē viņa ir darbojusies ārlietu virziena vadītājas un senatores amatos.

LSA ir organizācija, kas pārstāv Latvijā studējošo intereses nacionālā un starptautiskā mērogā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Valdība šodien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos

Valdība ceturtdien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos, kuras paredz iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes, minimālās algas un neapliekamā minimuma paaugstināšanu, kompensējot to ar akcīzes nodokļa un dažu citu nodokļu paaugstināšanu.

Sabiedrība Saeima noraida rosinājumu nesamazināt vecāku pabalstu nodarbinātiem

Saeima šodien noraidīja opozīcijā esošās Nacionālās apvienības (NA) rosinājumu nesamazināt vecāku pabalstu par 50%, ja vecāks ir nodarbināts.

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Lasiet arī

Sabiedrība Piektdiena gaidāma visai saulaina

Piektdien Latvijā izklīdīs migla un valsts lielākajā daļā spīdēs saule, prognozē sinoptiķi.

Pasaule Libānā divās dienās sakaru ierīču eksplozijās gājuši bojā 37 cilvēki

Libāna otrdien un trešdien peidžeru un rāciju sprādzienos nogalināti 37 cilvēki un 2931 ievainots, ceturtdien pavēstīja Libānas veselības ministrs Firass Abiads.

Kriminālziņas Muita atklāj 10,4 miljonu nelegālu cigarešu kravu

Muitnieki septembra sākumā Liepājas ostā atklājuši 520 000 paciņu jeb 10,4 miljonus nelegālu cigarešu "Marlboro", kas bija noslēptas kādā kravas automašīnā, kas bija ceļā uz Vāciju, informē Valsts ieņēmumu dienests (VID).

Kriminālziņas Pārvadātājs no Latvijas centies ievest Lietuvā 74 kaķus no Baltkrievijas

Pārvadātājs no Latvijas, rupji pārkāpjot dzīvnieku pārvadāšanas prasības, Lietuvā no Baltkrievijas mēģinājis ievest 74 kaķus, ceturtdien paziņoja Lietuvas Valsts pārtikas un veterinārais dienests.