• Bārbala,
  • Līksma
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Fiskālās disciplīnas padomes priekšsēdētājas amatā atkārtoti iecelta Šteinbuka

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 09:32, 27.12.2022


Fiskālās disciplīnas padomes (FDP) priekšsēdētājas amatā atkārtoti uz nākamo trīs gadu pilnvaru termiņu iecelta Inna Šteinbuka, mikroblogošanas vietnē "Twitter" informē padome.



Šteinbuka atkārtoti ievēlēta par FDP priekšsēdētāju padomes sēdē 2022.gada 20.decembrī.

Savukārt bankas "Citadele" ekonomists Mārtiņš Āboliņš iecelts par FDP priekšsēdētājas vietnieku.

FDP paziņojumā minēts, ka Āboliņš šajā amatā nomainīs Mortenu Hansenu, kura pilnvaru termiņš beidzas gada beigās.

Jau vēstīts, ka Saeima 2018.gada 11.oktobrī iecēla Šteinbuku FDP padomē, bet 2019.gada decembrī Šteinbuka tika iecelta par padomes priekšsēdētāju.

Savukārt Āboliņu FDP padomē Saeima iecēla 2020.gada 5.martā. Tāpat šajā dienā FDP tika iecelts Rīgas Tehniskās universitātes Rīgas Biznesa skolas mācībspēks Andrejs Jakobsons.

Vienlaikus Hansenu Saeima 2016.gada 22.decembrī apstiprināja atkārtoti darbam FSP.

FDP strādā arī Igaunijas bankas viceprezidents Ulo Kāsiks, kuru 2020.gada 16.martā Saeima apstiprināja uz otru sešu gadu termiņu, kā arī ekonomists Ivars Golsts, kurš Saeima padomē iecēla 2021.gada 9.septembrī.

Padomes locekļus amatā apstiprina Saeima uz sešiem gadiem. Viens un tas pats padomes loceklis var ieņemt amatu FDP ne vairāk kā divus pilnvaru termiņus pēc kārtas. Padomes locekļi no sava vidus, atklāti balsojot, ar balsu vairākumu uz trim gadiem ievēlē padomes priekšsēdētāju. Viena un tā pati persona var ieņemt padomes priekšsēdētāja amatu ne vairāk kā sešus gadus pēc kārtas.

Fiskālās disciplīnas padome ir neatkarīga koleģiāla institūcija, kas izveidota ar mērķi nodrošināt fiskālās disciplīnas nosacījumu ievērošanas uzraudzību.

Padomes uzdevums ir uzraudzīt Fiskālās disciplīnas likumā definēto nosacījumu ievērošanu, fiskālā nodrošinājuma rezerves atbilstību fiskālajiem riskiem, gatavot fiskālās disciplīnas uzraudzības ziņojumu un, ja nepieciešams, neatbilstības ziņojumu, kā arī informēt Saeimu un Ministru kabinetu par tās viedokli fiskālās politikas un makroekonomiskās attīstības jautājumos.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Lielajā talkā gaidāms pārsvarā saulains laiks

Sestdien, 27.aprīlī, Latvijā gaidāms pārsvarā saulains laiks, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Rīgas ostā ienāks šīs sezonas pirmais kruīza kuģis

Rīgas ostā šodien ar franču kruīza kompānijas "Ponant" kuģa "Le Bellot" vīzīti sāksies šā gada kruīza sezona, aģentūru LETA informēja Rīgas brīvostas pārvaldes pārstāvji.

Sabiedrība Dienas gaitā laikapstākļi nemainīsies

Ceturtdien Latvijā saglabāsies apmākušās debesis un daudzviet līs, Kurzemē būs maz nokrišņu, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība NEPLP piedāvā atteikties no radio reklāmām un radio programmām krievu valodā

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) tuvākajā laikā plāno Saeimā iesniegt priekšlikumus, kas saistīti ar radio apraides tiesību piešķiršanu un valodu lietojumu radio izvietotajās reklāmās, trešdien Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas Mediju politikas apakškomisijas deputātiem pauda NEPLP priekšsēdētājs Ivars Āboliņš.

Lasiet arī

Ekonomika Eiro vērtība atkal nokrītas zem dolāra vērtības

Eiro vērtība pirmdien atkal nokritusies zem ASV dolāra vērtības.

Ekonomika Latvijā izdotās maksājumu kartes nedarbosies Krievijā un Baltkrievijā - LB

Globālo maksājumu karšu kompāniju "Visa", "MasterCard" un "American Express" darbības pārtraukšana Krievijā un Baltkrievijā pamatā ietekmēs šo valstu iedzīvotājus, kuri ceļo, aģentūrai LETA pavēstīja Latvijas Bankas pārstāvji.

Sabiedrība Valsts finansējumu partijām grib sasaistīt ar minimālo algu

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija šodien atbalstīja deputātu Jura Pūces (AP), Jura Juraša (JKP) un Raivja Dzintara (NA) priekšlikumus par valsts finansējuma partijām sasaisti ar minimālās algas apmēru. Priekšlikumi atbalstīti Politisko organizāciju (partiju) finansēšanas likumā.

Ekonomika "Fitch" saglabā Latvijas kredītreitingu "A-" līmenī

Starptautiskā kredītreitingu aģentūra "Fitch Ratings" saglabājusi Latvijas kredītreitingu "A-" līmenī ar stabilu kredītreitinga nākotnes novērtējumu, aģentūru LETA informēja Valsts kases pārstāve Eva Šmite-Krēgere.